Home / HEADER-NEWS / Εισαγωγικές Εξετάσεις Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης – Χορού – Ταλέντων

Εισαγωγικές Εξετάσεις Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης – Χορού – Ταλέντων

Δημοσιεύτηκε: 8:24 μμ Αύγουστος 21st, 2017  


Εισαγωγικές Εξετάσεις Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης σχολικού έτους 2017-2018

Οι εισαγωγικές εξετάσεις θα διενεργηθούν από Επιτροπή του ΥΠ.ΠΟ.Α. και θα ξεκινήσουν από τις 18
Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09.00. Ο χώρος διεξαγωγής της εξέτασης των μαθημάτων
«Υποκριτική» και «Απαγγελία – Τραγούδι» καθώς και αλφαβητικός πίνακας των εξεταζομένων ανά ημέρα θα ανακοινωθεί από τη Δ/νση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης την 11η Σεπτεμβρίου 2017 και θα αναρτηθεί στo κτήριο της οδού Ρεθύμνου 1, Αθήνα και στο διαδικτυακό τόπο του ΥΠ.ΠΟ.Α. www.culture.gr (Για τον Πολίτη/Πληροφορίες για τον πολίτη-Σύγχρονος Πολιτισμός/Θέατρο
και Χορός/ Εξετάσεις Θεάτρου και Χορού).

Μετά την ολοκλήρωση των προφορικά εξεταζόμενων μαθημάτων, θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα, για τους επιτυχόντες στα δύο πρώτα μαθήματα, η ημερομηνία, ο τόπος και η ώρα διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων στο μάθημα «Στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις ιστορίας θεάτρου και λογοτεχνίας» με ανακοίνωση της αρμόδιας Δ/νσης.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις:

α) Αίτηση (αντίγραφό της υπάρχει σε έντυπη μορφή στο Πρωτόκολλο του Υπουργείου και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.culture.gr (Για τον Πολίτη/Πληροφορίες για τον πολίτη -Σύγχρονος Πολιτισμός/Θέατρο και Χορός/Εξετάσεις Θεάτρου και Χορού). Η αίτηση υπογράφεται από τον ενδιαφερόμενο, υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και αναφέρει τα
στοιχεία του, όπως αναγράφονται στην αστυνομική ταυτότητα (ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο), και απαραιτήτως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου καθώς και το είδος του τίτλου σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχει.

β) Απολυτήριο Λυκείου του ν. 1566/1985 ή απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου ή άλλης ισότιμης Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο. Για τα απολυτήρια που προέρχονται από Σχολές της αλλοδαπής απαιτείται βεβαίωση αντιστοιχίας τους με απολυτήρια Λυκείου της ημεδαπής, η οποία χορηγείται από τις κατά τόπους Δ/νσεις Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

γ) Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο. Στην περίπτωση που δεν προκύπτει το πατρώνυμο από το διαβατήριο, θα πρέπει να αποδεικνύεται με την υποβολή πρόσθετου επίσημου δικαιολογητικού (ευκρινές φωτοαντίγραφο). Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται έως και 25 Αυγούστου 2017:

i.] Στο Πρωτόκολλο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μπουμπουλίνας 20-22, 101 86, Αθήνα, αυτοπροσώπως, ή μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 – 15:00, ή
ii.] Με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μπουμπουλίνας 20-22, 101 86, Αθήνα (σφραγίδα ταχυδρομείου έως και 25/8/2017 – να φυλάσσεται η απόδειξη του ταχυδρομείου από τον υποψήφιο), ή
iii.] Με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail), στην ηλεκτρονική διεύθυνση teth.dthh@culture.gr . Στην περίπτωση αυτή, η αίτηση (υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο) και τα λοιπά δικαιολογητικά θα πρέπει να επισυναφθούν σε ηλεκτρονική μορφή (αφού σαρωθούν ηλεκτρονικά – «σκαναριστούν»). Αποδεκτοί θα γίνονται οι τύποι αρχείων pdf, doc, docx.Αίτηση συμμετοχής που δεν συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή δεν έχει υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας δεν λαμβάνεται υπόψη κατά την κατάρτιση του πίνακα υποψηφίων (ανεξάρτητα από τον τρόπο υποβολής της).

