Σάββατο, 27/11/2021, 22:20


Home / HEADER-NEWS / Μείωση 20% σε συγγενείς φοιτητές του ΕΑΠ

Μείωση 20% σε συγγενείς φοιτητές του ΕΑΠ

Δημοσιεύτηκε: 10:33 πμ Αύγουστος 14th, 2017  


Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, αποφάσισε να εγκρίνει έκπτωση 20% επί του συνόλου τής συμμετοχής στις δαπάνες σπουδών των φοιτητών, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια και σπουδάζουν παράλληλα σε Προγράμματα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ειδικότερα, αφορά: α) συζύγους των οποίων το άθροισμα του συνολικού φορολογητέου εισοδήματός τους για το φορολογικό έτος 2016 δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ, β) γονείς με άγαμα τέκνα που ανήκουν στην πατρική οικογένεια και το άθροισμα του φορολογητέου εισοδήματός τους (γονέων και τέκνων) για το φορολογικό έτος 2016 δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ και γ) άγαμα αδέλφια που ανήκουν στην πατρική οικογένεια και το άθροισμα του συνολικού φορολογητέου εισοδήματός τους και των γονιών τους για το φορολογικό έτος 2016 δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  "SOS" από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προς εκπαιδευτικούς

Για τη χορήγηση της συγκεκριμένης έκπτωσης στους συγγενείς φοιτητές του ΕΑΠ, ισχύει ο χρονικός περιορισμός μέχρι τα έξι έτη από το έτος εισαγωγής τους για τους Προπτυχιακούς φοιτητές και μέχρι τα τρία έτη από το έτος εισαγωγής τους για τους Μεταπτυχιακούς φοιτητές. Στην περίπτωση, που τη συγκεκριμένη προϋπόθεση πληροί ένας ή περισσότεροι εκ των συγγενών φοιτητών, χορηγείται έκπτωση στο 10% του ποσού που κατέβαλε μόνο εκείνος που την πληροί.

Τέλος σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που το ένα από τα δύο (ή και περισσότερα) συγγενικά μέλη έχει λάβει υποτροφία αριστείας ή υποτροφία βάσει κοινωνικών, οικονομικών και ακαδημαϊκών κριτηρίων, το άλλο μέλος θα λάβει την έκπτωση στο 10% του ποσού που κατέβαλε μόνο το ίδιο μέλος για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ζ. Μακρή: Πιθανή αφαίρεση γονικής μέριμνας και ποινική τιμωρία για τους αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν ταχυδρομικά στο Γραφείο Υποτροφιών στη διεύθυνση: Πάροδος Αριστοτέλους 18, Τ.Κ. 26335, Πάτρα, με σφραγίδα ταχυδρομείου από  04/08/2017 έως τις 31/10/2017 : i) πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, ii) εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2016 ή δήλωση του νόμου 1599/86 η οποία θα φέρει βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του δηλούντος από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή Κ.Ε.Π., για όσους δεν ήταν υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης, στην οποία θα αναγράφεται ότι «δεν είχα υποχρέωση να υποβάλω φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2016» και iii) την επισυναπτόμενη

Σημείωση: Η παρούσα ανακοίνωση δεν αφορά όσους παρακολουθούν μεμονωμένες Θεματικές Ενότητες.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

«SOS» από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προς εκπαιδευτικούς

«SOS» εκπέμπει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προς τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να αποφύγουν ...