Home / HEADER-NEWS / Εξ αποστάσεως μαθήματα στο νέο Λύκειο. Περισσότερες ώρες και λιγότερα μαθήματα

Εξ αποστάσεως μαθήματα στο νέο Λύκειο. Περισσότερες ώρες και λιγότερα μαθήματα

Δημοσιεύτηκε: 8:12 μμ Αύγουστος 28th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Προς το παρόν διατηρούνται οι διακριτές δομές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αλλά καθιερώνεται η μεταξύ τους επικοινωνία, δηλαδή ο «αλληλο-δανεισμός» μαθημάτων (δια ζώσης στην περίπτωση που τα δύο σχολεία συστεγάζονται, διαφορετικά εξ αποστάσεως, μέσω ειδικής πλατφόρμας).

Αυτό αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας στη σημερινή του ανακοίνωση. Η τηλε-εκπαίδευση δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς και στα πορίσματα του διαλόγου για την Παιδείας γινόταν λόγος για διδασκαλία κάποιων μαθημάτων σε απομακρυσμένα Λύκεια με τη μέθοδο αυτή.

Περισσότερες ώρες διδασκαλίας και λιγότερα μαθήματα

Περισσότερες ώρες και λιγότερα μαθήματα θα έχουν οι δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας. Οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας έχουν ως στόχο να περιορίσουν την ανάγκη της εξωσχολικής υποστήριξης.

Β΄ και Γ΄ ΓΕΛ: σαφώς λιγότερα μαθήματα, πολλές ώρες το καθένα

Επιδιώκεται αύξηση των ωρών ανά μάθημα και μείωση των μαθημάτων. Στη Β΄ ΓΕΛ τα περισσότερα μαθήματα θα είναι 4/ωρα και στη Γ΄ ΓΕΛ είναι 6/ωρα.

Με αυτό το σύστημα επιτυγχάνονται τα εξής: α) τα «ειδικά» μαθήματα (σχέδιο, μουσική, ξένες γλώσσες) διδάσκονται στο σχολείο, δεν επαφίενται σε εξωσχολική προετοιμασία, β) όλα τα εξάωρα μαθήματα που παρακολουθούν οι μαθητές/τριες είναι μαθήματα που μετράνε στον βαθμό πρόσβασης στα ΑΕΙ, (παρότι άλλα μετράνε περισσότερο και άλλα λιγότερο), οπότε θεραπεύεται η παθογένεια της αδιαφορίας που παρατηρείται σήμερα στα μαθήματα που δεν παίζουν ρόλο στην εισαγωγή, γ) επειδή αφιερώνονται 6 ώρες στα 4 μαθήματα που σχετίζονται με την πρόσβαση, μειώνεται η ανάγκη εξωσχολικής υποστήριξης.

Αν κάποιος μαθητής/τρια δεν προτίθεται να συνεχίσει σπουδές στην τριτοβάθμια, επιλέγει μαθήματα που δίνουν εφόδια για την επαγγελματική ζωή του/της (ξένες γλώσσες, πληροφορική, πρακτική λογιστική…).

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...