Home / HEADER-NEWS / Μηχανογραφικό 2017: Ανοίγει αύριο στο exams.it.minedu.gov.gr. Σε Λέσβο και Χίο συνεχίζονται οι εξετάσεις. Ο χάρτης των ανατροπών στις Βάσεις

Μηχανογραφικό 2017: Ανοίγει αύριο στο exams.it.minedu.gov.gr. Σε Λέσβο και Χίο συνεχίζονται οι εξετάσεις. Ο χάρτης των ανατροπών στις Βάσεις

Δημοσιεύτηκε: 9:25 μμ Ιούνιος 20th, 2017  


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΠΘ, οι διαδικασίες υποβολής μηχανογραφικών ξεκινούν την Τετάρτη 21/6 και ολοκληρώνονται στις 21/7

Από την Τετάρτη 21/6 ξεκινούν οι διαδικασίες υποβολής μηχανογραφικών δελτίων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το οποίο σημειώνει ότι ολοκληρώνονται στις 14 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Τετάρτη 21 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα του ΥΠΕΘ και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια σελίδα θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 14-7-2017.

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Γενικές πληροφορίες

α) Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:

– όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2017, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

– όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2015 ή 2016, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

β) Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους.

γ) Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

δ) Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο 21 Ιουνίου με 14 Ιουλίου 2017.

ε) Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017.

Βάσεις – Ο χάρτης των ανατροπών (του Στρ. Στρατηγάκη)

Ολοκληρώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για την εισαγωγή στις Ανώτατες Σχολές. Απομένουν τα ειδικά μαθήματα και οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τις Στρατιωτικές, Αστυνομικές και λοιπές παραγωγικές σχολές. Εκτιμήσεις για τις βάσεις 2017.

Μπορούμε, λοιπόν, να βγάλουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα για τις φετινές εξετάσεις. Πρώτη και σημαντικότατη παρατήρηση είναι ότι όλα πήγαν καλά. Δε σημειώθηκε κανένα παρατράγουδο με λάθος θέματα ή άλλου είδους προβλήματα, πέραν του σεισμού στη Λέσβο.

Τα θέματα φέτος ήταν δυσκολότερα από τα περσινά, όχι τυχαία πιστεύω. Φέτος είχαμε την εξαγγελία μεγάλης μείωσης του αριθμού των εισακτέων στις περιζήτητες σχολές, όπως η Νομική, τα Πολυτεχνεία και οι Ιατρικές. Μετά τις αντιδράσεις των υποψηφίων μειώθηκε… η μείωση, αλλά παρέμεινε μείωση. Μπορεί ο συνολικός αριθμός των εισακτέων να είναι μεγαλύτερος αλλά αυτό οφείλεται στην αύξηση των θέσεων σε χαμηλόβαθμα ΤΕΙ. Η μείωση των θέσεων φέρνει άνοδο των βάσεων και διαμαρτυρίες των υποψηφίων για τη μείωση των θέσεων. Συνεπώς έπρεπε να πέσουν οι βάσεις και αυτό γίνεται μόνο μέσω δυσκολότερων θεμάτων. Το ίδιο συνέβη και το 2013 με υπουργό Παιδείας τον κ. Αρβανιτόπουλο και την τότε μείωση του αριθμού των εισακτέων μέσω του σχεδίου «Αθηνά».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Κυρώσεις εκπαιδευτικού προσωπικού για τη μη συμμετοχή σε διαδικασίες αξιολόγησης

Πώς επιτυγχάνεται η πτώση των βάσεων

Οι τρόποι να επιτευχθούν χαμηλότερες βαθμολογίες, που θα ρίξουν τις βάσεις, είναι δύο. Ο πρώτος είναι να τεθούν αισθητά δυσκολότερα θέματα και ο δεύτερος είναι να είναι τόσο μεγάλη η ποσότητα των ζητούμενων απαντήσεων, ώστε μόνο οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι να μπορέσουν να τα γράψουν όλα.

Φέτος, επιλέχθηκε κυρίως ο δεύτερος τρόπος, αλλά χρησιμοποιήθηκε και ο πρώτος. Έτσι σε αρκετά μαθήματα τα θέματα απαιτούσαν πολύ χρόνο για την σωστή επεξεργασία τους και έλειψε ο χρόνος για μια τελευταία ματιά και μικροδιορθώσεις. Αυτό θα φέρει χαμηλότερες επιδόσεις από τους πολύ καλούς και τους άριστους υποψηφίους. Ένα παράδειγμα είναι η Χημεία όπου πολλοί υποψήφιοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις απαντήσεις τους σε όλα τα θέματα. Πέρυσι στη Χημεία είχαμε υπερπληθώρα αριστούχων με περισσότερους από 6.000 υποψηφίους να γράφουν πάνω από 19. Φέτος, προφανώς, θα έχουμε πολύ λιγότερους 19ρηδες.

