Home / Featured / Για αναπληρωτές που θα προσληφθούν. Υποχρέωση των ανέργων να ενημερώνουν τον ΟΑΕΔ για οποιαδήποτε μεταβολή

Για αναπληρωτές που θα προσληφθούν. Υποχρέωση των ανέργων να ενημερώνουν τον ΟΑΕΔ για οποιαδήποτε μεταβολή

Δημοσιεύτηκε: 8:07 μμ Αύγουστος 24th, 2017  


Με αφορμή το γεγονός ότι πλησιάζουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών και αρκετοί εξ αυτών λαμβάνουν επίδομα ανεργίας παραθέτουμε τα όσα αναφέρονται στη σελίδα του ΟΑΕΔ για την αναστολή του επιδόματος.

Ο άνεργος είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει την αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ για οποιαδήποτε μεταβολή προκύπτει στην κατάστασή του κατά τη διάρκεια της επιδότησής του, ώστε αναλόγως να αναστέλλεται ή διακόπτεται η επιδότηση.

Η επιδότηση του ανέργου αναστέλλεται λόγω:

  1. Πρόσληψης,
  2. Ασθένειας,
  3. Στράτευσης,
  4. Άσκησης ελεύθερου ή άλλου επαγγέλματος
  5. Αναχώρησης στο εξωτερικό,
  6. Λήξης άδειας διαμονής και εργασίας (για περιπτώσεις αλλοδαπών επιδοτουμένων) ή
  7. Για οποιοδήποτε άλλο λόγο εξαιτίας του οποίου παύει να είναι διαθέσιμος για απασχόληση στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα στη σελίδα του ΟΑΕΔ: Υποχρέωση του Ανέργου για ενημέρωση της Υπηρεσίας/ αναστολή – συνέχιση – διακοπή επιδότησης

Σημειώνουμε ότι ο νόμος 3966/2011 άρθρο 70 αναφέρει:

Όταν συντρέχει λόγος αναστολής της επιδότησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 παρ. 1 του Κανονισμού Παροχών Ανεργίας, ή λόγος διακοπής της επιδότησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 παρ. 1 περιπτώσεις β΄ και γ΄ του ως άνω Κανονισμού, ο επιδοτούμενος άνεργος, εντός οκτώ (8) εργάσιμων ημερών από την ημέρα συνδρομής του λόγου αναστολής ή διακοπής της επιδότησης, υποχρεούται να ενημερώσει σχετικά την αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μπορούν να ορίζονται λεπτομέρειες για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου.

Ο ΠΣΑΕΠ σε ανάρτησή του για το θέμα του επιδόματος ανεργίας αναφέρει:

«Αμέσως μετά την πρόσληψή μας ο ΟΑΕΔ διακόπτεται αυτόματα. Παρόλα αυτά φέτος ενημερωθήκαμε από 2-3 συναδέλφους ότι δεν δικαιούνταν ταμείο ανεργίας επειδή δεν παρουσιάστηκαν να ενημερώσουν ότι προσελήφθησαν ή δεν ενημέρωσαν τηλεφωνικά! Επειδή το κράτος που ζούμε δεν διέπεται από σοβαρές διαδικασίες, για δική μας διασφάλιση καλό είναι να ενημερώσουμε είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά είτε με την παρουσία μας στον κατάστημα του ΟΑΕΔ που καταθέσαμε τα έγγραφά μας».

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν μαζί τους οι αναπληρωτές κατά την πρόσληψη


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...