Home / HEADER-NEWS / Καθηλωμένες οι δαπάνες για την εκπαίδευση και εργασιακή ανασφάλεια λόγω αυθαιρέτων αλλαγών και αναθέσεων

Καθηλωμένες οι δαπάνες για την εκπαίδευση και εργασιακή ανασφάλεια λόγω αυθαιρέτων αλλαγών και αναθέσεων

Δημοσιεύτηκε: 11:45 μμ Ιούλιος 5th, 2017  


Στην έκθεση πεπραγμένων στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ  Νεκτάριος Κορδής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση  αναφέρει:

Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές περιορισμού των κοινωνικών δαπανών, εκτός των άλλων, έχουν επηρεάσει αρνητικά και την εκπαίδευση.

Οι δαπάνες παραμένουν καθηλωμένες, και οι μόνες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών που έγιναν αφορούσαν όσους δικαιώθηκαν δικαστικά, παρά τα μεγάλα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τις συνταξιοδοτήσεις. Το σταμάτημα του κατήφορου στις δαπάνες για την Παιδεία στο 2,8% του ΑΕΠ για φέτος – ενώ στόχος του μεσοπρόθεσμου ήταν να φτάσει στο 1,9%- δεν αρκεί και απέχει πολύ από το διακηρυγμένο στόχο του 5% που προβάλει σταθερά η ομοσπονδία.

Τη λογική της εξοικονόμησης προσωπικού εξυπηρετούν και τα περισσότερα από τα μέτρα που πάρθηκαν, τα οποία οδηγούν σε περισσότερα τεχνητά πλεονάσματα, λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών, μετακινήσεις σε περισσότερα σχολεία, επιβάρυνση και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Οι αυθαίρετες αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα και στις αναθέσεις μαθημάτων, αυξάνουν την εργασιακή ανασφάλεια, ενώ η συνεχιζόμενη μισθολογική καθήλωση ιδιαίτερα των νεότερων συναδέλφων, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το εργασιακό τοπίο.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...