Home / HEADER-NEWS / Ο ΠΣΑΕΠ προς τους διευθυντές για το ολοήμερο σχολείο

Ο ΠΣΑΕΠ προς τους διευθυντές για το ολοήμερο σχολείο

Δημοσιεύτηκε: 9:10 μμ Ιούνιος 8th, 2017  


Αξιότιμε/η  κ. Διευθυντή/τρια

Ως Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Π.Σ.Α.Ε.Π θα θέλαμε να θίξουμε το ζήτημα του ολοήμερου σχολείου. Ως γνωστόν, το ολοήμερο σχολείο αποτελεί σημαντικό κομμάτι του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Διαδραματίζει σημαίνοντα εκπαιδευτικό ρόλο απασχολώντας πολλά παιδιά μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου αλλά προσφέρει και πολλές θέσεις εργασίας σε χιλιάδες μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε δύσκολη εποχή.

Όσα λοιπόν παιδιά, των οποίων οι γονείς κάνουν την αίτηση, καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την νέα σχολική χρονιά και πληρούν τις προϋποθέσεις θα ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται δεκτά στο ολοήμερο σχολείο χωρίς να τους παρουσιάζεται ουδεμία δυσκολία κατά την εγγραφή τους. Άλλωστε αυτό ορίζεται και απ’ το νόμο.

Κάθε φορά που κάποιο παιδί, το οποίο δικαιούται την εγγραφή του στο ολοήμερο σχολείο, δεν εγγράφεται χάνεται και μια θέση εργασίας ενός εκπαιδευτικού. Ίσως, προς το παρόν οι συνέπειες αυτές να είναι ορατές μόνο στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ωστόσο είναι πολύ πιθανό σύντομα να χτυπήσουν και την πόρτα των μονίμων συναδέλφων μας.

     Ως Π.Σ.Α.Ε.Π. καλούμε όλους τους διευθυντές σχολείων να προχωρούν στην εγγραφή ΟΛΩΝ των μαθητών που πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, χωρίς ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ!

     Η πολιτική ηγεσία, σύμφωνα με συναντήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει κατά καιρούς, έχει  μας έχει μεταφέρει την πρόθεση της να ενισχύσει και να βελτιώσει την οργάνωση και τη λειτουργία του θεσμού του ολοήμερου σχολείου. Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό, είναι αδήριτη ανάγκη να μην γίνονται τέτοιες εξαιρέσεις και διακρίσεις στις εγγραφές των μαθητών.

Κλείνοντας, θα αναφέρουμε για άλλη μια φορά το πάγιο αίτημά μας για επαναφορά του υπεύθυνου ολοημέρου σε όλα τα ολοήμερα σχολεία της χώρας. Είναι μια διεκδίκηση που, όχι μόνο θα βελτιώσει την παιδαγωγική λειτουργία του ολοημέρου, καθώς ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός θα είναι ο ίδιος καθημερινά και θα γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και ελλείψεις του κάθε μαθητή, αλλά θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τεράστιο πρόβλημα ανεργίας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Αναγνωστόπουλος Γεώργιος (Πρόεδρος)

Μπαξεβανίδης Θοδωρής (Αντιπρόεδρος)

Πασχάλης Αλέξανδρος (Γενικός Γραμματέας)

Δοξαστάκη Χρυσούλα (Οργανωτική Γραμματέας)

Μήτση Ουρανία (Αναπληρώτρια Γραμματέας)

Σαμαράς Γεώργιος (Ταμίας)

Ντερέκα Γεωργία (Μέλος)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...