Home / Featured / Παράλληλη στήριξη και αναβάθμιση αναπληρωτών

Παράλληλη στήριξη και αναβάθμιση αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 6:41 μμ Ιούλιος 16th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Και τη νέα σχολική χρονια θα έχουμε το πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης που δίνει προσλήψεις αναπληρωτών.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομίας ένα μείζον θέμα για το εκπαιδευτικό σύστημα και εν γένει για το κοινωνικό κράτος αποτελεί η ουσιαστική ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα και η διαρκής υποστήριξη στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με αναπηρία ή και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η προτεινόμενη Δράση αφορά στην υλοποίηση της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η οποία συμπεριλαμβάνει τον θεσμό της παράλληλης στήριξης των μαθητών αμεα ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίοι φοιτούν στο γενικό σχολείο, την υποστήριξη των με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης μαθητών με αναπηρία με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και την υποστήριξη όσων μαθητών απαιτείται από Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό. Στόχος της δράσης είναι η ενσωμάτωση των μαθητών αμεα ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη σχολική τάξη του γενικού σχολείου και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας αυτών στο κοινωνικό γίγνεσθαι με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, την αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

Στο πλαίσιο αυτό απασχολούνται εκπαιδευτικοί, οι οποίοι συλλειτουργούν με τον εκπαιδευτικό της τάξης (παράλληλη στήριξη) και υποστηρίζουν αποκλειστικά τους μαθητές με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών τους. Επίσης, απασχολείται το αναγκαίο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) για τους μαθητές που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν και το αναγκαίο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ).

Αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και αναβάθμιση

Όσον αφορά τις προσλήψεις αναπληρωτών για την παράλληλη στήριξη αυτές δεν θα έχουν αλλαγές συγκριτικά με το 2016-2017. Στη Β/θμια θα έχουμε προσλήψεις εκπαιδευτικών ΠΕ02,03,04 με μειωμένο ωράριο ενώ διατηρείται η δυνατότητα αναβάθμισης των εν λόγω αναπληρωτών σε πλήρες ωράριο. Σημειώνουμε ότι αναβαθμίζεται σχεδόν το σύνολο των αναπληρωτών.

Ο αριθμός των προσλήψεων αναπληρωτών στην παράλληλη θα είναι στα περσινά επίπεδα και ίσως ελαφρά αυξημένος συγκριτικά με πέρσι όπου ο αριθμός τους ήταν 2300 και για τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης.

 

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...