Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Συντονιστικό Εκπαιδευτικών με Προϋπηρεσία – Τι έγινε στην Πιλοτική Δίκη του ΣτΕ

Συντονιστικό Εκπαιδευτικών με Προϋπηρεσία – Τι έγινε στην Πιλοτική Δίκη του ΣτΕ

Δημοσιεύτηκε: 11:00 μμ Ιούνιος 6th, 2017  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ /ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αξιότιμες / -οι κυρίες και κύριοι.

Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματός μου προς υμάς, ως κλειστής ομάδας, σας αναφέρω ότι η πιλοτική δίκη έλαβε τελικά χώρα την 1/6.

Προς απόκρουση της παραπληροφόρησης από τα κοινωνικά δίκτυα , θα αυτοσυγκρατηθώ απέναντι σε όσα μου μεταφέρθηκαν ότι κακόπιστα γράφονται από ορισμένους (προφανώς εκτός της ομάδας μας) και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα σας αναφέρω τα ακόλουθα.

Όσοι με «αναζήτησαν» την ημέρα της δίκης συγχέουν τη διαδικασία στο ΣτΕ σε επίπεδο πιλοτικής δίκης με δίκη π.χ. στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, ή τουλάχιστον έχουν ελλιπή πληροφόρηση, αλλά και σε κάθε περίπτωση ήταν εκτός της ομάδας μας.

Προσωπικά ήμουν εκεί ως φυσική παρουσία για να ακούσω όχι τους δικηγόρους, αλλά περισσότερο να δω τις αντιδράσεις της έδρας – δικαστών.

Γιατί από εμπειρία καταλαβαίνει κανείς πως τίθεται το δικαστήριο, θετικά ή αρνητικά, ανάλογα με τα σχόλια της προέδρου κλπ. Στο δικαστήριο αυτό δεν αναπτύξαμε μεν και προφορικά τη θέση μας την 1/6, κάτι που είχα αναφέρει τόσο προφορικά στους «άτυπους» συντονιστές σας όσο και εγγράφως σε όλους (βλ. προηγούμενο μήνυμά μου), καθώς δεν ήταν αντικειμενικά δυνατόν να επιβαρυνθείτε με 40-60 ευρώ έκαστος για να μας δώσετε πληρεξούσιο, αλλά και το πιο σημαντικό ΔΕΝ ήταν κρίσιμη η επί δεκάλεπτο παρουσίαση του θέματος στο ΣτΕ.

Αν είχαμε πληρεξούσια από όλους δεν θα μας έκανε προφανώς κόπο να παρασταθούμε και προφορικά και να πουμε δυο λόγια, κάτι που όμως μετά λόγου γνώσεως χωρίς να διακινδυνεύσουμε στο παραμικρό την υπόθεση εξ ανάγκης δεν πράξαμε.

Εξάλλου να γνωρίζετε ότι στο ΣτΕ και στο Ακυρωτικό Δ. Εφετείο όλα γίνονται εγγράφως και η πραγματική δίκη γίνεται στα γραφεία των δικαστών, και δη του εισηγητή, κάτι που προβλέπεται, για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας από οιονδήποτε ότι υπονοούμε κάτι άλλο.Κρίσιμο είναι ότι όλη η γνωστή εκ των προτέρων σύνθεση του δικαστηρίου έχει ενημερωθεί εγγράφως και προφορικά από εμένα ως πληρεξούσιό σας για τα επιχειρήματά μας και δη εκτενώς.

Για αυτό και ανέφερα μετά λόγου γνώσεως ότι το δικαστήριο πήγε καλά για εμάς.

Τι σημαίνει το καλά: ότι πιθανολογώ πως από το δικαστήριο που διεξήχθη δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ουσιαστικά για του χρόνου σε βάρος των συμφερόντων σας, ίσως το δικαστήριο μόνο να υποδείξει στο Υπουργείο την επιτέλους διεξαγωγή διαγωνισμού ΑΣΕΠ για μονίμους, κάτι που αποτελεί σαφώς παράλειψη του ΥΠΕΘ.

Δηλαδή εκτιμώ ότι το ΣτΕ δεν θα κάνει δεκτή την αίτηση των αιτούντων σε βάρος σας (ως επιθυμούν έμμεσα οι αιτούντες συνάδελφοί σας) κάτι που κατέστη εφικτό πρωτίστως από την οργανωμένη και συντονισμένη νομική σας κινητοποίηση, καθώς όλη η σύνθεση γνωρίζει ότι υπάρχει αντίπαλο δέος (ισάριθμο προς τους αιτούντες) με σοβαρά επιχειρήματα, πέραν όσων είπε το ΥΠΕΘ και άλλη μια ομάδα 70 νηπιαγωγών (που μάλιστα είχαν τα ίδια ποιοτικά γνωρίσματα με τους αιτούντες, ΑΣΕΠίτες με προϋπηρεσία).

Εξάλλου τα επικοινωνιακά show δεν μας αφορούν ως γραφείο, κάτι που έχουμε αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν.

Σχολιάζω δε με το δέοντα σεβασμό στην αντίδικο πλευρά ότι τα επιχειρήματα που ακούστηκαν, στην μεγαλύτερη έκτασή τους στόχευαν μάλλον προς το ακροατήριο – πελάτες και όχι προς την έδρα.

Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,
Η Λ Ι Α Σ Δ. Κ Ο Λ Λ Υ Ρ Η


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...