Home / Featured / Με απόφαση υπουργού θα καθορίζονται οι δικαιούχοι συμμετοχής σε πρόγραμμα ξένης γλώσσας

Με απόφαση υπουργού θα καθορίζονται οι δικαιούχοι συμμετοχής σε πρόγραμμα ξένης γλώσσας

Δημοσιεύτηκε: 8:42 μμ Αύγουστος 6th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με το νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε αυτό περιλαμβάνεται και διάταξη για την γλωσσομάθεια την οποία και αναλύει το xenesglosses.eu.

H νέα διάταξη ορίζει:

«3. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθορίζονται τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις και κάθε άλλο σχετικό θέμα για τη χορήγηση επάρκειας προσόντων διδασκαλίας ξένης γλώσσας.

Σε περίπτωση που στις προϋποθέσεις περιλαμβάνεται η παρακολούθηση προγράμματος διδακτικής ξένης γλώσσας σε Α.Ε.Ι., με όμοια απόφαση καθορίζονται η διάρκεια, οι πιστωτικές μονάδες, οι δικαιούχοι συμμετοχής και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Για την οργάνωση των προγραμμάτων εκδίδεται απόφαση της Συγκλήτου, στην οποία αναγράφονται αναλυτικά τα προσφερόμενα μαθήματα, οι πιστωτικές τους μονάδες και τυχόν τέλη παρακολούθησης, η οποία εγκρίνεται, ύστερα από γνώμη Ι.Ε.Π. με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

β) Οι εκδοθείσες, έως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, υπουργικές αποφάσεις δυνάμει της διάταξης της παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 4250/2014 διατηρούνται σε ισχύ.

Η προηγούμενη διάταξη η οποία και αντικαθίσταται όριζε:

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται εντός ενός (1) μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, καθορίζονται τα κριτήρια για τη χορήγηση επάρκειας προσόντων διδασκαλίας ξένης γλώσσας, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Ανάλυση σύμφωνα και με την έκθεση του Γενικού Λογιστήριου:

Επανακαθορίζεται το περιεχόμενο της εξουσιοδότησης για τον καθορισμό, με υπουργική απόφαση, των κριτηρίων και των προϋποθέσεων χορήγησης επάρκειας προσόντων διδασκαλίας ξένης γλώσσας.

Συγκεκριμένα στις περιπτώσεις που απαιτείται παρακολούθηση προγράμματος ξένης γλώσσας σε ΑΕΙ, καθορίζονται, με όμοια υπουργική απόφαση, οι δικαιούχοι συμμετοχής , η διάρκεια και οι πιστωτικές μονάδες.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...