Home / HEADER-NEWS / Τι συζητήθηκε μεταξύ Δ.Σ. ΠΕΑΔ και Υφυπουργού Παιδείας για τα κριτήρια μόνιμων διορισμών

Τι συζητήθηκε μεταξύ Δ.Σ. ΠΕΑΔ και Υφυπουργού Παιδείας για τα κριτήρια μόνιμων διορισμών

Δημοσιεύτηκε: 10:18 μμ Ιούλιος 27th, 2017  


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283

Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-2014

του Ειρηνοδικείου Αθηνών

email:             pead2014@gmail.com.

ηλεκτρ. σελ.:   https://syllogosanapliroton.wordpress.com/ 

πληροφορίες:   Θεόδωρος Διαμάντης
Πρόεδρος Δ.Σ. Π.Ε.Α.Δ.

τηλέφωνο:         6982327670

αρ.πρωτ. 98

Αθήνα, 27-7-2017

Δελτίο Τύπου 

Θέμα: «συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας»

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας εκπ/σης εκπροσωπώντας τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων που χρόνια τώρα στελεχώνουν τα δημόσια σχολεία, συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Η Π.Ε.Α.Δ. παρουσίασε στον κ. Υφυπουργό το πλαίσιο των θέσεων που αφορούν το μείζον θέμα της παρατεταμένης αδιοριστίας και συνεπώς την ανάγκη να υπάρξει ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα αντικαταστήσει τις απαράδεκτες ρυθμίσεις του ν. 3848/2010 ως προς το σκέλος των μόνιμων διορισμών. Για τους διορισμούς προτάθηκε να ισχύσουν ως κριτήρια η προϋπηρεσία, η επιτυχία στον Α.Σ.Ε.Π. και η παλαιότητα πτυχίου, καθώς το να διοριστεί ως μόνιμος ένας αναπληρωτής που υπηρετεί επί σειρά ετών στα δημόσια σχολεία της χώρας, στην ουσία αποκαθιστά τις εργασιακές σχέσεις μιας που εδώ και πολλά χρόνια συστηματικά οι αναπληρωτές καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις που απαξιώνουν την προσφορά τους.

Επισημάνθηκε πως οι χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρέπει επιτέλους να δουν κάτι συγκεκριμένο στην κατεύθυνση αυτή, δεδομένων τόσο των περιοριστικών συνθηκών που επιβλήθηκαν, όσο όμως και της ανάγκης να δοθεί ένας «οδικός χάρτης» εξόδου από την παρούσα κατάσταση. Εξάλλου, ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου πολλές φορές έχει επαναλάβει το απαράδεκτο καθεστώς της «μόνιμης» αναπλήρωσης.

Η Π.Ε.Α.Δ. κατέθεσε και εγγράφως τις αναλυτικές θέσεις της επί όλων αυτών των θεμάτων.

Συζητήθηκαν επίσης προτάσεις που αφορούν την Τεχνική Εκπαίδευση, δεδομένου ότι έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες βήματα για την αναβάθμισή της, βήματα στα οποία ουσιαστική συνεισφορά έχει και ο Υφυπουργός κ. Μπαξεβανάκης.

Η ΠΕΑΔ με αυτογνωσία και σύνεση, με λόγο και σκέψη που χαρακτηρίζονται από σοβαρό ήθος και ύφος που συνάδουν προς αυτό των εκπαιδευτικών λειτουργών, θεωρώντας τα παραπάνω σημεία των δίκαιων αιτημάτων της άκρως σοβαρά εκπαιδευτικά θέματα, επαναβεβαίωσε τον κ. Υφυπουργό ότι τα ζητήματα αυτά μπορούν να συζητηθούν στα πλαίσια ενός δημοκρατικού και πολυφωνικά τεκμηριωμένου διαλόγου με την επίσημη Πολιτεία, λαμβανομένων υπ’όψιν των νομικών παραμέτρων όπως οι αποφάσεις του ΣΤΕ. Πάνω απ’όλα όμως πρέπει να ληφθεί υπόψη η πολυετής προσφορά των αναπληρωτών που γίνεται συχνά με κόστος σε προσωπικό, οικογενειακό και οικονομικό επίπεδο, δυσανάλογο με την αντιμετώπισή τους έως τώρα από την Πολιτεία.

Ως εκ τούτου καθίσταται αναγκαία η ανάληψη πρωτοβουλιών από πλευράς πολιτικής ηγεσίας, δηλαδή η έκφραση πολιτικής βούλησης που θα ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματά μας.

Σε κάθε περίπτωση κατέστη σαφές πως οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να διεκδικούν αποφασιστικά με κάθε πρόσφορο τρόπο τη δικαίωσή τους.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Διαμάντης Θεόδωρος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Σάββας Βασίλειος

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...