Home / HEADER-NEWS / Ανακοίνωση των ΣΥΝ.Ε.Κ.  για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ανακοίνωση των ΣΥΝ.Ε.Κ.  για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Δημοσιεύτηκε: 3:11 μμ Ιούλιος 6th, 2017  


Ανακοίνωση των ΣΥΝ.Ε.Κ.  για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ      

5 Ιουλίου 2017

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 18ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ. Τα αποτελέσματα των εκλογών για το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ είναι:

ΔΑΚΕ                                                                          119                  3 έδρες

ΣΥΝεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις                  87                  3 έδρες

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις   64                  2 έδρες

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπ/κών (ΠΑΜΕ)                           55                  2 έδρες

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ)                   36                  1 έδρα

Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα (ΑΡΕΝ)               14                       –

Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις                                    9                       –

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών                                       2                       –

Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών                                    1                       –

 

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους τις ΣΥΝεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις στις εκλογές για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ  και ανέδειξαν τις ΣΥΝΕΚ στη δεύτερη θέση με 3 έδρες.

Με βάση τα αποτελέσματα φαίνεται καθαρά ότι οι συντηρητικές δυνάμεις (ΔΑΚΕ)  δεν πήραν το προβάδισμα που επιδίωκαν σε έδρες, και ταυτόχρονα, δεν πέρασαν τα σχέδια εκείνων των συνδικαλιστικών δυνάμεων -κύρια Παρεμβάσεων και ΑΡΕΝ- που επεδίωκαν να μειώσουν τις δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ  μέσα από μία δίχρονη, στοχευμένα συκοφαντική και δίχως όρια επίθεση.

Οι ΣΥΝΕΚ  θεωρούν ότι για να μπορέσει να αντισταθεί ο κλάδος στις αντιεκπαιδευτικές μνημονιακές πολιτικές και να απαντήσει αποτελεσματικά αποτρέποντας τις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις ΟΟΣΑ και ΕΕ,  χρειάζεται ενότητα και ξεκάθαρες θέσεις. Οι σύνεδροί μας τοποθετήθηκαν και κατέθεσαν τεκμηριωμένες προτάσεις που επικαιροποιούσαν θέσεις του κλάδου για όλα τα θέματα (αξιολόγηση, εργασιακά, διορισμούς, αναπληρωτές, Γενικό Λύκειο, Τεχνικό λύκειο, Ειδική αγωγή, οικονομικά, συνταξιοδοτικά, επιμόρφωση κ.ά.),  και αγωνίστηκαν ώστε το 18ο να γίνει συνέδριο προτάσεων, ουσιαστικού διαλόγου και αποφάσεων.

 

Οι δυνάμεις όμως των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, ΠΑΜΕ, ΑΡΕΝ, επιχείρησαν με μεθοδευμένους τακτικισμούς να μπουν πρώτα σε ψηφοφορία τα ψηφίσματα (παγκόσμια συνδικαλιστική πρωτοτυπία) και μετά να ψηφιστούν οι προτάσεις που είχαν κατατεθεί.  Όταν αυτή η διαδικασία απορρίφθηκε από το σώμα με ψηφοφορία, τόσο οι δυνάμεις αυτές, όσο και η ΔΑΚΕ,  ακολούθησαν την τακτική των παρελκυστικών διαδικαστικών ελιγμών με έντονες αντεγκλήσεις. Το Συνέδριο οδηγήθηκε σε εκφυλισμό, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποχώρησαν, και τελικά το Συνέδριο διαλύθηκε στις 7 το πρωί, μετά τη διαπίστωση μη απαρτίας κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας που ζητήθηκε από τη ΔΑΚΕ.

Όσα έλαβαν χώρα στο 18ο Συνέδριο και το οδήγησαν σε αδιέξοδο χωρίς αποφάσεις, επιτείνουν την αναξιοπιστία και την κρίση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το επόμενο διάστημα και ιδιαίτερα  με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, θα ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες  για τις προτάσεις που κατέθεσαν οι ΣΥΝΕΚ και δεν τις ψήφισαν οι άλλες δυνάμεις, έτσι ώστε  να βγάλει ο κλάδος τα συμπεράσματά του και ο καθένας να αναλάβει απέναντί του τις ευθύνες του.

Οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ θα συνεχίσουν να παλεύουν μέσα και έξω από το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ υπερασπιζόμενες την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος, επιδιώκοντας τη σύνθεση των απόψεων πάνω στη βάση των προβλημάτων του κλάδου και την ανάπτυξη ενωτικών αγώνων για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Θα είμαστε σε ετοιμότητα για ενδεχόμενες εκπαιδευτικές αλλαγές που θα επιχειρήσει να φέρει το Υπουργείο μέσα στο καλοκαίρι, ώστε ο κλάδος να είναι έτοιμος να αναπτύξει αγωνιστικές δράσεις για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του.

 

Η  Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...