Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 04/08/2021, 03:28


Home / Featured / Και νέα απόφαση για αναπλήρωση υπό προϋποθέσεις αν δεν καλυφθούν οι θέσεις διοριστέων;

Και νέα απόφαση για αναπλήρωση υπό προϋποθέσεις αν δεν καλυφθούν οι θέσεις διοριστέων;

Δημοσιεύτηκε: 9:55 μμ Ιούλιος 9th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Συμπληρωματική πρόσκληση για μόνιμο διορισμό κατά το σχολ. έτος 2016-2017 υποψήφιων εκπαιδευτικών από τους πίνακες επιτυχίας του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008 εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας καθώς δεν καλύφθηκαν 227 θέσεις.
Ενδεχομένως το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει και σε νέα συμπληρωματική απόφαση – υπό προϋποθέσεις όπως μπορείτε να δείτε στη συνέχεια του άρθρου – αν και πάλι μείνουν αδιάθετες θέσεις καθώς στην εγκύκλιο αναφέρεται:
«14…Αν παραμείνουν κενές θέσεις σε έναν ή περισσότερους φορείς συνεπεία μη αποδοχής διορισμού ή κωλύματος διορισμού, διατίθεται για διορισμό ο πρώτος κατά σειρά από τους αδιάθετους επιτυχόντες, ο οποίος έχει διαλάβει στη δήλωση προτίμησής του το συγκεκριμένο φορέα και ούτω καθεξής.
Αν και πάλι δεν καλυφθούν οι θέσεις κατά τη διαδικασία του προηγούμενου εδαφίου, εφαρμόζονται οι διατάξεις του πρώτου εδαφίου της παρούσας παραγράφου.
Σε κάθε περίπτωση ο επιτυχών υποψήφιος που διατίθεται για διορισμό βάσει της δήλωσης προτίμησής του ή κατά τη διαδικασία της παρούσας παραγράφου, διαγράφεται από τον πίνακα διοριστέων, ανεξάρτητα αν αποδεχθεί ή όχι το διορισμό του ή κωλυθεί ο διορισμός του λόγω έλλειψης νόμιμης προϋποθέσεως.
Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου εφαρμόζονται και στην περίπτωση που κενωθούν θέσεις λόγω παραιτήσεων του διορισθέντος εντός έτους από του διορισμού του. Διοριστέος που δεν αποδέχεται το διορισμό του ή έχει κώλυμα διορισμού ή παραιτήθηκε εντός έτους από το διορισμό του αναπληρώνεται από τον επόμενο κατά σειρά στον «πίνακα κατάταξης-επιτυχίας υποψηφίων» υποψήφιο χωρίς να απαιτείται δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως συμπληρωματικού πίνακα διοριστέων.»
Επίσης στις παρατηρήσεις της εγκυκλίου αναφέρεται:
4. Σε περίπτωση που απομείνουν κενές θέσεις, μετά το πέρας της παρούσας διαδικασίας διορισμών, αυτές θα καλυφθούν από εκπαιδευτικούς του πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού έτους 2008, εφόσον διατεθούν με απόφαση της αρμόδιας Αρχής, ανά κλάδο και ειδικότητα.
Φυσικά αν μείνουν κενές θέσεις θα πρέπει πάλι να εκδοθούν αποφάσεις αναπλήρωσης.
Αποφάσεις αναπλήρωσης εκδίδονται και αν κάποιος από τους προσληφθέντες παραιτηθεί εντός ενός έτους.
Απαραίτητη προϋπόθεση για μια νέα διαδικασία είναι να υπάρχουν επιτυχόντες καθώς όπως αναφέρεται:
Επίσης, για τους κλάδους
  • ΠΕ17.02 Μηχανολόγων–Ναυπ. ΑΣΕΤΕΜ-ΤΕΙ-ΚΑΤΕΕ και
  • ΠΕ17.03 Ηλεκτρολόγων ΑΣΕΤΕΜ-ΤΕΙ-ΚΑΤΕΕ,
  • δεν διατίθενται κενές θέσεις για κάλυψη, λόγω έλλειψης επιτυχόντων (αριθμ. 178/2-3-2017 Απόφαση ΑΣΕΠ).
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Επίσης άλλη μια προϋπόθεση θα πρέπει να είναι μια νέα απόφαση για παράταση της μεταβατικής περιόδου της παρ. 1 του άρθρου 9 του Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α΄).

Ποιοι εκπαιδευτικοι καλούνται για μόνιμο διορισμό


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...