Τελευταία Νέα

Saturday, 01/20/18, 19:28Υπουργός – “Θα πρέπει να εξασθενίσει ο θεσμός του αναπληρωτή”.

Δημοσιεύτηκε:

9:35 μμ Ιούλιος 18th, 2017

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στην ανάγκη της απεξάρτησης του συστήματος από το θεσμό των αναπληρωτών μέσω των μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικών αναφέρθηκε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας.

Θα προσπαθήσουμε πάση θυσία το εκπαιδευτικό μας σύστημα να μην εξαρτάται από τόσο μεγάλο αριθμό αναπληρωτών δήλωσε ο Υπουργός κάνοντας παράλληλα λόγο και  για ένα σύνθετο κοινωνικό πρόβλημα κατά την τοποθέτηση του για τον τρόπο πρόσληψης, που από τη μια πλευρά θα πρέπει να αναγνωρίζει τις θυσίες των αναπληρωτών και από την άλλη δεν πρέπει να αφήνει εκτός τους νέου ανθρώπους από τη δυνατότητα να γίνουν εκπαιδευτικοί.

O Υπουργός είπε: “Το πρόβλημα πολιτικά και η Κυβέρνηση το κατανοεί. Όμως, όταν κάποιο άτομο έχει εννεάμηνη σύμβαση, δηλαδή όσο είναι το ακαδημαϊκό έτος, καταλαβαίνετε ότι εξ ορισμού σχεδόν δεν μπορεί να έχει τις ίδιες δυνατότητες με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Γι’ αυτό και ο θεσμός αυτός θα πρέπει να είναι ένας θεσμός που θα πρέπει να εξασθενήσει, γιατί ο ίδιος ο θεσμός δημιουργεί ανισότητες. Διότι, όπως γνωρίζετε, ούτε τα ίδια άτομα διορίζονται ή προσλαμβάνονται την επόμενη χρονιά ούτε στο ίδιο μέρος προσλαμβάνονται κ.λπ.” Για την Ειδική Αγωγή είπε: “Είναι η μόνη Κυβέρνηση που έχει διορίσει τόσους πολλούς. Έχει πάρει μέτρα, τα οποία δεν έχουν παρθεί για δεκαετίες. Φέτος, για πρώτη φορά, ιδρύουμε και ειδικό σχολείο στα επαγγελματικά λύκεια. Άρα, είναι μια Κυβέρνηση που και τον αριθμό των προσλήψεων, αλλά και τον αριθμό των σχολείων έχει αυξήσει ή συμπεριλάβει, όπως επίσης και μια κανονικοποίηση της ειδικής εκπαίδευσης μέσα ακριβώς στα σχολεία μας.”

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Νέα αναβολή για τις προσλήψεις στην Α/θμια

Το βασικό βέβαια είναι να υπάρχουν θέσεις για διορισμούς για τους οποίους ο Υπουργός υπογράμμισε ότι δεν έχουν πει ότι δεν θα υπάρχουν πριν το 2020.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Επίσης ο Κώστας Γαβρόγλου δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ο θεσμός των αναπληρωτών θα πρέπει να είναι ένας θεσμός που  να χρησιμοποιείται από την Πολιτεία για την κάλυψη των απολύτως απαραίτητων αναγκών και όχι όπως χρησιμοποιείται σήμερα.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σήμερα από το Βήμα της Βουλής σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Δελή για τα δικαιώματα των αναπληρωτών, είπε:

          

     

Ένα σχόλιο

  1. Ελεύθερος

    Ναι, έτσι θα έπρεπε να είναι κανονικά, οι αναπληρωτές να καλύπτουν μόνο έκτακτες ανάγκες. Φοβούμαι όμως πως μάλλον το αντίθετο θα συμβεί. Όσο θα περνούν τα χρόνια, η συντριπτική πλειονότης των δασκάλων/καθηγητών θα είναι συμβασιούχοι με ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ), που θα προσλαμβάνονται Σεπτέμβριο και θα απολύονται Ιούνιο. Οι θερινές υπηρεσίες/εργασίες θα γίνονται από το διοικητικό προσωπικό των διευθύνσεων και από το προσωπικό των Δήμων, ανανόγως την περίπτωση. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά αυτό προβλέπω.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

«Διαφορετικό τρόπο εισαγωγής» στα Πανεπιστήμια προαναγγέλλει ο Κώστας Γαβρόγλου

“Θα υπάρξει βαθμιαία κατάργηση του κλειστού αριθμού των εισακτέων σε διάφορα Τμήματα, ...

Μοιράσου!