Αναλυτικός συγκριτικός πίνακας των αιτήσεων αναπληρωτών στη Γενική Εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε:

11:54 μμ Αύγουστος 17th, 2017

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Περισσότεροι από 100.000 εκπαιδευτικοί κατέθεσαν αίτηση για να εξασφαλίσουν φέτος μια θέση εργασίας ως αναπληρωτές.

Όσον αφορά τη γενική εκπαίδευση για την οποία παρουσιάζουμε αναλυτικό πίνακα ο φετινός αριθμός αιτήσεων σε απόλυτα νούμερα είναι 83.722 έναντι 95.726 αιτήσεων το 2016-17.

Η μείωση αυτή κατά 12.000 περίπου αιτήσεις μπορεί να δικαιολογηθεί (μερικώς) λόγω του χρόνου των αιτήσεων που φέτος μεταφέρθηκε στον Απρίλιο με αποτέλεσμα νέοι απόφοιτοι να μην προλάβουν να καταθέσουν αίτηση.

Αν στις 83.722 αιτήσεις προσθέσουμε και αυτές της ειδικής αγωγής και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και αυτών που κατέθεσαν και για ωρομίσθιοι ο αριθμός ξεπερνά τις 100.000 αιτήσεις.

Σημειώνουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας απαντώντας  σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή κ. Δελή ανέφερε για τον αριθμό των αιτήσεων:

“Πώς είναι δυνατόν εκατόν δώδεκα χιλιάδες -αν δεν κάνω λάθος, μπορεί να κάνω λάθος, πάντως πάνω από εκατό χιλιάδες υποψήφιοι- να το ξέρουν, να έχουν κάνει αίτηση κ.λπ. και να μην έχουν κάνει αίτηση αυτοί οι άνθρωποι;”

 

 

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Προκήρυξη για 5 καθηγητές (4 φιλόλογοι και 1 θεατρολόγος) σε Δήμο
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ενημέρωση για σύσκεψη με τους αναπληρωτές

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                                                                                  N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης ...

Μοιράσου!