4. Τα εξεταζόμενα μαθήματα, είναι τα εξής:

α. Υποκριτική
• Ένας μονόλογος (της επιλογής των υποψηφίων) από το αρχαίο δράμα, το κλασικό ή το σύγχρονο ρεπερτόριο.
• Ανάγνωση ενός κειμένου που θα αποδοθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και υποδείξεις της Εξεταστικής Επιτροπής.
Το κείμενο θα δοθεί έγκαιρα την ημέρα της εξέτασής των υποψηφίων.
β. Απαγγελία ενός ποιήματος και ένα Τραγούδι (της επιλογής των υποψηφίων).
γ. Στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας (γραπτά). Το μάθημα θα εξεταστεί στην ελληνική γλώσσα, με τα στοιχεία του ελληνικού αλφαβήτου, μετά την ανακοίνωση του Πίνακα επιτυχόντων στα μαθήματα «Υποκριτική» και «Απαγγελία – Τραγούδι».
5. Επιτυχόντες θεωρούνται αυτοί που έχουν ουσιαστικά προσόντα Θεατρικής Τέχνης, δηλαδή καλή άρθρωση και καθαρότητα φωνής, εκφραστικότητα και σκηνική εμφάνιση και έλαβαν σε καθένα από τα ανωτέρω μαθήματα τουλάχιστον το βαθμό πέντε (5) στη δεκάβαθμη κλίμακα.
6. Αν ο υποψήφιος δεν προσέλθει για εξέταση σε μαθήματα του προγράμματος ή αποκλειστεί από την επιτροπή για οποιαδήποτε αιτία, λαμβάνει μονάδα.
7. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων εκδίδονται μετά την κύρωση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού των ονομαστικών πινάκων των εισαγομένων, που θα καταρτίσει η εξεταστική Επιτροπή.
Οι πίνακες ανακοινώνονται στο κτήριο της οδού Ρεθύμνου 1, Αθήνα και στο διαδικτυακό τόπο www.culture.gr (Για τον Πολίτη/Σύγχρονος Πολιτισμός/Θέατρο και Χορός).
8. Τα υποβληθέντα με την αίτηση δικαιολογητικά δεν επιστρέφονται.
9. Οι υποψήφιοι κατά την έναρξη και διάρκεια των εξετάσεων πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους.

Εισαγωγικές Εξετάσεις Ανωτέρων Σχολών Χορού, σχολικού έτους 2017-2018

Η Υπουργός Πολιτισμού προχώρησε στη διενέργεια των εισαγωγικών εξετάσεων για τις Ανώτερες Σχολές Χορού (Τμήματα Καθηγητών Χορού και Χορευτών), σχολικού έτους 2017- 2018.

2. Οι εν λόγω εξετάσεις θα διενεργηθούν στην Αθήνα από Επιτροπή του ΥΠΠΟΑ, για τα χορευτικά μαθήματα, από τις 12 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 08.00. Ο χώρος διεξαγωγής της εξέτασης των χορευτικών μαθημάτων καθώς και αναλυτικός πίνακας των εξεταζομένων ανά ημέρα θα ανακοινωθεί από τη Δ/νση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης την 5η Σεπτεμβρίου 2017 και θα
αναρτηθεί στo κτήριo της οδού Ρεθύμνου 1, Αθήνα και στο διαδικτυακό τόπο του ΥΠΠΟΑ www.culture.gr (Για τον πολίτη/ Θέατρο και Χορός/Εξετάσεις Θεάτρου και Χορού).

Με την προαναφερόμενη ανακοίνωση, θα γνωστοποιηθεί και η ημερομηνία, ο τόπος και η ώρα της εξέτασης του μαθήματος «Έκθεση Ιδεών», που θα διεξαχθεί μετά την ολοκλήρωση των χορευτικών μαθημάτων (για τους επιτυχόντες στο «Κλασικό Μπαλέτο» και το «Σύγχρονο Χορό»).

3. Απαραίτητα δικαιολογητικά για συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις:
Για το Τμήμα Καθηγητών Χορού
α) Αίτηση (αντίγραφό της υπάρχει σε έντυπη μορφή στο Πρωτόκολλο του Υπουργείου και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.culture.gr (Για τον πολίτη/Σύγχρονος Πολιτισμός/ Θέατρο και Χορός/ Εξετάσεις Θεάτρου και Χορού). Η αίτηση υπογράφεται από τον ενδιαφερόμενο, υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και αναφέρει τα στοιχεία του, όπως αναγράφο-
νται στην αστυνομική ταυτότητα (ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο), και απαραιτήτως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου καθώς και το είδος του τίτλου σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχει.

