Τελευταία Νέα

Thursday, 05/24/18, 11:45Ο υπουργός Παιδείας για τις αλλαγές στην Ειδική Αγωγή, τα μεταπτυχιακά ΕΑΕ και την επιτροπή

Δημοσιεύτηκε:

6:36 μμ Ιούλιος 16th, 2017

Στο θέμα της Ειδικής Αγωγής αναφέρθηκε ο Υπουργός Παιδείας σε συνέδριου που έγινε στην Κοζάνη. Συγκεκριμένα ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα με τα πτυχία που δίνονται για την Ειδική Αγωγή.  Υπάρχουν δυο τμήματα στην Ελλάδα, το ένα είναι το Ειδικής Αγωγής και το άλλο είναι μια κατεύθυνση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

TI ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Θα ήθελα σας παρακαλώ να δείτε τα προγράμματα σπουδών κυρίως του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εξαιρετικά προβληματικά. Ο κ. Λοβέρδος λοιπόν είπε ότι όποιος έχει πτυχίο Ειδικής Αγωγής, προηγείται από οποιονδήποτε άλλο. Εμείς τι είπαμε: Μοριοδοτείται λίγο παραπάνω, αλλά αν κάποιος έχει πάρει πτυχίο ψυχολογίας και έχει κάνει μάστερ στην Ειδική και Διδακτορικό στην Ειδική Αγωγή και έχει δουλέψει και σε κάποιο νοσοκομείο, να μην είναι παρακάτω από αυτόν που έχει ένα πτυχίο από το ΠΑΜΑΚ ή τη Θεσσαλονίκη. Άρα είπαμε να διαφοροποιηθεί λίγο.

Για το θέμα των μεταπτυχιακών ο Υπουργός δήλωσε:

Αν το μεταπτυχιακό που πήρε είναι καλό ή δεν είναι καλό. Έχετε δίκιο, υπάρχουν πολλά μεταπτυχιακά που είναι χάλια, υπάρχουν όμως πολλά που είναι πολύ καλά και δεν πρέπει μέσα σε μια γενική λογική να τα παίρνει όλα το ποτάμι.  Εμείς τώρα περνάνε έναν νόμο ακριβώς για να βάλουμε μια τάξη σε αυτά τα πράγματα…Μια τάξη ώστε να είναι κανονικοποιήμενα τα μεταπτυχιακά. Όταν σου δίνουν κάτι να είναι αυτό που πρέπει, να μην υπάρχει αυτή η βιομηχανία. Και το θέμα της Ειδικής Αγωγής θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιτότητα σε μια Πολιτεία. Νομίζω όμως ότι όσοι ασχολείστε με αυτά, έχετε δει ότι τα τελευταία δυο χρόνια έχουν γίνει σημαντικά άλματα. Το μισό προσωπικό στους αναπληρωτές είναι στην Ειδική Αγωγή.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση των νέων παρουσιολογίων

Για την επιτροπή των παιδαγωγικών τμημάτων για την ΕΑΕ ανέφερε:

“Επειδή και φέτος και του χρόνου όλοι  όσοι θα κάνουν αίτηση για να πάνε στην Ειδική Αγωγή θα προσληφθούν, υπάρχει ειδική επιτροπή των παιδαγωγικών τμημάτων που θέλουμε να μας δώσει ένα πόρισμα για το πως θα πρέπει και να εκπαιδευόνται και να μοριοδοτούνται…Γιατι  η μοριοδότηση είναι εντάξει αλλά τα προγράμματα σπουδών θα πρέπει να είναι κάποιας ποιότητας. Δεν παίζουμε, ειδικά στην Ειδική Αγωγή. Μαθηματικά δεν πειράζει ας κάνει και λίγα λάθη το παιδί. Και θέλει μεγάλη προσοχή επειδή είναι θέμα δημοτικών να μην αρχίσει μια βιομηχανία με τις ειδικότητες στα δημοτικά”.

TI ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε ο Υπουργός Παιδείας όπως αναρτήθηκε από το kozanimedia:

 

          

     

5 Σχόλια

 1. Σταυρούλα Σ.

  Κι όμως, αν κάποιος κάνει τον κόπο να μελετήσει τους οδηγούς σπουδών των παιδαγωγικων τμημάτων ειδικής αγωγής, θα διαπιστώσει αμέσως το υψηλότατο επίπεδο των γνώσεων και πρακτικών που παρέχεται στους φοιτητές τους! Μου προξενει αλγεινη εντύπωση η εμμονή κι επιμονή του υππεθ για “κανονικοποιηση” των οδηγών σπουδών…. Για να το θέσουμε ευγενικά… Πολύ ευγενικά όμως….

 2. Νάντια

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΑΕ.

  • ΕΙΜΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΠΜΣ ΣΤΗΝ ΕΑΕ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΑΚ! ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΠΡΠΑΓΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΜΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ 2 ΣΧΟΛΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
   ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.

 3. Ιωάννα

  Δεν υποτιμάται το βασικό πτυχίο της ειδικής αγωγής, ούτε προηγούνται τα μεταπτυχιακά (μάλλον δεν γνωρίζετε και το αναφέρετε αυτό και απορώ, αφού λέτε ότι είστε στο χώρο), απλά αντιμετωπίζονται ισάξια όλοι οι εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή. Και πραγματικά αυτό που δεν ήταν δίκαιο μέχρι τώρα ήταν το γεγονός ότι προηγείτο ο 22χρονος άρτι αποφοιτήσας των δύο αυτών σχολών εις βάρος εκπαιδευτικών με πολυετείς σπουδές και προϋπηρεσία στα σχολεία, με αποτέλεσμα να πετιούνται χρόνο με το χρόνο εκτός πινάκων εκπαιδευτικοί που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην εδική αγωγή, όταν οι απόφοιτοι για τους οποίους ανησυχείτε τόσο πολύ πήγαιναν ακόμη γυμνάσιο. Αυτό λοιπόν που απεύχεστε να συμβεί σε εμάς έχει ήδη συμβεί το 2014, όταν με μία τροπολογία, μας πετούσαν στην ουσία εκτός ειδικής αγωγής (και επισημαίνω ξανά, όχι ανθρώπους που επιθυμούσαν τώρα να εργαστούν στον χώρο, αλλά εκπαιδευτικούς που εργάζονταν χρόνια και με προσόντα με τα οποία στηρίχθηκε η ειδική εκπαίδευση από την ίδρυσή της).

 4. Ας ενημερώσει κάποιος τον υπουργό ότι οι απόφοιτοι ψυχολογίας με εργασία σε νοσοκομείο δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες δασκάλων ειδικης αγωγής. Δεν ξέρει τι λέει και αυτογελοιοποιείται μην γνωρίζοντας την υπουργική απόφαση του υπουργείου του. Και αυτο λέει πολλά για αυτή την υπουργικη απόφαση….
  Η απαξιωση των τμηματων ειδικής αγωγής συνεχίζεται με εντατικους ρυθμούς. Και αυτο λέει πολλά για όποιον ή όποια καταλαβαίνει..
  Απλώς καλα θα είναι οι άνθρωποι του υπουργού με τις γνωστές προθέσεις που τον επηρεάζουν να αυξήσουν τις ωρες φροντιστηρίου στον υπουργο γιατί τα έχει μπερδέψει ο καημένος και εκτίθεται.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στη Διασφάλιση Ποιότητας αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Πανεπιστήμιο FREDERICK. Το κοντινό μεγάλο σου βήμα

Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στη Διασφάλιση Ποιότητας αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Πανεπιστήμιο FREDERICK. ...

Μοιράσου!