Home / Featured / 7.000 ευρώ λαμβάνουν οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στα ευρωπαϊκά σχολεία σε Βρυξέλες και Λουξεμβούργο;

7.000 ευρώ λαμβάνουν οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στα ευρωπαϊκά σχολεία σε Βρυξέλες και Λουξεμβούργο;

Δημοσιεύτηκε: 8:42 μμ Ιούλιος 26th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Το θέμα της διάταξης για την κατάργηση της άριστης γνώσης ξένης γλώσσας για τις αποσπάσεις στα Ευρωπαϊκά Σχολεία είναι απο αυτά που σχολιάστηκαν από τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ. Παπαχρήστο.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ στάθηκε και στο θέμα των αμοιβών των αποσπασμένων στα ευρωπαϊκά σχολεία που σύμφωνα με πληροφορίες φθάνουν τις 7000 ευρώ!

«Το γεγονός ότι συγκεκριμένοι συνάδελφοι αποσπούνται για 9 χρόνια στα συγκεκριμένα σχολεία αμείβονται σύμφωνα με πληροφορίες μας με μισθό υπαλλήλου της Ε.Ε.. πληροφορία μου είναι ότι αμείβονται με 7.000 ευρώ και αυτή όλη η διαδικασία  αποτελεί επιτρέψτε μου να πω είναι κοινωνική πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν υποστεί πάρα πολλές μειώσεις».

Στη δευτερολογία του ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ επανήλθε στο θέμα των αμοιβών των εκπαιδευτικών στα Ευρωπαϊκά Σχολεία ζητώντας μάλιστα από τον Υπουργό να απαντήσει αν όντως η αμοιβή είναι 7.000 ευρώ:

«Αν λάβουμε υπόψη ότι ο περιφερειακός διευθυντής που είναι ο ανώτερος σε βαθμό εκπαιδευτικός που είναι υπεύθυνος για τα σχολεία πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμιας εκπαίδευση στην περιφέρεια,  παίρνει λίγο παραπάνω από 2000 ευρώ, είναι προφανές ότι είναι ακραίο το να υπάρχουν κάποιοι εκπαιδευτικοί που να αποσπώνται για 9 έτη  και να παίρνουν, σύμφωνα με δική μας πληροφορία και θα ήθελα να μου απαντήσει ο Υπουργός σε αυτό, αμοιβή 7.000 ευρώ επιμίσθιο που παίρνουν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι στα ευρωπαϊκά σχολεία στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο.

Θέλουμε λοιπόν εμείς σε αυτά τα σχολεία, την ευρωπαϊκή αυτή εμπειρία να την μοιραστούν περισσότεροι εκπαιδευτικοί, μειώνοντας το χρόνο απόσπασης των υπηρετούντων εκπαιδευτικών και όχι να παίρνουν  απόσπαση με άλλες διατάξεις».


 

4 Σχόλια

  1. Γιώργος Χατζηκώστας

    Το άρθρο σας είναι πέρα για πέρα πραγματικό.
    Καθηγητής στις βρυξέλλες, χωρίς οικογένεια (γάμος και παιδιά), λαμβάνει περίπου4.500 ευρώ καθαρά συν τον μισθό της Ελλάδας. Ήτοι περίπου 5.500 ευρώ. Αν υπάρχει επίδομα γάμου και τέκνα, πραγματικά μπορεί να φτάσει τα πρώτα έτη τις 7.000 ευρώ ΜΗΝΙΑΙΩΣ. Δεν υπολογιζονται επιδόματα μεταστέγασης , αγορά αγαθών αφορολόγητα, μεταφορά οικοσυσκευής από 11.000 έως και 15.000 ευρώ !!! (μεγάλο πανηγύρι εδώ) και άλλα πολλά.
    Πόσοι έχετε εντύπωση τα γνωρίζουν όλα αυτά;

    … επιτρέψτε μου να πω είναι κοινωνική πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν υποστεί πάρα πολλές μειώσεις

  2. Ανδρέας Γιαννόπουλος

    Είναι πραγματική πρόκληση αυτά που συμβαίνουν στα Ευρωπαικά σχολεία, σχετικά με τους παχυλούς μισθούς.
    Οι παραπάνω μισθοί φίλε Γιώργο, είναι πολύ μεγαλύτεροι με τα χρόνια.
    Προκειμένου να βολέψουν τους κοινοτικούς υπαλλήλους, βολεύουν και τους εκπαιδευτικούς, με διάφορα προσχήματα.

    Οι πραγματικές δυσκολίες είναι στα νησιά και στα δυσπρόσητα μέρη, όχι στας Βρυξέλλας και στα Λουξεμβούργα, με τις μισθάρες.
    Άλλο 800-1.000 ευρώ και άλλο 5.500-9.000 ευρώ

    Όσο για τους πέριξ (μεταφορικές εταιρείες) που λυμένονται , πρώτοι αυτοί γνωρίζουν, ποιός υπάλληλος πέρνει απόσπαση, πρίν ακόμα και από τον ενδιαφερόμενο, αλήθεια…
    Βλέπεται στο υπουργειο εξωτερικών κάποιος … μιλάει και μάλλον τσεπώνει…

    Και πολλά άλλα κύριε υπουργέ-οί

  3. Χρίστος Παπαδόγλου

    Καλημέρα σας. Διαβάζω αυτά που γράφετε και ειλικρινά λυπάμαι τόσο πολύ που συνεχίζετε την κλασική ελληνική νοοτροπία «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα». Αντί να διεκδικήσετε με οποιονδήποτε τρόπο τη βελτίωση των δικών σας συνθηκών εργασίας και την αύξηση του μισθού σας, βρίζετε και εύχεστε τη μείωση των άλλων! Αν επιθυμείτε τόσο πολύ τη θέση τους κάντε αίτηση! Αφήστε τη γκρίνια!!!!

  4. Μαθηματικός 2

    Ποιά γκρίνια ρε Παπαδόγλου; Δεν ντρέπεσαι; Αυτοί οι μισθοί είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ και δεν δικαιολογούνται με ΤΙΠΟΤΑ!! Τί μας λες τώρα; Να προσγειωθούμε λίγο στην πραγματικότητα!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...