Home / Featured / Το 2020 το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια. Τα βασικά του γνωρίσματα

Το 2020 το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια. Τα βασικά του γνωρίσματα

Δημοσιεύτηκε: 11:18 μμ Ιούλιος 6th, 2017  


Νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα έχουμε το 2019-2020 ενώ καμιά αλλαγή δεν περιμένουμε για φέτος στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Α Λυκείου. Αυτά προκύπτουν από τα όσα ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη τύπου σε εκπαιδευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος του ΙΕΠ κ. Κουζέλης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του protothema.gr βασικά χαρακτηριστικά του νέου συστήματος θα είναι ότι οι μαθητές της Γ λυκείου, θα αξιολογούνται:
– Προφορικά από τους καθηγητές τους στο πρώτο τετράμηνο της διδασκαλίας, (με διαγωνίσματα και εργασίες) σε όλα τα μαθήματα της τάξης.
– Γραπτά, με πανελλαδικού χαρακτήρα εξετάσεις, στο δεύτερο τετράμηνο της διδασκαλίας, σε 4 μαθήματα. Το ένα από τα 4, το μάθημα της Γλώσσας, θα είναι υποχρεωτικό για όλους. Τα άλλα 3 θα τα επιλέγουν οι μαθητές.
– Για την πρόσβαση στα ΑΕΙ: Θα προσμετράται, με υψηλό συντελεστή, (δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη), ο βαθμός από τις πανελλαδικού χαρακτήρα εξετάσεις στα 4 μαθήματα της Γ λυκείου και με μικρότερο συντελεστή ο βαθμός των ενδοσχολικά εξεταζομένων μαθημάτων της Γ λυκείου.
– Για τη διαμόρφωση του βαθμού του απολυτηρίου: Ο σχεδιασμός είναι, να υπολογίζεται σε μεγαλύτερο ποσοστό ο βαθμός των ενδοσχολικά εξεταζόμενων μαθημάτων και σε μικρότερο ποσοστό, ο βαθμός των 4 πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων.
– Δεν θα υπάρχουν πανεπιστημιακά τμήματα που θα δέχονται φοιτητές χωρίς εξετάσεις.
– Η πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος θα είναι η χρονιά 2019 -20.
– Στην Α’ Λυκείου, από τον Σεπτέμβριο, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο αναλυτικό πρόγραμμα, αλλά θα υπάρξει εξεταστική ελάφρυνση
– Μικρές μεταβολές θα έχει η ύλη της Α΄λυκείου την χρονιά 2018 -19, ενώ την ίδια χρονιά (2018-19) θα αλλάξει το ωρολόγιο πρόγραμμα της Β λυκείου.
– Στην Β’ Λυκείου θα μαθήματα θα είναι τετράωρα.
– Στην Γ’ Λυκείου τα μαθήματα θα είναι 6ωρα.
– Στο Νέο Λύκειο δεν θα υπάρχουν καθόλου μαθήματα μιας διδακτικής ώρας.
– Στα υποχρεωτικά μαθήματα εντάσσονται τα Θρησκευτικά, η Φυσική Αγωγή και οι Δημιουργικές Δραστηριότητες

πηγή: https://www.protothema.gr


 

2 Σχόλια

  1. Κηπουρού Χριστίνα

    ‘Οπως τις παλιές καλές εποχές των Δεσμών και πάλι από το 2019 το Νέο Εκπαιδευτικό Συστημα.Για να ξαναδόύμε όλοι και πάλι καλές εποχές όσο κι αν κάποιους αυτό για κάποιους λόγους τους τρομάζει.Κιόμως θα είναι καλύτερα για τους πάντες…

  2. Κηπουρού Χριστίνα

    Για να σας διαφωτίσω είναι μία απλή επαναφορά όπως είχε προγραμματιστεί στο ρομπότ από την Εκπαιδευτική αλλαγή του 1996-97.Και ποιοί να το θυμούνται όλα αυτό για να το εξηγήσουν;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...