Τελευταία Νέα

Saturday, 03/17/18, 09:00Αναπληρωτές χωρίς επίδομα ανεργίας

Δημοσιεύτηκε:

9:19 μμ Αύγουστος 8th, 2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ που προσληφθήκαμε από τις αρχές Δεκέμβρη και μετά, λάβαμε απορριπτική απάντηση για την ένταξή μας στο ταμείο ανεργίας, λόγω μη συμπλήρωσης των απαιτούμενων ενσήμων για την επιδότηση.

Σε ορισμένες Περιφερειακές Διευθύνσεις, όπως στην Κεντρική Μακεδονία, όπου οι προσλήψεις έγιναν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, (ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία οι προσλήψεις του ΕΕΠ δεν ξεκίνησαν πριν τις αρχές Δεκέμβρη), το σοβαρότατο πρόβλημα της μη λήψης ταμείου ανεργίας αφορά το σύνολο του ΕΕΠ και τη συντριπτική πλειοψηφία του ΕΒΠ. Ορισμένοι συνάδελφοι χάνουν την επιδότηση της ανεργίας για μόλις 5 ένσημα!

Εκατοντάδες συναδέλφων δώσαμε για άλλη μια χρονιά «τη μάχη»  στα ειδικά σχολεία και στα ΚΕΔΔΥ και τώρα κυριολεκτικά μας πετούν στα αζήτητα, χωρίς να μας εξασφαλίζουν ούτε ένα ευρώ μέχρι την επόμενη πρόσληψή μας. Για άλλη μια φορά «παίζουν» με τις ζωές μας, τις δικές μας και των οικογενειών μας. Αφού μας έχουν στερήσει από καιρό το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, τώρα μας στερούν το δικαίωμα να κάνουμε έστω και λίγες μέρες διακοπές μακριά από το σπίτι μας, να καλύψουμε βασικές ανάγκες ακόμη και επιβίωσης κατά τη διάρκεια της ανεργίας, η οποία για άλλη μια φορά δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει!

Με ευθύνη της κυβέρνησης έγιναν με τέτοια καθυστέρηση οι φετινές προσλήψεις, είναι δικιά της ευθύνη να λύσει άμεσα το ζήτημα και να επιδοτηθεί κάθε απολυμένος συνάδελφος για όλη την περίοδο ανεργίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Επεισόδια και στο σχολικό πρωτάθλημα και αποκλεισμός ομάδων

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Ένταξη όλων των συναδέλφων αναπληρωτών ΕΕΠ – ΕΒΠ και εκπαιδευτικών στην επιδότηση της ανεργίας, από την πρώτη ημέρα της απόλυσης και ανεξάρτητα από την ημερομηνία πρόσληψής τους. Ειδική ρύθμιση για να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα, τις επόμενες ημέρες, και για τη φετινή χρονιά.
  • Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της άνισης αντιμετώπισης των εργαζομένων από Διεύθυνση σε Διεύθυνση και από ειδικότητα σε ειδικότητα, λόγω των σοβαρών καθυστερήσεων  που υπάρχουν στην πρόσληψη σε ορισμένες Περιφέρειες και ορισμένες ειδικότητες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Επιδότηση της ανεργίας όλων των αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ για όσο καιρό παραμένουν άνεργοι και χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
  • Πρόσληψη όλων μας, πριν την έναρξη του σχολικού έτους, σε μια και μόνο μεγάλη φάση.
  • Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί ΕΕΠ – ΕΒΠ άμεσα, με σκοπό την κάλυψη όλων των οργανικών και λειτουργικών κενών.

3 Αυγούστου 2017

…………………………

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 

τηλ.: 6972056448

e-mail: poseepea@yahoo.gr

ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

ΑΘΗΝΑ, 07/08/2017

Αρ. Πρωτ.: 143

ΠΡΟΣ

Υπουργό Υ.Π.Π.Ε.Θ. κο Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  1. Στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, Διευθυντή κο Παναγιώτη Κασσιανό
  2. Στα Πολιτικά Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με τον παρόν κείμενο διαμαρτυρίας η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα ήθελε να ενημερώσει και εγγράφως εσάς προσωπικά και όλους τους υπευθύνους του Υ.Π.Π.Ε.Θ. για την άδικη μεταχείριση που υφίσταται ένα μεγάλο ποσοστό συναδέρφων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π., όπου η καθυστέρηση στην πρόσληψή τους την περσινή χρονιά οδήγησε στο να μην τους καταβληθεί από τον Ο.Α.Ε.Δ. το επίδομα ανεργίας. Ενδεικτικό δε της κατάστασης είναι ότι ορισμένοι συνάδερφοι χάνουν την επιδότηση ανεργίας για μόλις πέντε ένσημα!!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Το χρονοδιάγραμμα και οι προτάσεις κριτηρίων για τον τρόπο που θα γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί στο προσκήνιο

Είναι κατάφωρα άδικο συνάδερφοι που καταθέτουν «ψυχή» κάθε χρόνο στις δομές ειδικής αγωγής (Σ.Μ.Ε.Α.Ε., Κ.Ε.Δ.Δ.Υ., Ε.Δ.Ε.Α.Υ.) να μην λαμβάνουν αυτό το οικονομικό βοήθημα, ενώ παραμένουν άνεργοι για τρεις και πλέον μήνες στη διάρκεια του καλοκαιριού. Το αίσθημα αδικίας γίνεται πιο έντονο, αν λάβουμε υπόψη μας ότι η καθυστέρηση στις περσινές προσλήψεις δεν οφείλεται σε εκείνους, αλλά σε παραλείψεις, κωλυσιεργία και αστοχίες όλων των φορέων που εμπλέκονται στη διαδικασία έκδοσης των οριστικών πινάκων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.

Ζητούμε λοιπόν την άμεση έκδοση νομοθετικής ρύθμισης σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ. για να διευθετηθεί το μείζον αυτό ζήτημα για τη φετινή χρονιά. Επιπλέον, καθίσταται εκ των ων ουκ άνευ η κατάθεση ειδικής ρύθμισης για επιδότηση όλων των συναδέρφων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. από την πρώτη ημέρα της απόλυσης και ανεξάρτητα από την ημερομηνία πρόσληψής τους, ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες με τη φετινή καταστάσεις.

          

     

Ένα σχόλιο

  1. Κρίτων

    Το πρόβλημα που αναφέρεται δεν είναι αποκλειστικά των εεπ/εβπ αλλά όλων των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται από Δεκέμβρη και μετά…ο λόγος που δύσκολα θα γίνει κάτι είναι ο συντεχνιακος τρόπος που προσεγγιζεται το ζήτημα!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

“Δεξαμενή” 220 τουλάχιστον μόνιμων εκπαιδευτικών σε σχολεία δημιουργεί το νομοσχέδιο

Ο θεσμός του σχολικού συμβούλου, ο οποίος εισήχθη με την παρ. 1 ...

Μοιράσου!