Μια πολύ σημαντική αλλαγή σηματοδότησαν τα θέματα στα Μαθηματικά Προσανατολισμού. Πέρα από τη δυσκολία, αλλά και την ποσότητα που ήταν πολύ μεγάλη είχαμε και αλλαγή φιλοσοφίας που αιφνιδίασε τους υποψηφίους. Η αλήθεια είναι ότι τα θέματα είχαν σωστή φιλοσοφία, αλλά λάθος εκτέλεση, αφού αναμένεται πανωλεθρία των υποψηφίων, όσων είχαν προσαρμόσει το διάβασμά τους στα θέματα των τελευταίων ετών. Η αλλαγή φιλοσοφίας έφερε και πολλές συζητήσεις μεταξύ των μαθηματικών και σίγουρα θα φέρει και αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας. Η βασική φιλοσοφία των θεμάτων ήταν επιστροφή στο σχολικό βιβλίο και στα μαθηματικά που διδάσκονται οι μαθητές στο λύκειο.
Πού θα κινηθούν οι βάσεις ανά Πεδίο

Στον πίνακα βλέπουμε τις επιδόσεις των υποψηφίων στις περυσινές εξετάσεις, όπου τα θέματα ήταν πολύ ευκολότερα, όπως συμβαίνει κάθε φορά που έχουμε ένα νέο εξεταστικό σύστημα, που ήταν το χαρακτηριστικό των περυσινών εξετάσεων.

Βλέπουμε αφενός το ποσοστό των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από τη βάση και αφετέρου το ποσοστό των υποψηφίων που αρίστευσαν, γράφοντας πάνω από 18. Αυτό το ποσοστό είναι που καθορίζει τις βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές. Παρατηρούμε ότι το ποσοστό αριστούχων στη Χημεία ήταν 35,34% και στη Φυσική 27,87%. Φέτος τα αντίστοιχα ποσοστά αναμένουμε να είναι πολύ μικρότερα, γεγονός που θα επιφέρει τη μείωση των βάσεων στις σχολές του 3ου πεδίου των Επιστημών Υγείας.

Στο 2ο πεδίο των θετικών και τεχνολογικών επιστημών και στο 5ο πεδίο των επιστημών οικονομίας και διοίκησης, η αναμενόμενη πανωλεθρία των υποψηφίων αναμένουμε να ρίξει τις βάσεις. Ίσως μικρότερη πτώση των βάσεων να έχουμε στο 1ο πεδίο των ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών σπουδών.

Φυσικά η εκτίμηση για τη διαμόρφωση των φετινών βάσεων είναι απολύτως πρόωρη, καθώς δεν υπάρχουν τα βαθμολογικά στοιχεία που θα μπορούσαν να μας δώσουν μια εικόνα.

Αναμένοντας την ανακοίνωση των βαθμολογιών θα πρέπει οι υποψήφιοι να ασχοληθούν με την ορθή συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Πολλοί περιμένουν πρώτα την ανακοίνωση των βαθμολογιών για ν’ αρχίσουν να σκέφτονται ποιες σχολές και με ποια σειρά θα δηλώσουν. Πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι οι σωστές αποφάσεις δεν λαμβάνονται σε λίγες μέρες. Χρειάζεται χρόνος μελέτη και σκέψη για να μην κάνουν κάποιο από τα συνηθισμένα λάθη, που φέρνουν την απογοήτευση και τα κλάματα με την έναρξη της φοίτησης στη σχολή της επιτυχίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εγγραφές νεοεισαχθέντων στα Πανεπιστήμια

Δεν είναι, λοιπόν, καιρός για στεναχώρια (και οι άλλοι δεν έγραψαν όσο καλά περίμεναν), ούτε για παραίτηση από την αναζήτηση των καλύτερων σπουδών για τον καθένα. Χρειάζεται μελέτη και σοβαρότητα για να υπάρξουν οι κατάλληλες επιλογές που είναι διαφορετικές για τον καθένα.

