Τελευταία Νέα

Monday, 04/23/18, 01:16Μία πρόταση βελτίωσης του Myschool από την ΕΛΜΕ Ροδόπης

Δημοσιεύτηκε:

5:25 μμ Ιούνιος 19th, 2017

Αρχικά στο MySchool, για κάθε σχολική μονάδα, υπήρχε ένας διαχειριστής ο οποίος έμπαινε με τον κωδικό πρόσβασης της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας. Αυτός ο μοναδικός διαχειριστής, που συνήθως ήταν ο διευθυντής, όριζε ενδεχομένως έναν-δύο καθηγητές για να επικουρούν στο έργο του. Έτσι η καταχώρηση των απουσιών, η καταχώρηση της βαθμολογίας (προφορικά και γραπτά), η έκδοση αποτελεσμάτων, η εκτύπωση ελέγχων προόδου και απολυτηρίων κ.α. ήταν διαδικασίες που επωμίζονταν 2-3 άτομα.

Στη συνέχεια το MySchool έδωσε τη δυνατότητα σε κάθε σχολική μονάδα να ορίζεται ένας καθηγητής υπεύθυνος σε κάθε τμήμα. Αυτό τεχνικά γίνεται ως εξής. Ο διαχειριστής του Myschool σε κάθε σχολική μονάδα στην αρχή της κάθε σχολικής χρονιάς ορίζει ότι υπεύθυνος για το τμήμα Α1 είναι ο καθηγητής Χ, στο Α2 ο καθηγητής Y, κλπ. Αυτοί οι καθηγητές, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς του ΠΣΔ, μπορούν να συνδεθούν στο Myschool και να κάνουν καταχώρηση απουσιών και βαθμολογίας για το τμήμα στο οποίο ορίστηκαν ως υπεύθυνοι. Στην πράξη οι υπεύθυνοι τμημάτων περιορίζονταν μόνο στην καταχώρηση απουσιών.

Η ΕΛΜΕ Ροδόπης καταθέτει ομόφωνη πρόταση του ΔΣ για τη βελτίωση των λειτουργιών του Myschool κατά την οποία να μπορεί να γίνεται αντιστοίχηση του κάθε καθηγητή με τα τμήματα και το συγκεκριμένο μάθημα που διδάσκει. Π.χ ο καθηγητής Χ διδάσκει Άλγεβρα στο Α1 και στο Α2, Γεωμετρία στο Β5 και μαθηματικά προσανατολισμού στο Γ1.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δημήτρης Τσιριγώτης:Γονείς-φίλοι με τα παιδιά τους. Τα παιδιά τα ρώτησαν;

Έτσι, στο τέλος κάθε τετραμήνου θα μπορεί να συνδεθεί άμεσα στο Myschool, να βλέπει μόνο τις δικές του καταστάσεις και να κάνει καταχώρηση μόνο των δικών του βαθμών αντί να τα μεταφέρει πρώτα σε αρχεία Excel και στη συνέχεια αυτά να μεταφέρονται στο Myschool. Άλλωστε έχει παρατηρηθεί ότι κατά τη μεταφορά από το Excel στο Myschool γίνονται λάθη αφού 2-3 διαχειριστές μεταφέρουν έναν τεράστιο αριθμό καταστάσεων, κυρίως σε μεγάλες σχολικές μονάδες με περισσότερους από 300 μαθητές.

Ο τελικός έλεγχος θα γίνεται από τον υπεύθυνο καθηγητή για το κάθε μάθημα στην εκτυπωμένη κατάσταση βαθμολογίας όπως αυτή θα εκτυπώνεται από το Myschool.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης

          

     

3 Σχόλια

 1. Το myschool ως εργαλείο κεντρικής διοίκησης, δυστυχώς, δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις εργασίες που γίνονται εντός του σχολείου.

  Θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να ζητήσουμε ένα πληροφοριακό σύστημα ρόλων που να εμπλέκει όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας. Διεύθυνση, καθηγητές, μαθητές, γονείς… Όλους.
  Μπορεί το myschool να ανταπεξέλθει σ’αυτό;

  Ευτυχώς προς το παρόν, και μέχρι αυτό να γίνει, υπάρχουν και άλλες δωρεάν επιλογές.

  Δείτε το http://www.sisyphos.gr

 2. Δημήτρης

  Δηλαδή από όλο τον χαμό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Παιδεία (Αξιολόγηση, Διευθυντές, ηλεκτρονικές εγγραφές, 2η γλώσσα στα γυμνάσια, καταργήσεις-συγχωνεύσεις) με αυτό βρήκε να ασχοληθεί η ΕΛΜΕ Ροδόπης; Απλά τραγικοί!!!

 3. Θανάσης

  Φυσικά συνεχίζεται η παράδοση που θέλει το ελληνικό δημόσιο με την ολοκλήρωση ενός συστήματος μηχανογράφησης να κρατά και το παλιό χειρόγραφο σύστημα υποχρεώνοντας μας σε διπλή δουλειά. Αφού υπάρχει πια το myschool πότε επιτέλους θα καταργηθούν οι καρτέλες μαθητών, η χειρόγραφη καταχώρηση των απουσιών στα βιβλία κλπ;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς μέσω της μηχανής αναζήτησης του ΟΑΕΔ

Μέσω της μηχανής αναζήτησης θέσεων εργασίας του ΟΑΕΔ μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ...

Μοιράσου!