Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 29/06/2022, 04:43


Home / HEADER-NEWS / Πως θα γίνει η διανομή βιβλίων στα Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας

Πως θα γίνει η διανομή βιβλίων στα Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας

Δημοσιεύτηκε: 4:43 μμ Ιούνιος 3rd, 2017  


Σας ενημερώνουμε ότι η διανομή βιβλίων στα Δημοτικά σχολεία της χώρας θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις:

1η φάση: Από 17 Ιουλίου 2017 μέχρι και 4 Αυγούστου 2017 θα διανεμηθεί το σύνολο των πρώτων τευχών των βιβλίων όλων των τάξεων του Δημοτικού.

2η φάση: Από 21 Αυγούστου 2017 μέχρι και 8 Σεπτεμβρίου 2017 θα διανεμηθεί το σύνολο των υπόλοιπων τευχών των βιβλίων όλων των τάξεων του Δημοτικού.

Δεδομένου ότι κατά το διάστημα 17 Ιουλίου – 4 Αυγούστου καθώς και 21 Αυγούστου – 31 Αυγούστου τα σχολεία θα είναι κλειστά, λόγω θερινών διακοπών, και προκειμένου να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η διανομή των βιβλίων πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

1. Για τα Δημοτικά σχολεία της χώρας που πέρυσι έλαβαν τα βιβλία τους με τη μέθοδο ‘Πόρτα – Πόρτα’ καθώς και για τα Δημοτικά σχολεία που έχουν έδρα στους Δήμους Δράμας, Σερρών, Αγ. Νικολάου Λασιθίου, Λαμίας και Κορίνθου, τα οποία εφέτος θα λάβουν για πρώτη φορά βιβλία με τη μέθοδο ‘Πόρτα – Πόρτα’ θα αναρτηθεί, μέχρι και τις 20 Ιουνίου, στον ιστότοπο publications.cti.gr πρόγραμμα στο οποίο θα δηλώνεται η εβδομάδα στην οποία προβλέπεται να γίνει η παράδοση των βιβλίων στο σχολείο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Στις 28 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων

Με τον τρόπο αυτό κάθε σχολείο θα γνωρίζει την εβδομάδα που αναμένεται να παραλάβει βιβλία με την μέθοδο ‘Πόρτα – Πόρτα’ στην 1η και 2η φάση αντίστοιχα.

Το ίδιο ισχύει και για τα Κέντρα Διανομής.

2. Το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουνίου 2017 τα ανωτέρω Δημοτικά σχολεία καθώς και τα Κέντρα Διανομής θα πρέπει να ορίσουν Υπεύθυνο Παραλαβής βιβλίων και αντικαταστάτη του για τα χρονικά διαστήματα της 1ης και της 2ης φάσης με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (κινητό, e-mail) τα οποία θα πρέπει να καταχωρήσουν σε ειδική φόρμα που θα λειτουργήσει στη σελίδα του κάθε σχολείου στον ιστότοπο publications.cti.gr. Η συγκεκριμένη φόρμα θα είναι διαθέσιμη από τις 10 Ιουνίου 2017.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής σε δημόσια ΓΕΛ/ΕΠΑΛ

Κάθε σχολείο μπορεί, αν επιθυμεί, να δηλώσει διαφορετικό Υπεύθυνο Παραλαβής για την 1η και τη 2η φάση διανομής.

3. Ο Υπεύθυνος Παραλαβής που έχει οριστεί από το σχολείο θα λάβει ενημέρωση από τους αρμόδιους του ΙΤΥΕ – «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» ή/και τους υπεύθυνους διανομείς της ανάδοχης μεταφορικής εταιρείας του, για την ακριβή ημερομηνία παράδοσης των βιβλίων τη συγκεκριμένη εβδομάδα που έχει προκαθοριστεί για το σχολείο, τηλεφωνικά και μέσω e-mail, 2-3 ημέρες πριν την παράδοση τους.

Ο Υπεύθυνος Παραλαβής θα πρέπει να υπογράψει τα έντυπα παραλαβής και να κρατήσει τα αντίγραφα για το σχολείο.

Τα ανωτέρω ισχύουν τόσο για την 1η όσο και για τη 2η φάση διανομής.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες να μεριμνήσουν για την υλοποίηση των παραπάνω έτσι ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία διανομής των βιβλίων σύμφωνα με τον ανωτέρω προγραμματισμό.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...