Home / Featured / Κριτήρια πρόσληψης εκπαιδευτών ενηλίκων σε ΔΙΕΚ / ΔΣΕΚ / ΚΔΒΜ / ΣΔΕ

Κριτήρια πρόσληψης εκπαιδευτών ενηλίκων σε ΔΙΕΚ / ΔΣΕΚ / ΚΔΒΜ / ΣΔΕ

Δημοσιεύτηκε: 9:10 μμ Αύγουστος 2nd, 2017  


Καθορίστηκαν τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτών ενηλίκων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) και στις Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΣΕΚ) στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) και στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΔΩ

ΔΙΕΚ-ΔΣΕΚ

Όσον αφορά τα (Δ.ΙΕΚ) και τις Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΣΕΚ) βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι είναι τα εξής:

Ο τρόπος στελέχωσης των Δ.ΙΕΚ και των Δ.ΣΕΚ με εκπαιδευτές ενηλίκων θα γίνει με την ακόλουθη διαδικασία:
1. Το ΙΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα προβεί σε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την απασχόληση ωρομισθίων εκπαιδευτών ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ.
2. Η αίτηση των υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου
1599/1986, για την επιλογή τους στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και στις Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΣΕΚ) θα υποβληθεί σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα που θα παρέχεται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
3. Με την αίτησή τους οι υποψήφιοι θα δηλώσουν τα Δ.ΙΕΚ και Δ.ΣΕΚ μιας Περιφέρειας.
4. Οι υποψήφιοι θα καταταγούν σε δύο (2) αξιολογικούς πίνακες κατάταξης (σε πιστοποιημένους και εγγεγραμμένους εκπαιδευτές στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων και σε μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές ενηλίκων) ανά Δ.ΙΕΚ και Δ.ΣΕΚ και σε υποπίνακες ανάλογα με την ειδικότητά τους.
5. Στις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες δεν δύνανται να διεξαχθούν εργαστηριακά μαθήματα σε Εργαστηριακά Κέντρα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα μαθήματα αυτά μπορούν να πραγματοποιούνται σε εξωτερικά εργαστήρια. Στη περίπτωση αυτή, ο εκπαιδευτής του
εργαστηριακού μαθήματος ορίζεται κατά προτεραιότητα από την επιχείρηση στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει το εργαστήριο.
6. Οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι κατατάσσονται στο τέλος του κάθε αξιολογικού πίνακα αντίστοιχα.
7. Οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την αίτηση των υποψηφίων θα κατατίθενται στο Δ.ΙΕΚ ή Δ.ΣΕΚ που αποτελεί την πρώτη τους επιλογή, ώστε να ακολουθήσει η διοικητική επαλήθευση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σημείο Α της παρούσας «Μοριοδότηση υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ».
8. Η Επιτροπή αξιολόγησης αιτήσεων και φακέλου δικαιολογητικών, καθώς και η επιλογή των εκπαιδευτών θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
9. Ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ανά εκπαιδευτή ενηλίκων ορίζονται οι είκοσι (20) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως συνολικά. Όταν ο εκπαιδευτής ενηλίκων έχει τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα ή έχει πλήρη απασχόληση στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο Τομέα, Ν.Π.Ι.Δ. (σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 31 του ν. 3528/2007) και τις αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς) ή στον ιδιωτικό τομέα, ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ορίζονται οι δέκα (10) διδακτικές
ώρες εβδομαδιαίως.
10. Οι διευθυντές, υποδιευθυντές και το διοικητικό προσωπικό (μόνιμοι, μεταταγμένοι, αποσπασμένοι κ.λπ.) των Δ.ΙΕΚ και Δ.ΣΕΚ δεν δύνανται να έχουν διδακτικές ώρες στα Δ.ΙΕΚ και στις Δ.ΣΕΚ με την επιφύλαξη του άρθρου 27, παρ. 10, τελ. εδαφ. του ν. 4186/2013 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παρ. 6 του άρθρου 47 του ν. 4264/2014 (Α 118)

Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΙΕΚ – ΔΣΕΚ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΔΒΜ

Ο τρόπος στελέχωσης των Κ.Δ.Β.Μ. και των e-Κ.Δ.Β.Μ. με εκπαιδευτές ενηλίκων θα γίνει με την ακόλουθη διαδικασία:


1. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα προβεί σε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την απασχόληση ωρομισθίων εκπαιδευτών ΚΔΒΜ και e-ΚΔΒΜ.
2. Η αίτηση των υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου
1599/1986, για την επιλογή τους στα ΚΔΒΜ και e-ΚΔΒΜ θα υποβληθεί σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα που θα παρέχεται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
3. Με την αίτησή τους οι υποψήφιοι για τα ΚΔΒΜ θα δηλώσουν την ειδικότητα και μία Περιφερειακή ενότητα και για τα e-KΔBM θα επιλέξουν μια ειδικότητα. Στη περίπτωση κατά την οποία δεν επαρκούν οι υποψήφιοι της Περιφερειακής Ενότητας θα χρησιμοποιηθούν οι πίνακες των όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων.
4. Οι υποψήφιοι για τα ΚΔΒΜ θα καταταγούν σε δύο (2) αξιολογικούς πίνακες κατάταξης (σε πιστοποιημένους και εγγεγραμμένους εκπαιδευτές στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων και σε μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές ενηλίκων) ανά Περιφερειακή Ενότητα ανάλογα με την
ειδικότητά τους σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα μοριοδότησης.
5. Οι υποψήφιοι για τα e-KΔBM θα καταταγούν σε δύο (2) αξιολογικούς πίνακες κατάταξης (σε πιστοποιημένους και εγγεγραμμένους εκπαιδευτές στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων και σε μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές ενηλίκων) ανάλογα με την ειδικότητά τους σύμφωνα με
τον παραπάνω πίνακα μοριοδότησης.
6. Οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι κατατάσσονται στο τέλος του κάθε αξιολογικού πίνακα αντίστοιχα.
7. Οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την αίτηση του υποψηφίου θα κατατίθενται στο
ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
8. Ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ανά εκπαιδευτή ενηλίκων σε όλες τις δημόσιες δομές Δια Βίου Μάθησης, ορίζονται οι είκοσι (20) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως συνολικά. Όταν ο εκπαιδευτής ενηλίκων έχει τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα ή έχει πλήρη απασχόληση στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο Τομέα, Ν.Π.Ι.Δ. (σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 31 του ν. 3528/2007) και τις
αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς) ή στον ιδιωτικό τομέα, ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ορίζονται οι δέκα (10) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως.
9. Όσοι είναι μέλη ομάδων έργων στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙΜ δεν δικαιούνται να εργάζονται ως εκπαιδευτές ενηλίκων στα ΚΔΒΜ και e-ΚΔΒΜ.
10. Η επιλογή των εκπαιδευτών ενηλίκων θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΔΩ

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...