Home / Featured / Ρητή κατάργηση της προφορικής εξέτασης γνώσης ξένης γλώσσας για τα στελέχη εκπαίδευσης

Ρητή κατάργηση της προφορικής εξέτασης γνώσης ξένης γλώσσας για τα στελέχη εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 9:15 πμ Ιούλιος 24th, 2017  


Γίνε Αρθρογράφος xenesglosses.eu

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Το Υπουργείο Παιδείας με διάταξη στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια καταργεί και ρητά τη διαδικασία προφορικής εξέτασης της γνώσης της ξένης γλώσσας στο πλαίσιο των διαδικασιών επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης, στις περιπτώσεις που αυτή μοριοδοτείται με βάση την προσκόμιση πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής.

Η ρητή αυτή κατάργηση, η οποία, άλλωστε, προέκυπτε και ερμηνευτικά, σε ό,τι αφορά την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης, Προϊσταμένων των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.)  και Διευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), από την πρόβλεψη μοριοδότησης της γνώσης ξένης γλώσσας με βάση τους τίτλους που ορίζονται από τα προβλεπόμενα στις διαδικασίες επιλογής του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) (άρθρο 14 παρ. 2 περ. η του ν. 3848/2010, όπως έχει μεταγενέστερα τροποποιηθεί και ισχύει),  εξορθολογίζει και επιταχύνει τη σχετική διαδικασία.

Η διάταξη:

Στην περίπτ. ι΄ της παρ. 2 του άρθρου 13 του ν. 3848/2010 (Α΄ 71) καταργούνται τα τέσσερα τελευταία εδάφια, τα οποία προστέθηκαν με την παρ. 1 του άρθρου 198 του ν. 4001/2011 (Α΄ 179).

H διάταξη που καταργείται:

1. Στο τέλος της περίπτωσης ι ́ της παραγράφου 2 του άρθρου 13 του ν. 3848/2010 προστίθεται εδάφιο
ως εξής:
«Όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να μοριοδοτηθούν για τη γνώση ξένης γλώσσας, οποιουδήποτε επιπέδου, με προσκόμιση πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής εξετάζονται προφορικά ενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, από δύο εκπαιδευτικούς λειτουργούς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότητας της αντίστοιχης ξένης γλώσσας ή σχολικούς συμβούλους κλάδων της αντίστοιχης ξένης γλώσσας ή εκπροσώπους ξένων διπλωματικών αρχών στην Ελλάδα ή, για τις περιπτώσεις επιλογών όπου αρμόδια συμβούλια αποτελούνται και από τα μέλη των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ, και από εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότητας της αντίστοιχης ξένης γλώσσας.
Οι εξεταζόμενοι βαθμολογούνται με δεκάβαθμη κλίμακα και ο τελικός τους βαθμός είναι ο μέσος όρος των βαθμών των δύο εξεταστών. Οι υποψήφιοι που βαθμολογούνται με βαθμό μικρότερο του πέντε (5) δεν μοριοδοτούνται για τη γνώση της ξένης γλώσσας.
Οι εξεταστές για κάθε ξένη γλώσσα ορίζονται για τους μεν υποψήφιους σχολικούς συμβούλους και διευθυντές εκπαίδευσης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για τα δε άλλα στελέχη της δημόσιας εκπαίδευσης, με απόφαση του οργάνου που είναι αρμόδιο για την οικεία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.»

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...