β) Απολυτήριο Λυκείου του ν. 1566/1985 ή απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου ή άλλης ισότιμης Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο. Για τα απολυτήρια που προέρχονται από Σχολές της αλλοδαπής απαιτείται βεβαίωση αντιστοιχίας τους με απολυτήρια Λυκείου της ημεδαπής, η οποία χορηγείται από τις κατά τόπους Δ/νσεις Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης. γ) Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο. Στην περίπτωση που δεν προκύπτει το πατρώνυμο από το διαβατήριο, θα πρέπει να αποδεικνύεται με την υποβολή πρόσθετου επίσημου δικαιολογη-
τικού (ευκρινές φωτοαντίγραφο).

Για το Τμήμα Χορευτών α) Αίτηση (αντίγραφό της υπάρχει σε έντυπη μορφή στο Πρωτόκολλο του Υπουργείου και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.culture.gr (Για τον πολίτη/Σύγχρονος Πολιτισμός/ Θέατρο και Χορός/ Εξετάσεις Θεάτρου και Χορού). Η αίτηση υπογράφεται από τον ενδιαφερόμενο (ή τον γονέα – κηδεμόνα σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι ανήλικος), υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και αναφέρει τα στοιχεία του, όπως αναγράφονται στην αστυνομική ταυτότητα (ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο), και απαραιτήτως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου καθώς και το είδος του τίτλου σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχει.

β) Απολυτήριο Λυκείου του ν. 1566/1985, ή απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου, ή άλλης ισότιμης Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο, ή Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 ότι έχει διακόψει τις σπουδές του στο Λύκειο (Λύκειο, τάξη και έτος διακοπής φοίτησης), ή απολυτήριο τριτάξιου Γυμνασίου ή άλλης ισότιμης Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής σε ευκρινές φωτοαντίγραφο. Οι υποψήφιοι για το Τμήμα Χορευτών πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας
τους μέχρι την 31η Αυγούστου 2017.

Για τους τίτλους σπουδών που προέρχονται από Σχολές της αλλοδαπής απαιτείται βεβαίωση αντιστοιχίας τους με τίτλους σπουδών της ημεδαπής, η οποία χορηγείται από τις κατά τόπους Δ/νσεις Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης. γ) Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο. Στην περίπτωση που δεν προκύπτει το πατρώνυμο από το διαβατήριο, θα πρέπει να αποδεικνύεται με την υποβολή πρόσθετου επίσημου δικαιολογητικού (ευκρινές φωτοαντίγραφο). Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται έως και 25 Αυγούστου 2017:
i.] Στο Πρωτόκολλο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μπουμπουλίνας 20-22, 101 86, Αθήνα, αυτοπροσώπως, ή μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 – 15:00, ή
ii.] Με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μπουμπουλίνας 20-22, 101 86, Αθήνα (σφραγίδα ταχυδρομείου έως και 25/8/17 – φυλάσσεται η απόδειξη του ταχυδρομείου από τον υποψήφιο), ή
iii.] Με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail), στην ηλεκτρονική διεύθυνση teth.dthh@culture.gr Στην περίπτωση αυτή, η αίτηση (υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο) και τα λοιπά δικαιολογητικά θα πρέπει να επισυναφθούν σε ηλεκτρονική μορφή (αφού σαρωθούν ηλεκτρονικά – «σκαναριστούν»). Αποδεκτοί θα γίνονται οι τύποι αρχείων pdf, doc, docx. Αίτηση συμμετοχής που δεν συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή δεν έχει υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας δεν λαμβάνεται υπόψη κατά την κατάρτιση του πίνακα υποψηφίων (ανεξάρτητα από τον τρόπο υποβολής της).

