Τελευταία Νέα

Friday, 02/23/18, 15:56ΕΣΠΑ – Πόσες προσλήψεις μπορεί να δώσει το “Ολοήμερο Δημοτικό”

Δημοσιεύτηκε:

8:11 πμ Αύγουστος 15th, 2017

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ολοκληρώθηκε σήμερα “το παζλ” των έργων που δίνουν προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ.

Όπως έχει γράψει το xenesglosses.eu τα προγράμματα ανέρχονται σε 7. 

Είχαν εκδοθεί οι εγκριτικές αποφάσεις ένταξης των έργων για τα 6 εξ αυτών και απέμενε το “Ολοήμερο Δημοτικό” για το οποίο γράψαμε ότι αναμένεται να έχει προϋπολογισμό 97,5 εκ ευρώ ποσό αυξημένο κατά 55% συγκριτικά με πέρσι.

Πράγματι στην απόφαση ένταξης της Πράξης το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 97,5 εκ  (97.530.597,58 ευρώ) και θα δώσει προσλήψεις περίπου 6000 αναπληρωτών ίσως και περισσότερων γιατί οι αριθμοί αυτοί είναι για προσλήψεις από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Η καθιέρωση του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου  Δημοτικού Σχολείου αποτελεί μια σημαντική μεταρρυθμιστική παρέμβαση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση που αποσκοπεί στην παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές της ίδιας βαθμίδας καθώς και στην ποιοτική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Σε αυτό το πλαίσιο , από το σχολικό έτος 2016-2017, όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας από 4/θέσια και άνω, υπάγονται σε έναν τύπο σχολείου, τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου , με ενιαίο διδακτικό και ωρολόγιο πρόγραμμα καθώς και με λειτουργία προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος.
Από το σχολικό  έτος 2017-2018, το ολοήμερο πρόγραμμα επεκτείνεται στα Ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία (1/θέσια,2/θέσια, 3/θέσια) της χώρας. Ειδικότερα, στο υποχρεωτικό πρόγραμμα, το διδακτικό ωράριο ορίζεται για όλες τις τάξεις από τις 8:00 έως τις 13:15. Στη ζώνη του προαιρετικού
ολοήμερου προγράμματος η έναρξή του ορίζεται στις 13:15 και η λήξη του στις 16:00.
Με το νέο Ωρολόγιο πρόγραμμα, εξασφαλίζεται η ενιαία παροχή κοινών γνωστικών και διδακτικών αντικειμένων αλλά και ο εμπλουτισμός και η επέκταση νέων γνωστικών αντικειμένων (ΤΠΕ, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ) σε όλους τους μαθητές. Στη ζώνη του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος (13:15-16:00) εξασφαλίζεται η ώρα μελέτης με εκπαιδευτικό του κλάδου ΠΕ 70, ώστε οι μαθητές να απαλλάσσονται, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, από τον φόρτο προετοιμασίας των μαθημάτων και των εργασιών της επόμενης ημέρας. Στην τρίτη ώρα του ολοήμερου προγράμματος προσφέρεται ένα σύνολο από επιλογές διδακτικών αντικειμένων (ΤΠΕ, Αγγλικά, Αθλητισμός, Εικαστικά,Θεατρική Αγωγή, Μουσική,Πολιτιστικοί Όμιλοι Δραστηριοτήτων), που δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν τις ψυχοκινητικές και γνωστικές τους δεξιότητες.
Για την υποστήριξη της λειτουργίας του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου απασχολούνται εκπαιδευτικοί ( Δάσκαλοι και Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων).

Αναλυτικός πίνακας με τις πιστώσεις των προγραμμάτων για προσλήψεις αναπληρωτών

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ποιες αλλαγές μπορεί να γίνουν στο άρθρο που αφορά την ενοποίηση ειδικοτήτων
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ο Οργανισμός του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (188 σελίδες). Οι οργανικές θέσεις ανά ειδικότητα

Οργανισμός Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Έχοντας ...

Μοιράσου!