Home / Featured / Καταγγελία κατά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Καταγγελία κατά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Δημοσιεύτηκε: 8:31 μμ Ιούλιος 3rd, 2017  


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Π.Ο.Σ.Υ.Π.

 Ανδρέα Παπανδρέου 37,

151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ

Τηλ.- FAX: 210 – 344 3776

email: posyp@minedu.gov.gr

Μαρούσι  30  Ιουνίου 2017

Αρ. Πρωτ.:  37

Προς:  Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου

Κοιν.:  Αν. Γενικό Γραμματέα ΥΠΠΕΘ

Περ/κό Δ/ντή Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας

            Διευθύντρια Δ.Δ.Ε. Κοζάνης

ΘΕΜΑ: Καταγγελία κατά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας για διάθεση των γραμματέων σχολείων του Νομού Κοζάνης

Κύριε Υπουργέ,

Με το με αρ. πρωτ. 3535/29-06-2017 έγγραφό του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, συνεπικουρούμενος από τη Διευθύντρια της Δ.Δ.Ε. Κοζάνης, συνεχίζουν ένα κακόγουστο αστείο, το οποίο έχουν  ξεκινήσει από πέρυσι και θέλουν να υλοποιήσουν φέτος.

Έτσι με το ανωτέρω έγγραφο του  ο Περιφερειακός Διευθυντής, διαθέτει 10 διοικητικούς που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες του Νομού Κοζάνης, στη Δ.Δ.Ε. Κοζάνης για το διάστημα από 01-07-2017 έως 31-08-2017.

Πρώτον για το παράνομο της ενέργειας του σας επισημαίνουμε ότι, η «διάθεση» ως υπηρεσιακή μεταβολή αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς για τους οποίους προβλέπεται με ειδικές διατάξεις και όχι τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι υπάγονται στις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα  και η έννοια της διάθεσης δεν υφίσταται. Οι νόμιμες μεταβολές που προβλέπονται από το Ν. 3528/2007 είναι (περιοριστικά) η μετάθεση, η απόσπαση και η μετακίνηση εκ των οποίων η τελευταία δεν έχει πεδίο εφαρμογής στις περιφερειακές υπηρεσίες, λόγω του χαρακτήρα τους (αυτοτελείς αποκεντρωμένες).

Ειδικά για υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας έχει κριθεί με σχετική νομολογία (ενδεικτικά: απόφαση Διοικ. Εφετείου Αθηνών 1938/96, για υπάλληλο της Κ.Υ.) ότι «Μεταβολή υπηρεσιακής κατάστασης υπαλλήλων με την μορφή της διάθεσης δεν στηρίζεται σε διάταξη νόμου και ως εκ τούτου δεν είναι νόμιμη».

Δεύτερον για το απαράδεκτο  της ενέργειας του σας επισημαίνουμε ότι, θα μετακινεί επί δύο μήνες υπαλλήλους και μάλιστα πενιχρά αμειβόμενους για δεκάδες και σε κάποιες περιπτώσεις για εκατοντάδες χιλιόμετρα, καθημερινά. Αν κάτι συμβεί σε οποιονδήποτε συνάδελφο μας, τότε ο Περιφερειακός Διευθυντής  θα φέρει στο ακέραιο όλες τις ευθύνες ποινικές και αστικές και μάλιστα από προδήλως παράνομη πράξη του.

Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε ποιες ενέργειες έχουν κάνει ο Περιφερειακός Διευθυντής και η Διευθύντρια Δ.Δ.Ε. Κοζάνης για την στελέχωση των υπηρεσιών μας, πριν να βρουν την εύκολη λύση;

Ή μήπως είναι ικανοποιημένοι ως εκπαιδευτικοί, από  τις ρουσφετολογικές αποσπάσεις αλλά και τις κομματικές τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που έρχονται στα γραφεία μας μέσω των διαθέσεων και οι οποίοι μας αποχαιρετούν τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και  το καλοκαίρι για τις διακοπές τους.

Σας δηλώνουμε ότι αν ο κος Περιφερειακός Διευθυντής εμμείνει στο έγγραφο του, η ΠΟΣΥΠ θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά και συνδικαλιστικά  μέτρα για να ματαιώσει την παράνομη αυτή ενέργεια που στρέφεται ευθέως εναντίον των συναδέλφων μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ήδη εκκρεμεί μία μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΣΥΠ κατά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, διότι δεν επιλέχθηκαν και δεν τοποθετήθηκαν Προϊστάμενοι Διοικητικών Θεμάτων στο Ν. Φλώρινας, για λόγους που μόνον αυτός γνωρίζει.

 

Σας καλούμε να λάβετε επιτέλους θέση για τις πράξεις και τις παραλείψεις, του Περιφερειακού Διευθυντή  Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

 

Για το Δ.Σ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                       ΕΛΕΝΗ  ΜΑΡΙΝΙΔΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...