Home / Featured / Γιατί ενδεχομένως λείπει το κουτάκι για την παράλληλη από τους αναπληρωτές ΣΜΕΑΕ

Γιατί ενδεχομένως λείπει το κουτάκι για την παράλληλη από τους αναπληρωτές ΣΜΕΑΕ

Δημοσιεύτηκε: 7:47 μμ Αύγουστος 26th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Όπως πρώτο έγραψε το xenesglosses.eu από τις φετινές ηλεκτρονικές αιτήσεις των αναπληρωτών λείπει το κουτάκι για εκδήλωση επιθυμίας εργασίας στην παράλληλη στήριξη. Αυτό μπορεί για τους αναπληρωτές της Α/θμιας να μην προκαλεί και ιδιαίτερο προβληματισμό καθώς πρόκειται για προσλήψεις πλήρους ωραρίου όμως για τους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Ειδικής υπάρχει προβληματισμός καθώς οι ειδικότητες ΠΕ02, ΠΕ03,ΠΕ04 δηλώνουν μειωμένο ωράριο, αν επιθυμούν να εργαστούν στην παράλληλη και συμπλήρωναν το κουτάκι.

Το ότι αφαιρέθηκε το κουτάκι ενδεχομένως να συνδέεται με το γεγονός ότι με την  Υπουργική Απόφαση του Απριλίου 2017, που καθορίζει τα κριτήρια πρόσληψης στην Ειδική Αγωγή, αποκτούν δικαίωμα εργασίας στην Παράλληλη Στήριξη  οι εκπαιδευτικοί που έχουν απώλεια όρασης ή ακοής ή είναι τετραπληγικοί – παραπληγικοί με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, και είναι ικανοί για εκπαιδευτικό έργο σύμφωνα με τα ισχύοντα κάθε φορά στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Με την Υ.Α του 2014 οι εν λόγω εκπαιδευτικοί  προσλαμβάνονταν ως αναπληρωτές πλήρους ή μειωμένου ωραρίου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μόνο σε ΣΜΕΑΕ και στα Τμήματα Ένταξης.

Το κουτάκι λοιπόν στο παρελθόν λειτουργούσε ως φίλτρο ώστε οι πιο πάνω εκπαιδευτικοί (με αναπηρία κλπ) ναι μεν να δηλώνουν μειωμένο ωράριο εργασίας στην ειδική αλλά όχι εργασία στην παράλληλη. Από τη στιγμή που έχουμε άρση αυτού του αποκλεισμού δεν έχει νόημα ύπαρξης.

Το κακό είναι ότι στην ΥΑ της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων υπάρχει αναφορά σε αυτή τη δυνατότητα, για το κουτάκι δηλαδή, πιθανόν από κεκτημένη ταχύτητα να το συμπεριέλαβαν. Όπως ενημερωθήκαμε θα υπάρξει ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας από τη Δευτέρα.

Τι αλλαγές εντοπίσαμε στις ηλεκτρονικές αιτήσεις αναπληρωτών ΣΜΕΑΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...