Τελευταία Νέα

Κυριακή, 26/06/2022, 02:09


Home / Featured / Προστασία υγείας υπαλλήλων λόγω συνθηκών καύσωνα

Προστασία υγείας υπαλλήλων λόγω συνθηκών καύσωνα

Δημοσιεύτηκε: 3:48 μμ Ιούνιος 29th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου σε συνθήκες καύσωνα η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης πληροφορεί τα εξής:
1. Είναι αυτονόητο ότι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι φορείς του Δημοσίου οφείλουν να παρέχουν αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους στους πολίτες χωρίς να προβλέπεται κάτι διαφορετικό, εκτός από περιπτώσεις ανωτέρας βίας.
2.Στην περίπτωση που επικρατούν συνθήκες καύσωνα (άνω των 40 βαθμών Κελσίου) και προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων:
Α) θεωρείται δικαιολογημένη η μη προσέλευση στην υπηρεσία των υπαλλήλων εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως αναφέρονται στην αριθμ. πρωτ. ΔΙΑΔΠ/20.7.2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου μας, ήτοι:
 Άτομα με χρόνια καρδιολογικά & αναπνευστικά νοσήματα
 Καρκινοπαθείς που κάνουν θεραπεία
 Άτομα με σοβαρά νευρολογικά νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία.
 Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, ρευματοειδή
αρθρίτιδα.
Έγκυοι
Β) Σε κάθε περίπτωση οι οικείοι προϊστάμενοι μπορούν να επιτρέπουν την αποχώρηση των υπαλλήλων εφόσον κρίνουν ότι υφίσταται θέμα υγείας και ασφάλειας λόγω των ειδικών συνθηκών καύσωνα.
Παρακαλούμε να ενημερωθεί όλο το προσωπικό που θα αποχωρήσει κατά τα ανωτέρω, να φροντίσει απαραιτήτως για το κλείσιμο των φώτων και όλων των κλιματιστικών συσκευών.
Οι Γενικοί Διευθυντές, όσο και οι άμεσοι προϊστάμενοι του προσωπικού θα έχουν την ευθύνη εφαρμογής των ανωτέρω.
Οι κεντρικές υπηρεσίες των Υπουργείων παρακαλούνται να κοινοποιήσουν αμέσως την εγκύκλιο αυτή στις αποκεντρωμένες υπηρεσίες τους και στα νομικά πρόσωπα που εποπτεύουν. Επίσης, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις παρακαλούνται να κοινοποιήσουν αμέσως την εγκύκλιο αυτή στους
ΟΤΑ α’ και β ́ βαθμού.
Οι Διευθυντές, όσο και οι άμεσοι προϊστάμενοι του προσωπικού θα έχουν την ευθύνη εφαρμογής των ανωτέρω. Οι κεντρικές υπηρεσίες των Υπουργείων παρακαλούνται να κοινοποιήσουν αμέσως την εγκύκλιο αυτή στις αποκεντρωμένες υπηρεσίες τους και στα νομικά πρόσωπα που εποπτεύουν.
Επίσης, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις παρακαλούνται να κοινοποιήσουν αμέσως την εγκύκλιο αυτή στους ΟΤΑ α’ και β ́ βαθμού.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...