Καμία πρόβλεψη για έπαρση σημαίας και εθνικό ύμνο στο νέο Π.Δ.

Δημοσιεύτηκε:

10:04 πμ Αύγουστος 4th, 2017

Η έπαρση της σημαίας με τους μαθητές να ψάλλουν παράλληλα τον εθνικό ύμνο δεν περιλαμβάνεται πλέον στο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων.

Όπως παρουσιάζει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή», παράλληλα με την καθιέρωση της κλήρωσης για την επιλογή σημαιοφόρων, που προκαλεί έντονες συζητήσεις, το υπουργείο Παιδείας καταργεί το έως τώρα τελετουργικό βάσει του οποίου τα παιδιά τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο υπό την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στο άρθρο 13 παράγραφος 5 β του ΠΔ 201/98 (υπουργός Παιδείας ήταν ο Γεράσιμος Αρσένης) προβλεπόταν πως «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες κατά τις εργάσιμες ημέρες.  Υποστολή της σημαίας γίνεται όταν αυτό κριθεί σκόπιμο από τον σύλλογο των διδασκόντων.

Επίσημη έπαρση της σημαίας γίνεται:

(1) την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα (από το σχολείο της πρωινής βάρδιας),

(2) στις εθνικές επετείους και στις τοπικές εορτές,

(3) όταν κρίνεται σκόπιμο από τον σύλλογο των διδασκόντων ή ορίζεται από τις αρμόδιες αρχές».

Στο ΠΔ Γαβρόγλου, στο άρθρο 3 παράγραφος 7 ορίζεται:

«η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».

Ο Πολάκης σχολίασε:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη συνάντηση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις 15/2/2018

Το τραγούδι «το λεβεντόπαιδο» του Γιαννη Καλατζη, αφιερώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στους «άριστους της αντιπολίτευσης απ τα Lidl», όπως γράφει χαρακτηριστικά

«Εμείς αλλάζουμε την Ελλάδα, εσείς κλάψτε για την κλήρωση της σημαίας στα παιδάκια της έκτης δημοτικού», γράφει σε ανάρτησή του.

Περί σημαίας και αριστείας

Σε δεύτερη ανάρτησή του αφιερώνει το τραγούδι «το λεβεντόπαιδο»  του Γιαννη Καλατζη, στους «άριστους της αντιπολίτευσης απ τα Lidl», όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Από “σπόντα” την γλύτωσε η προσευχή στα σχολεία. Τι θα ισχύει πλέον για τη διαγωγή

          

     

Ένα σχόλιο

  1. Ελεύθερος

    Λυπηρόν. Βέβαια δεν απαγορεύεται τίποτε από τα 2. Συνεπώς, οι ευσυνείδητοι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν και έπαρση Σημαίας να κάνουν και τον Εθνικό Ύμνο να ψάλλουν μαζί με τα παιδιά. Είναι μέρος της παιδείας που οφείλουμε στα Ελληνόπουλα, και δεν μπορεί να μας τα απαγορεύσει ΚΑΝΕΙΣ.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων για τους εκπαιδευτικούς στον ιδιωτικό τομέα

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu Μπορεί ο Ιανουάριος να ήταν μήνας όπου οι απολύσεις ξεπέρασαν ...

Μοιράσου!