Home / Featured / Νέο πλήγμα στους υποψήφιους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Νέο πλήγμα στους υποψήφιους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 11:06 μμ Ιούνιος 6th, 2017  


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Νέο πλήγμα στους υποψήφιους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης»

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2017

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, και ο αρμόδιος Αναπληρωτής Τομεάρχης, Βουλευτής Λάρισας, κύριος Χρήστος Κέλλας, με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ζητούν να ενημερωθούν γιατί καταργήθηκε η δυνατότητα συμπερίληψης υποψηφίων αναπληρωτών ΕΑΕ στους οριστικούς πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ, εφόσον προσκομίσουν μεταπτυχιακό τίτλο με συνάφεια στην ειδική αγωγή έως την κύρωση των οριστικών πινάκων.

Η συγκεκριμένη διάταξη του πρόσφατου Ν 4473/2017 απέκλεισε ουσιαστικά όλους τους αποφοίτους εαρινών εξαμήνων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών από τη διαδικασία κατάταξης στους πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ, παρά το γεγονός ότι κατέχουν τα αναγκαία για τις υπό πλήρωση θέσεις προσόντα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Θέμα: Αποκλεισμός αποφοίτων εαρινών εξαμήνων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών από τους οριστικούς πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2017

Με την περίπτωση γ) της παρ. 2 του άρ. 6 του πρόσφατου Ν 4473/2017, καταργήθηκε από την έναρξη ισχύος του εν λόγω νόμου η υποπαράγραφος 12 της παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν 4229/2014 (Α’ 8), σύμφωνα με την οποία «Υποψήφιοι αναπληρωτές ΕΑΕ οι οποίοι δεν συμπεριλήφθησαν στους προσωρινούς πίνακες, δύνανται να συμπεριληφθούν στους οριστικούς πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ, εφόσον προσκομίσουν μεταπτυχιακό τίτλο με συνάφεια στην ειδική αγωγή έως την κύρωση των οριστικών πινάκων. Η παρούσα περίπτωση ισχύει από το σχολικό έτος 2013−2014.»

Συνεπώς, βάσει της μέχρι πρότινος ισχύουσας διάταξης του Ν 4229/2014, οι υποψήφιοι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης μπορούσαν να συμπεριληφθούν στους οριστικούς πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ, εφόσον προσκόμιζαν μεταπτυχιακούς τίτλους με συνάφεια στην ειδική αγωγή, μέχρι την κύρωση των οριστικών πινάκων. Δινόταν, έτσι, η δυνατότητα στους αποφοίτους μεταπτυχιακών σπουδών των εαρινών εξαμήνων να προλάβουν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους και να συμπεριληφθούν στους τελικούς πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ. Ειδικά φέτος, που η υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο, όλοι οι απόφοιτοι εαρινών εξαμήνων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με συνάφεια στην ειδική αγωγή αποκλείσθηκαν από τη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι κατέχουν τα αναγκαία για τις υπό πλήρωση θέσεις προσόντα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

Γιατί καταργήθηκε η δυνατότητα συμπερίληψης υποψηφίων αναπληρωτών ΕΑΕ στους οριστικούς πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ, εφόσον προσκομίσουν μεταπτυχιακό τίτλο με συνάφεια στην ειδική αγωγή έως την κύρωση των οριστικών πινάκων;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Νίκη Κ. Κεραμέως, Βουλευτής Επικρατείας
Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Λάρισας


 

Ένα σχόλιο

  1. Δεν είναι μόνο οι μεταπτυχιακοί. Ούτε οι προπτυχιακοί πρόλαβαν να συμπεριληφθούν στους πίνακες.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...