Τελευταία Νέα

Friday, 02/23/18, 15:07Δύο σημαντικές παραλείψεις στα κριτήρια επιλογής εκπαιδευτών στα ΚΔΒΜ

Δημοσιεύτηκε:

8:59 μμ Αύγουστος 2nd, 2017

Ρεπορτάζ xenesglosses.eu

To xenesglosses.eu δέχεται πληθώρα διαμαρτυριών από εκπαιδευτές ενηλίκων μετά τη δημοσιοποίηση των κριτηρίων εκπαιδευτών:

Δημοσιεύτηκε χθες η απόφαση για τα κριτήρια επιλογής εκπαιδευτών ενηλίκων στα ΣΔΕ / ΔΙΕΚ / ΔΣΕΚ / ΚΔΒΜ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Η απόφαση διαιωνίζει δύο “λάθη” των προηγούμενων αποφάσεων όσον αφορά την μοριοδότηση και επιλογή εκπαιδευτών που αποκλείουν ή περιορίζουν την επιλογή προσοντούχων εκπαιδευτών με δεύτερο ή και τρίτο πτυχίο ΑΕΙ και πρέπει να διορθωθούν άμεσα.

Η νέα απόφαση διαιωνίζει το σφάλμα:

α/ της μη μοριοδότησης του δεύτερου ή και τρίτου πτυχίου ΑΕΙ ή δεύτερου τρίτου μεταπτυχιακού ή διδακτορικού. Κάποιος με 2-3 πτυχία ΑΕΙ δεν θα έχει μοριοδότηση για το δεύτερο ή τρίτο πτυχίο του, (έστω και μικρότερη) ενώ απλά πιστοποιητικά πχ Γ2 (άριστης γνώσης ξένης γλώσσας) έχουν πρόσθετη μοριοδότηση. Επίσης δεν πριμοδοτούνται το δεύτερο ή και τρίτο μεταπτυχιακό ή αντίστοιχα τα διδακτορικά, πχ θα μπορούσε να υπάρχει μοριοδότηση και για το μεταπτυχιακό και για το διδακτορικό αθροιστικά.

Δυστυχώς πτυχιούχος ΑΕΙ δεύτερης ξένης γλώσσας με τετραετή φοίτηση δεν θα μοριοδοτείται πρόσθετα και πιθανόν να έχει και χαμηλότερη μοριοδότηση από επαρκιούχους με Γ2 εκπαιδευτικούς.

Ένα ακόμα σφάλμα που διαιωνίζει είναι:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου οι αιτήσεις αναπληρωτών (έγγραφο)

β/ την απαγόρευση πρακτικά από την διεκδίκηση μαθημάτων για όσους έχουν δύο ή και τρία πτυχία ΑΕΙ καθώς υπάρχει ο όρος για δήλωση μόνο μίας ειδικότητας (από τις δύο ή τρεις που μπορεί να κατέχει) που θα λάβει μέρος στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, οπότε καθιστά ανενεργά τα δεύτερα και τρίτα πτυχία , και χάνονται πολύτιμοι πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί ειδικά από ειδικότητες που δεν έχουν πολλούς εκπαιδευτές, με τον τρόπο αυτό ακυρώνονται και προγράμματα λόγω “έλλειψης” εκπαιδευτών.

Τα λάθη αυτά θα πρέπει να διορθωθούν πριν βγουν νέες προσκλήσεις ενδιαφέροντος για εκπαιδευτές.

          

     

5 Σχόλια

 1. Αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να πριμοδοτούνται τα δευτέρα και τρίτα πτυχία και όχι το δεύτερο και τρίτο μεταπτυχιακό ή να μην υπάρχει μοριοδότηση και για το μεταπτυχιακό και για το διδακτορικό αθροιστικά. Γιατί ο άνεργος μαζί με τους πολυτέκνους να έχουν τόσο μεγάλη μοριοδότηση που στην ουσία να ξεπερνούν έναν με προσόντα και διδακτορικό.

  Όπως φαίνεται οι αδικίες είναι πολλές όχι μόνο για τα δεύτερα πτυχία.

 2. κάτι άλλο να σας κάνουν το χατήρι ;
  και εγώ ήθελα πολλά αλλά συμβιβάζομαι σε αυτά που έχω ..

 3. Χρήστος

  Ο τρόπος που το παρουσιάζετε είναι πραγματικά αστείος όσο και τα αιτήματα σας… Η φετινή μοριοδότηση είναι προς την σωστή κατεύθυνση τουλάχιστον όσο αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους και τα μειωμένα μόρια της ανεργίας σε σύγκριση με πριν από δύο έτη.

  • To άρθρο δεν αναφέρει αυτό το οποίο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά την μη μοριοδότηση δεύτερου πτυχίου μεταπτυχιακού κλπ τα οποία όμως μοριοδοτούνται στα ΣΔΕ δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον ίδιο φορέα.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Προκήρυξη που ενδιαφέρει νηπιαγωγούς

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων ανακοινώνει την ...

Μοιράσου!