Home / Featured / Τον Ιανουάριο θα πρέπει να γίνεται η έναρξη διαδικασίων για προσλήψεις αναπληρωτών

Τον Ιανουάριο θα πρέπει να γίνεται η έναρξη διαδικασίων για προσλήψεις αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 5:02 μμ Ιούνιος 5th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ ΑΣΕΠ-ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ για το 2016 στο πλαίσιο των διαδικασιών διορισμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών, είναι βέβαιο ότι για να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μέχρι το Σεπτέμβριο κάθε χρονιάς, η έναρξή τους θα πρέπει να γίνεται από το Υπουργείο Παιδείας τον Ιανουάριο του ίδιους έτους, δεδομένου ότι μόνο η διαδικασία εκδίκασης των ενστάσεων διαρκεί 3-4 μήνες.

Στην έκθεση ΑΣΕΠ-ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ σημειώνεται ότι θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής του συστήματος αυτού υποβλήθηκαν 2.949 ενστάσεις που αφορούσαν σε 62 ειδικότητες των Κλάδων Γενικής Εκπαίδευσης (α΄βάθμιας και β΄βάθμιας), 43 ειδικότητες της Ειδικής Αγωγής  και Εκπαίδευσης και 13 ειδικότητες Ειδικού Εκπαίδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Από αυτές δε τις ενστάσεις έγιναν δεκτές ή εν μέρει δεκτές 49,4%, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο από κάθε άλλη κατηγορία προσλήψεων προσωπικού.

*Σχόλιο xenesglosses.eu. Αν ισχύσει αυτό οι αιτήσεις θα πρέπει να γίνονται Σεπτέμβριο – Οκτώβριο οπότε δεν θα μετράνε τα μόρια προϋπηρεσίας 1 ολόκληρου χρόνου, κάτι εντελώς ανεδαφικό.

Tο ΑΣΕΠ για τον επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων πρόσληψης αναπληρωτών


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...