Τελευταία Νέα

Saturday, 03/17/18, 09:05Με απόφαση υπουργού θα καθορίζονται οι δικαιούχοι συμμετοχής σε πρόγραμμα ξένης γλώσσας

Δημοσιεύτηκε:

8:42 μμ Αύγουστος 6th, 2017

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με το νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε αυτό περιλαμβάνεται και διάταξη για την γλωσσομάθεια την οποία και αναλύει το xenesglosses.eu.

H νέα διάταξη ορίζει:

«3. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθορίζονται τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις και κάθε άλλο σχετικό θέμα για τη χορήγηση επάρκειας προσόντων διδασκαλίας ξένης γλώσσας.

Σε περίπτωση που στις προϋποθέσεις περιλαμβάνεται η παρακολούθηση προγράμματος διδακτικής ξένης γλώσσας σε Α.Ε.Ι., με όμοια απόφαση καθορίζονται η διάρκεια, οι πιστωτικές μονάδες, οι δικαιούχοι συμμετοχής και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Για την οργάνωση των προγραμμάτων εκδίδεται απόφαση της Συγκλήτου, στην οποία αναγράφονται αναλυτικά τα προσφερόμενα μαθήματα, οι πιστωτικές τους μονάδες και τυχόν τέλη παρακολούθησης, η οποία εγκρίνεται, ύστερα από γνώμη Ι.Ε.Π. με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

β) Οι εκδοθείσες, έως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, υπουργικές αποφάσεις δυνάμει της διάταξης της παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 4250/2014 διατηρούνται σε ισχύ.

Η προηγούμενη διάταξη η οποία και αντικαθίσταται όριζε:

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται εντός ενός (1) μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, καθορίζονται τα κριτήρια για τη χορήγηση επάρκειας προσόντων διδασκαλίας ξένης γλώσσας, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Για την κινητοποίηση και δήλωση εκπροσώπων σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

Ανάλυση σύμφωνα και με την έκθεση του Γενικού Λογιστήριου:

Επανακαθορίζεται το περιεχόμενο της εξουσιοδότησης για τον καθορισμό, με υπουργική απόφαση, των κριτηρίων και των προϋποθέσεων χορήγησης επάρκειας προσόντων διδασκαλίας ξένης γλώσσας.

Συγκεκριμένα στις περιπτώσεις που απαιτείται παρακολούθηση προγράμματος ξένης γλώσσας σε ΑΕΙ, καθορίζονται, με όμοια υπουργική απόφαση, οι δικαιούχοι συμμετοχής , η διάρκεια και οι πιστωτικές μονάδες.

 

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

O νέος τρόπος αξιολόγησης των διευθυντών από τους εκπαιδευτικούς θα περιλαμβάνει ανώνυμο ερωτηματολόγιο

«Οι διευθυντές ή προϊστάμενοι και οι υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και Ε.Κ., καθώς ...

Μοιράσου!