Home / Featured / Σε ΦΕΚ οι διατάξεις για ενισχυτική στα ΕΠΑΛ και 15 μέρες επιπλέον αναρρωτικής

Σε ΦΕΚ οι διατάξεις για ενισχυτική στα ΕΠΑΛ και 15 μέρες επιπλέον αναρρωτικής

Δημοσιεύτηκε: 8:43 μμ Αύγουστος 6th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Πήρε ΦΕΚ ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως έχει γράψει το xenesglosses.eu ο νόμος αυτός έχει ενδιαφέρον και για τους αναπληρωτές καθώς με διάταξη δίνονται 15 μέρες επιπλέον αναρρωτικής σε αναπληρωτές που πάσχουν από δυσίατα νοσήματα. Επίσης καθιερώνεται και η ενισχυτική διδασκαλία για τα ΕΠΑ.Λ. Σημειώνουμε ότι η ενισχυτική στα ΕΠΑΛ θα αφορά ενίσχυση σε Γλώσσα και Μαθηματικά για τους μαθητές της Α τάξης των ΕΠΑΛ.

Χορηγείται αναρρωτική άδεια στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας
εκπαίδευσης που πάσχουν από δυσίατα νοσήματα, διάρκειας δεκαπέντε (15) ημερών επιπλέον της προβλεπόμενης από τις ισχύουσες διατάξεις, η οποία είναι αμειβόμενη και λαμβάνεται υπόψη ως χρόνος πραγματικής διδακτικής υπηρεσίας για όλα τα δικαιώματα. Για την εφαρμογή της παρούσας, ως δυσίατα νοσήματα νοούνται αυτά της Υ1/Γ.Π./οικ. 16884/12.10.2001 απόφασης του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας (Β΄ 1386).

ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

5. α) Στην περίπτωση α΄ της παρ. 1 του άρθρου 26 του ν. 4368/2016 (Α΄21) μετά τη φράση «στο πλαίσιο εγκεκριμένων Οργανισμών Θεραπείας του ν. 4139/2013 (Α΄ 74)» προστίθεται η φράση «και η εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία που παρέχεται σε μαθητές των επαγγελματικών λυκείων.».

β) Μετά την περίπτωση γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 26 του ν. 4368/2016 προστίθεται περίπτωση δ΄ ως εξής:
«δ) «Εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία»: είναι η ενισχυτική διδασκαλία που έχει ως σκοπό τη βελτίωση των μαθησιακών επιδόσεων των μαθητών, την παιδαγωγική υποστήριξή τους και παρέχεται παράλληλα στις τάξεις των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης.»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...