Home / HEADER-NEWS / Τι γίνεται με τις εξετάσεις Πιστοποίησης των αποφοίτων ΙΕΚ

Τι γίνεται με τις εξετάσεις Πιστοποίησης των αποφοίτων ΙΕΚ

Δημοσιεύτηκε: 7:19 μμ Αύγουστος 7th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Όσον αφορά στους αποφοίτους ΙΕΚ του έτους 2016, δεδομένου ότι αποφοίτησαν από το ΙΕΚ «Νέου Τύπου» του Ν.4186/2013, δεν είναι ακόμα δυνατή η συμμετοχή τους σε εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί μέχρι σήμερα οι Οδηγοί Σπουδών και τα σχετικά Θέματα Εξετάσεων Πιστοποίησης (κατάλογος ερωτήσεων) όλων των ειδικοτήτων.

Τα παραπάνω αναφέρει ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης σε γραπτή του απάντηση στο πλαίσιο ερώτησης με θέμα:

«Μεγάλη αναμονή των αποφοίτων δημοσίων ΙΕΚ για τις εξετάσεις πιστοποίησης στην ειδικότητα «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών»» που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Αντωνιάδης.

Επίσης ο Υφυπουργός ενημερώνει ότι ο ΕΟΠΠΕΠ βρίσκεται σε συνεργασία με το ΥΠΠΕΘ προκειμένου να καταστεί δυνατή η προκήρυξη και διενέργεια Εξετάσεων Πιστοποίησης όλων των αποφοίτων ΙΕΚ «παλαιού» και «νέου» τύπου.

Με δεδομένο ότι η διενέργεια Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ αποτελεί προτεραιότητα για το ΥΠΠΕΘ επισημαίνεται ότι ο ΕΟΠΠΕΠ θα προβεί άμεσα στην προκήρυξη των εν λόγω εξετάσεων μόλις τούτο καταστεί δυνατό.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...