4. Τα μαθήματα στα οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι, είναι τα εξής:
α. Κλασικό Μπαλέτο
β. Σύγχρονος Χορός
γ. Αυτοσχεδιασμός
δ. Έκθεση ιδεών μόνο οι υποψήφιοι του τμήματος Καθηγητών Χορού. Η επιλογή των ασκήσεων θα γίνει από την ύλη μαθημάτων, που καθορίζεται στο Παράρτημα 1 του π.δ/τος 372/1983. Άλλες ασκήσεις, συναφείς με τις περιγραφόμενες στο Παράρτημα 1, ορίζονται από την Εξεταστική Επιτροπή.
Το μάθημα Έκθεση ιδεών θα εξεταστεί γραπτά, στην ελληνική γλώσσα και το ελληνικό αλφάβητο (μετά την ανακοίνωση του Πίνακα επιτυχόντων στα μαθήματα «Κλασικό Μπαλέτο» και «Σύγχρονος Χορός»).
5. Επιτυχών στις εισαγωγικές εξετάσεις θεωρείται ο σπουδαστής που έλαβε βαθμό τουλάχιστον πέντε (5) στη δεκάβαθμη κλίμακα στα μαθήματα του «Μπαλέτου» και «Σύγχρονου Χορού» (και για τα δύο Τμήματα) και ταυτόχρονα συνολική βαθμολογία τουλάχιστον είκοσι (20) σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα για το Τμήμα Καθηγητών Χορού και τουλάχιστον δεκαπέντε (15) για το
Τμήμα Χορευτών.

6. Προκειμένου να εισαχθούν σε Ανώτερη Σχολή Χορού οι εξεταζόμενοι δεν θα πρέπει να παρουσιάζουν
σοβαρό σωματικό κώλυμα ή νόσημα που εμποδίζει την άσκηση του έργου του Καθηγητή Χορού ή Χορευτή. Για τη διαπίστωση των ανωτέρω προϋποθέσεων οι επιτυχόντες υποψήφιοι υποβάλλονται σε υγειονομική εξέταση (ακτινογραφία θώρακος και γνωμάτευση ορθοπεδικής και καρδιολογικής εξέτασης από κρατικό νοσοκομείο).
7. Αν ο υποψήφιος δεν προσέλθει για εξέταση σε μάθημα του προγράμματος ή αποκλειστεί από την Επιτροπή για οποιαδήποτε αιτία, λαμβάνει μονάδα.
8. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων εκδίδονται μετά την κύρωση από το ΥΠΠΟΑ των ονομαστικών πινάκων των εισαγομένων, που θα καταρτίσει η εξεταστική Επιτροπή.
Οι πίνακες ανακοινώνονται στο κτήριο της οδού Ρεθύμνου 1, Αθήνα και στο διαδικτυακό τόπο www.culture.gr (Για τον πολίτη/Σύγχρονος Πολιτισμός/ Θέατρο και Χορός/ Εξετάσεις Θεάτρου και Χορού).
9. Τα υποβληθέντα με την αίτηση δικαιολογητικά δεν επιστρέφονται.
10. Οι υποψήφιοι κατά την έναρξη και διάρκεια των εξετάσεων πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους.

Εισαγωγικές Εξετάσεις »Ταλέντων» σχολικού έτους 2017-2018

Η Υπουργός Πολιτισμού προχώρησε σε απόφαση για την διενέργεια των εξετάσεων, για την κατ’ εξαίρεση εισαγωγή στο Α΄ έτος των Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης (Τμ. Υποκριτικής), υποψηφίων σπουδαστών που δεν κατέχουν Απολυτήριο Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου παλαιού τύπου (εφόσον έχουν διακόψει οριστικά το σχολείο), και είναι προικισμένοι στη Δραματική Τέχνη (Ταλέντα), οι οποίοι εμπίπτουν στις εξαιρετικές και ειδικές προϋποθέσεις του άρθρου 12 παρ. 3 του ν. 1158/1981, για το σχολικό έτος 2017 – 2018.

2. Οι εν λόγω εξετάσεις θα διενεργηθούν από Επιτροπή του ΥΠ.ΠΟ.Α., την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 και από ώρα 10.00 π.μ.

Ο χώρος διεξαγωγής των εξετάσεων θα ανακοινωθεί από τη Δ/νση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης την 11η
Σεπτεμβρίου 2017 και θα αναρτηθεί στο κτήριο της οδού Ρεθύμνου 1, Αθήνα και στο διαδικτυακό τόπο του ΥΠ.ΠΟ.Α. www.culture.gr (Για τον Πολίτη/Πληροφορίες για τον Πολίτη -Σύγχρονος Πολιτισμός/Θέατρο και Χορός/ Εξετάσεις Θεάτρου και Χορού).

3. Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τις 30.6.2017.
4. Απαραίτητα δικαιολογητικά για συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις:
α) Αίτηση (αντίγραφό της υπάρχει σε έντυπη μορφή στο Πρωτόκολλο του Υπουργείου και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.culture.gr (Για τον Πολίτη/ Πληροφορίες για τον Πολίτη -Σύγχρονος Πολιτισμός /Θέατρο και Χορός/ Εξετάσεις Θεάτρου και Χορού).

Η αίτηση υπογράφεται από τον ενδιαφερόμενο, υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και αναφέρει τα στοιχεία του, όπως αναγράφονται στην αστυνομική ταυτότητα (ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο), και απαραιτήτως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου καθώς και το είδος του τίτλου σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχει.

β) Απολυτήριο τριτάξιου Γυμνασίου σε ευκρινές φωτοαντίγραφο (ολοκλήρωση υποχρεωτικής εκπαίδευσης) και υπεύθυνη δήλωση ότι έχει διακόψει οριστικά τις σπουδές του στο Λύκειο (έτος και τάξη διακοπής φοίτησης).

Για τα απολυτήρια που προέρχονται από Σχολές της αλλοδαπής απαιτείται βεβαίωση αντιστοιχίας τους με τίτλο σπουδών της ημεδαπής, η οποία χορηγείται από τις κατά τόπους Δ/νσεις Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

γ) Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο. Στην περίπτωση που δεν προκύπτει το πατρώνυμο από το διαβατήριο, θα πρέπει να αποδεικνύεται με την υποβολή πρόσθετου επίσημου δικαιολογητικού (ευκρινές φωτοαντίγραφο).

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται έως και 25 Αυγούστου 2017:
i.] Στο Πρωτόκολλο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μπουμπουλίνας 20-22, 101 86, Αθήνα, αυτοπροσώπως, ή μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 – 15:00, ή
ii.] Με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μπουμπουλίνας 20-22, 101 86, Αθήνα (σφραγίδα ταχυδρομείου έως και 25/8/2017 – να φυλάσσεται η απόδειξη του ταχυδρομείου από τον υποψήφιο), ή
iii.] Με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail), στην ηλεκτρονική διεύθυνση teth.dthh@culture.gr . Στην περίπτωση αυτή, η αίτηση (υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο) και τα λοιπά δικαιολογητικά θα πρέπει να επισυναφθούν σε ηλεκτρονική μορφή (αφού σαρωθούν ηλεκτρονικά – «σκαναριστούν»).

 

Αποδεκτοί θα γίνονται οι τύποι αρχείων pdf, doc, docx. Αίτηση συμμετοχής που δεν συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή δεν έχει υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας δεν λαμβάνεται υπόψη κατά την κατάρτιση του πίνακα υποψηφίων (ανεξάρτητα από τον τρόπο υποβολής της).

5. Τα μαθήματα στα οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι, είναι:
α. Υποκριτική (δύο μονόλογοι της επιλογής τους)
β. Απαγγελία ενός ποιήματος και ένα Τραγούδι (της επιλογής των υποψηφίων)
γ. Στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας (προφορικά).

6. Επιτυχόντες θεωρούνται αυτοί που έχουν ουσιαστικά προσόντα Θεατρικής Τέχνης, δηλαδή καλή άρθρωση και καθαρότητα φωνής, εκφραστικότητα και σκηνική εμφάνιση και έλαβαν σε καθένα από τα ανωτέρω μαθήματα τουλάχιστον το βαθμό πέντε (5) στη δεκάβαθμη κλίμακα. Αν ο υποψήφιος δεν προσέλθει για εξέταση ή αποκλειστεί από την Επιτροπή για οποιαδήποτε αιτία λαμβάνει μονάδα.

7. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων εκδίδονται μετά την κύρωση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, του ονομαστικού πίνακα των εισαγομένων, που θα καταρτίσει η εξεταστική Επιτροπή.
Ο πίνακας ανακοινώνεται στο κτήριο της οδού Ρεθύμνου 1, Αθήνα και στο διαδικτυακό τόπο www.culture.gr (Για τον Πολίτη/Σύγχρονος Πολιτισμός/Θέατρο και Χορός).

8. Τα υποβληθέντα με την αίτηση δικαιολογητικά δεν επιστρέφονται.

9. Οι υποψήφιοι κατά την έναρξη και διάρκεια των εξετάσεων πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...