Απόγευμα οι εξετάσεις σε Χίο και Λέσβο

Οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα διεξαχθούν το Σάββατο 1-7 και τη Δευτέρα 3-7, με ώρα εξέτασης στις 16:00 μμ

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι με σχετική Υπουργική Απόφαση καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των υπολειπόμενων πανελλαδικών εξετάσεων 2017, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω μεγάλης σεισμικής δραστηριότητας στο Ανατολικό Αιγαίο.

Οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα διεξαχθούν το Σάββατο 1-7 και τη Δευτέρα 3-7, με ώρα εξέτασης στις 16:00 μμ.

Οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ θα διεξαχθούν την Τετάρτη 28-6, την Πέμπτη 29-6 και την Παρασκευή 30-6, με ώρα εξέτασης στις 17:00 μμ.

Ακολουθούν 2 πίνακες (ΠΙΝΑΚΑΣ 1 για τα ΓΕΛ και ΠΙΝΑΚΑΣ 2 για τα ΕΠΑΛ) με το πρόγραμμα, τις μέρες και τα Εξεταστικά Κέντρα αναλυτικά.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1. Διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ στα παρακάτω Εξεταστικά Κέντρα των Διευθύνσεων Δ.Ε. Λέσβου και Χίου ως εξής:

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ε.Κ. Δ/ΝΣΗ Δ.Ε.
ΣΑΒΒΑΤΟ
1/7/2017 
ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

 

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
4ο ΓΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
5ο ΓΕ.Λ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΠΑΜΦΙΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΠΕΤΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΑΝΤΙΣΣΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ – Λ.Τ. ΑΓΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΑΓΙΑΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΙΠΠΕΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΓΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
ΕΙΔΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ

3/7/2017

 

ΛΑΤΙΝΙΚΑ Ο.Π.ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

 

 

ΧΗΜΕΙΑ Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

 

 

 

ΑΡΧΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ Ο.Π.ΣΠΟΥΔΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης ΛΕΣΒΟΥ
5ο ΓΕ.Λ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΠΑΜΦΙΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΠΕΤΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΑΝΤΙΣΣΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ – Λ.Τ. ΑΓΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΑΓΙΑΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΙΠΠΕΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΓΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΕ.Λ. ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
ΕΙΔΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
1ο ΓΕΛ ΧΙΟΥ ΧΙΟΥ
2ο ΓΕΛ ΧΙΟΥ ΧΙΟΥ
3ο ΓΕΛ ΧΙΟΥ ΧΙΟΥ
ΓΕΛ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΧΙΟΥ
ΓΕΛ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΧΙΟΥ
ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ ΧΙΟΥ
ΓΕΛ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΧΙΟΥ
ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝ. ΜΕ Λ.Τ ΨΑΡΩΝ ΧΙΟΥ
ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝ. ΜΕ Λ.Τ. ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΧΙΟΥ

 

Ως ώρα έναρξης εξέτασης  ορίζεται η 16.00μμ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης  μέχρι τις 15.30 μμ.

ΠΙΝΑΚΑΣ 2. Διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ στα παρακάτω Εξεταστικά Κέντρα των νήσων Λέσβου και Χίου ως εξής:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΕΞΕΤΑΣΗΣ
ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ε.Κ. Δ/ΝΣΗ Δ.Ε.
ΤΕΤΑΡΤΗ

28/6/2017

ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΟΡΤΙΩΝ

 

1ο ΕΠΑΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 

ΕΠΑΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

 

1ο ΕΠΑ.Λ. ΧΙΟΥ

ΛΕΣΒΟΥ

 

ΛΕΣΒΟΥ

ΧΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ

29/6/2017

ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ)

 

ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

 

ΥΓΙΕΙΝΗ

1ο ΕΠΑΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 

ΕΠΑΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

ΛΕΣΒΟΥ

ΛΕΣΒΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

30/6/2017

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ

 

 

1ο ΕΠΑ.Λ. ΧΙΟΥ

 

1ο ΕΠΑΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 

ΕΠΑΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

 

ΧΙΟΥ

ΛΕΣΒΟΥ

ΛΕΣΒΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

30/6/2017

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ-ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

 

 

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (ΑΟΘ)

 

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

1ο ΕΠΑΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 

ΕΠΑΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

ΛΕΣΒΟΥ

ΛΕΣΒΟΥ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης  ορίζεται η 17.00μμ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης  μέχρι τις 16.30 μμ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Την Άνοιξη οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων για τις Σχολές Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού Σώματος

Το υπουργείο Παιδείας με τα συναρμόδια υπουργεία συζητούν -και μάλλον βρίσκονται λίγο ...