Home / HEADER-NEWS / Ελάχιστα επηρεάζουν τις βάσεις οι μέτριες επιδόσεις στα Ειδικά Μαθήματα

Ελάχιστα επηρεάζουν τις βάσεις οι μέτριες επιδόσεις στα Ειδικά Μαθήματα

Δημοσιεύτηκε: 1:23 μμ Ιούλιος 11th, 2017  


Οι μέτριες επιδόσεις των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα αναμένεται πως δεν θα οδηγήσουν σε σημαντικές μεταβολές τις βάσεις των σχετιζόμενων με αυτές σχολών.

Το παραπάνω είναι το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει μετά την ανακοίνωση, από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα.

Όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι περισσότεροι υποψήφιοι συγκεντρώθηκαν στη βαθμολογική κλίμακα 10-15, με τις ακραίες τιμές (πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές) να είναι πολύ πιο «σπάνιες».

Ειδικότερα, στο μάθημα των Αγγλικών το 53,75% δεν ξεπέρασε τον βαθμό 15, ενώ μόλις το 1,18% έγραψε άριστα (18-20), ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα και στα Γαλλικά (άριστα έγραψε το 1,62%). Καλύτερη η κατάσταση στα Γερμανικά (έγραψε άριστα περίπου 1 στους 10), όπως και στα Ιταλικά και τα Ισπανικά (άριστα έγραψαν περίπου 2 στους 10).

Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα  https://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Υπενθυμίζεται επίσης πως οι υποψήφιοι μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου. Το υπουργείο τονίζει πως η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...