Κυριακή, 25/07/2021, 12:14


Home / Featured / Ποιοι αναπληρωτές θα μπορούν να πάρουν επιπλέον 15 μέρες αναρρωτική

Ποιοι αναπληρωτές θα μπορούν να πάρουν επιπλέον 15 μέρες αναρρωτική

Δημοσιεύτηκε: 9:16 μμ Ιούλιος 21st, 2017  


Ρεπορτάζ: xensesglosses.eu

Άλλες 15 μέρες αναρρωτική άδεια προβλέπεται ότι θα λαμβάνουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που πάσχουν από δυσίατα νοσήματα σύμφωνα με διατάξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Χορηγείται αναρρωτική άδεια στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πάσχουν από δυσίατα νοσήματα, διάρκειας δεκαπέντε (15) ημερών επιπλέον της προβλεπόμενης από τις ισχύουσες διατάξεις, η οποία είναι αμειβόμενη και λαμβάνεται υπόψη ως χρόνος πραγματικής διδακτικής υπηρεσίας για όλα τα δικαιώματα. Για την εφαρμογή της παρούσας, ως δυσίατα νοσήματα νοούνται αυτά της Υ1/Γ.Π./οικ. 16884/12.10.2001 απόφασης του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας (Β΄ 1386).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Σημειώνουμε ως xenesglosses.eu ότι πρόσφατα από το Βήμα της Βουλής ο Υπουργός Παιδείας είχε υποστηρίξει ότι θα βελτιώσει το πλαίσιο για τις άδειες των αναπληρωτών χωρίς όμως να μπορεί να το εξομοιώσει για νομικούς λόγους με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Η ρύθμιση αυτή είναι στην κατεύθυνση της βελτίωσης όμως αφορά μικρό αριθμό εκπαιδευτικών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται:

Με την παρ. 6  θεσμοθετείται ότι χορηγείται αναρρωτική άδεια λόγω δυσίατων νοσημάτων διάρκειας επιπλέον δεκαπέντε (15) ημερών πέραν της ήδη προβλεπόμενης άδειας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, η οποία είναι αμειβόμενη και εξομοιώνεται με πραγματική διδακτική υπηρεσία, καθώς και εξασφαλίζονται πλήρως όλα τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το ίδιο διάστημα.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις ...