Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 30/06/2022, 17:31


Home / Featured / ΔΟΕ προς Υπουργό:Επιβάλλεται η πρόβλεψη για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών

ΔΟΕ προς Υπουργό:Επιβάλλεται η πρόβλεψη για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 10:36 μμ Ιούλιος 17th, 2017  


Παραθέτουμε την επιστολή της ΔΟΕ προς τον Υπουργό Παιδείας για την πρόβλεψη ηλεκτρονικής ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών:

Κύριε Υπουργέ

Ένα σημαντικό ζήτημα, που πραγματικά ταλανίζει τις/τους αναπληρώτριες/τες εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής τους,  είναι η ανάληψη υπηρεσίας με τη φυσική τους παρουσία στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπου πρόκειται να υπηρετήσουν, μέσα σε εξαιρετικά πιεστικά χρονικά διαστήματα. Αυτό συνεπάγεται αναστάτωση, ταλαιπωρία και αυξημένο κόστος μετακίνησης (π.χ. επείγουσες μετακινήσεις από τη Θράκη και τη Μακεδονία στην Κρήτη).

   Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά οξυμένο σε Διευθύνσεις που περιλαμβάνουν νησιά αλλά η έδρα βρίσκεται σε ένα από αυτά (π.χ. Δωδεκάνησα, Κυκλάδες). Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Διεύθυνσης Κυκλάδων, όπου όλοι οι αναπληρωτές και οι αναπληρώτριες, όταν προσλαμβάνονται, υποχρεούνται να παρουσιαστούν στην έδρα της Διεύθυνσης, στην Ερμούπολη. Η ταλαιπωρία και τα έξοδα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι είναι τεράστια. Εκατοντάδες αναπληρωτές αναγκάζονται να μεταβούν στη Σύρο και αφού αναλάβουν υπηρεσία είτε να παραμένουν στο νησί, πληρώνοντας για τη διαμονή τους έως ότου υπάρξει ακτοπλοϊκή γραμμή για τα νησιά όπου τελικά θα υπηρετήσουν, είτε να αναγκάζονται να επιστρέψουν στον Πειραιά(!) για να επιβιβαστούν από εκεί σε κάποιο πλοίο της γραμμής προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στον τελικό προορισμό τους. Αυτό, ιδιαίτερα  σε καιρούς οικονομικής κρίσης, για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν εργάζονται και φυσικά δεν πληρώνονται, σημαίνει οικονομική εξόντωση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα ονόματα των εκπαιδευτικών για αποσπάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και φορείς

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί ότι επιβάλλεται η πρόβλεψη, από την πλευρά του Υπουργείου, για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας με τη συμπλήρωση της αντίστοιχης φόρμας. Μόνον έτσι θα δοθεί  λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι αναπληρωτές και αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί.

………………………………………………..

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση-επιστολή της ΔΟΕ για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών. Στην επιστολή της αναφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές οι οποίοι καλούνται σε πολύ μικρό διάστημα να αναλάβουν υπηρεσία και να τοποθετηθούν στα σχολεία.

Δηλώνουμε ικανοποιημένοι που η Ομοσπονδία μας ενστερνίζεται ένα αίτημα που έχει θέσει ο ΠΣΑΕΠ εδώ και μήνες, πάρα πολλές φορές, στις συναντήσεις του στο υπουργείο, αλλά και εγγράφως.
Αυτό είναι το νόημα της συσπείρωσης που ζητάει διακαώς ο ΠΣΑΕΠ από τη στιγμή της ίδρυσής του. Τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων να αναδεικνύονται από όλες τις πλευρές χωρίς δεύτερες σκέψεις.
Θυμίζουμε ότι πριν ένα μήνα σε συνάντησή μας στο υπουργείο ζητήσαμε:
  • οι αναπληρωτές να αποδεσμευτούν από την επίδειξη όλων αυτών των εγγράφων του παραλογισμού που τους ζητούνται και να αναλάβουν υπηρεσία μόνο με την ταυτότητά τους και τα απαιτούμενα πιστοποιητικά υγείας.
  • Να δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής “αποδοχής ή όχι της πρόσληψης”, ώστε να μην ταλαιπωρούμαστε σε ξενοδοχεία μέχρι να τοποθετηθούμε.
  • Μετά την τοποθέτησή μας να μας δοθεί μία προθεσμία τριών ημερών για την παρουσία μας στο σχολείο, ώστε να μπορούμε να αναζητήσουμε το νέο μας σπίτι.
Για να δείτε την ανακοίνωση πατήστε εδώ 
Επίσης, το αίτημα της ηλεκτρονικής ανάληψης υπηρεσίας το είχαμε θέσει στις 9 Φεβρουαρίου (Δείτε εδώ  και στις 17 Ιανουαρίου (Δείτε εδώ  )
Τέλος, να αναφέρουμε ότι για τα παραπάνω έχουμε ενημερωθεί προφορικά ότι είναι σε διαδικασία μια ρυθμιστική διάταξη για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών η οποία δεν ξέρουμε αν θα είναι έτοιμη πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ως ΠΣΑΕΠ πιέζουμε για την αποδοχή των παραπάνω και την άμεση εφαρμογή.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...