Home / HEADER-NEWS / Τι αλλάζει στις πληρωμές αναπληρωτών ΕΣΠΑ. Ο οδηγός για την εξατομικευμένη

Τι αλλάζει στις πληρωμές αναπληρωτών ΕΣΠΑ. Ο οδηγός για την εξατομικευμένη

Δημοσιεύτηκε: 5:19 μμ Αύγουστος 25th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μετά την οριστικοποίηση της μισθοδοτικής κατάστασης δεν είναι δυνατή η επαναφορά της σε μη οριστικοποιημένη κατάσταση. Ο εν λόγω χειρισμός είναι απαραίτητος λαμβάνοντας υπόψη ότι στο άμεσα προσεχές διάστημα προβλέπεται η καταβολή των αποδοχών των εκπαιδευτικών να
πραγματοποιείται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής. 

Τα παραπάνω αναφέρονται στον οδηγό υλοποίησης του προγράμματος της εξατομικευμένης στήριξης. H αλλαγή αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να εναρμονιστεί ο χρόνος πληρωμής των αναπληρωτών ΕΣΠΑ με αυτούς του κρατικού προϋπολογισμού και οι πληρωμές ενδεχομένως να πάνε στις 10 κάθε μήνα.

Όσον αφορά τα οδοιπορικά αναφέρονται τα εξής:

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκκαθάριση των οδοιπορικών των αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ, που  διατίθενται σε άλλη Σχολική Μονάδα για συμπλήρωση ωραρίου,  θα πρέπει  να    τηρούνται  στο Αρχείο της Διεύθυνσης τα ακόλουθα παραστατικά:

  1. Κατάσταση «ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ» από το ΟΠΣΔ μισθοδοσίας, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή της ΔΠΕ/ΔΔΕ και τον καταχωριστή, σε κάθε σελίδα.
  2. Μηνιαία Κατάσταση Πληρωμής Δαπάνης οδοιπορικών εξόδων κάθε αναπληρωτή Εκπαιδευτικό/ΕΕΠ/ΕΒΠ από το ΟΠΣΔ, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή της  ΔΠΕ/ΔΔΕ, τον καταχωριστή και τον αναπληρωτή Εκπαιδευτικό/ΕΕΠ/ΕΒΠ σε κάθε σελίδα.
  1. Απόφαση του αρμοδίου οργάνου για την τοποθέτηση και διάθεση των αναπληρωτών Εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ.
  2. Παρουσιολόγια των Σχολικών Μονάδων στις οποίες διατίθεται ο αναπληρωτής Εκπαιδευτικός/ΕΕΠ/ΕΒΠ.
  3. Υπεύθυνη Δήλωση για τον τόπο κατοικίας του αναπληρωτή Εκπαιδευτικό/ΕΕΠ/ΕΒΠ κατά τη  διάρκεια του σχολικού έτους.
  1. Έντυπο/ψηφιακό έγγραφο υπολογισμού των χιλιομετρικών αποστάσεων, μεταξύ Σχολείου Τοποθέτησης ή της κατοικίας τους και του Σχολείου Διάθεσης, όπως αυτό εκδίδεται από τη διαδικτυακή εφαρμογή «Δ.Ε.Υ.Χ.Α.» με χρήση του Διαδραστικού Εργαλείου Υπολογισμού Χιλιομετρικών Αποστάσεων «στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://kmd.ggde.gr.
  2. Για τους μετακινούμενους με ιδιωτικό μεταφορικό μέσο, Υπεύθυνη Δήλωση για τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος καθώς και τον αριθμό της άδειας οδήγησης του ιδίου.
  3. Αποδείξεις διοδίων σε περίπτωση που υπάρχουν στη διαδρομή. Όσοι μετακινούμενοι διαθέτουν ηλεκτρονική κάρτα διέλευσης μπορούν να προσκομίσουν από την Εταιρεία Διαχείρισης Διοδίων κατάσταση διελεύσεων στην οποία θα αναγράφονται η ημερομηνία, και η ώρα διέλευσης από τον σταθμό διοδίων
  4. Για τους μετακινούμενους με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα εισιτήρια ή οι αποδείξεις είσπραξης/πληρωμής.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

  • Για τα παραστατικά που δηλώνονται στις Υπεύθυνες Δηλώσεις, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και θα αναζητούνται αντίγραφα αυτών (φωτοτυπία άδειας κυκλοφορίας, διπλώματος οδήγησης, κ.λ.π.).
  • Από τη λήξη των μαθημάτων μέχρι τη λήξη της Σύμβασης οι αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί/ΕΕΠ/ΕΒΠ παραμένουν στο σχολείο τοποθέτησης. Σε περίπτωση υπηρεσιακών αναγκών δύναται να μεταβαίνουν στο σχολείο διάθεσης. Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του αναπληρωτή θα αποτυπώνεται στα σχετικά παρουσιολόγια.

Η Μονάδα Δ΄ της ΕΔ ΕΣΠΑ Παιδείας πιστώνει το λογαριασμό της εκάστοτε Διεύθυνσης Εκπαίδευσης με τα ποσά των Δικαιούχων, και στη συνέχεια ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης πιστώνει τους λογαριασμούς των δικαιούχων.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...