Home / Featured / Μεταπτυχιακό που ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς από το Τμήμα Φιλοσοφίας Πάτρας

Μεταπτυχιακό που ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς από το Τμήμα Φιλοσοφίας Πάτρας

Δημοσιεύτηκε: 2:40 μμ Ιούνιος 18th, 2017  


Το Τμήμα Φιλοσοφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών στην αριθμ. 96/11.5.2017 συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης αποφάσισε την προκήρυξη είκοσι (20) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών στα πλαίσια λειτουργίας του διετούς Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ)  «Θεωρητική και Πρακτική Φιλοσοφία», που αρχίζει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-18, το οποίο οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στην :

α. Γνωσιοθεωρία και Μεταφυσική
β. Ηθική και Πολιτική Φιλοσοφία

Δεκτοί γίνονται οι κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισοτίμου πτυχίου ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και απόφοιτοι των Α.ΤΕ.Ι.

• Για όλους τους υποψήφιους, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επαρκής γνώση μιας τουλάχιστον από τις επόμενες ξένες γλώσσες: αγγλική, γαλλική, γερμανική. Το επίπεδο γνώσης της ξένης γλώσσας δεν πρέπει να είναι κατώτερο του «πολύ καλό» Γ1/C1 όπως αυτό ορίζεται από τα κριτήρια διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και πιστοποιείται από την κατάθεση αναγνωρισμένων τίτλων γλωσσομάθειας σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση ΑΣΕΠ (βλ. Παράρτημα Ε’, «Τίτλοι Γλωσσομάθειας – Τρόποι  Απόδειξης» των προκηρύξεων ΑΣΕΠ).

• Για τους αλλοδαπούς υποψηφίους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πιστοποίηση γλωσσικής επάρκειας στην ελληνική γλώσσα (κρατικό πιστοποιητικό ελληνομάθειας).

• Εάν, κατά τον έλεγχο των τυπικών προϋποθέσεων, δεν προκύπτει από τα υποβληθέντα δικαιολογητικά η επάρκεια στην ξένη γλώσσα πιστοποιείται με γραπτές εξετάσεις που διενεργούνται με ευθύνη της ΓΣΕΣ. Στην εξέταση ζητείται η μετάφραση ξενόγλωσσου φιλοσοφικού κειμένου με (δυνατότητα) χρήσης δίγλωσσου μη-φιλοσοφικού λεξικού.

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών γίνεται με ευθύνη της Γ.Σ.Ε.Σ βάσει συστήματος μοριοδότησης που λαμβάνει υπ’ όψιν τους εξής παράγοντες : α) τον βαθμό των γραπτών εξετάσεων, β) τον βαθμό του πτυχίου και γ) την διπλωματική εργασία εφ’ όσον αυτή έχει αξιολογηθεί με βαθμό ίσο ή ανώτερο του 7,0 ή εάν υπάρχουν, τον μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο ή τις επιστημονικές δημοσιεύσεις, όπως αυτά προκύπτουν από τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά.

Η εξέταση γλωσσομάθειας και οι εξετάσεις εισαγωγής ορίζονται για τις εξής ημερομηνίες:

Ξένη Γλώσσα: Παρασκευή 15/9/2017
Γνωσιοθεωρία και Μεταφυσική:  Παρασκευή  22/9/2017
Ηθική και Πολιτική Φιλοσοφία: Δευτέρα 25/9/2017

Οι αιτήσεις των υποψήφιων μεταπτυχιακών φοιτητών υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην κάτωθι ιστοσελίδα έως 31 Αυγούστου 2017:
https://matrix.upatras.gr/sap/bc/webdynpro/sap/zups_pg_adm# (link is external)
(κατά την είσοδό τους διατίθεται (manual) ψηφιακό εγχειρίδιο χρήσης).

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν‐επισυνάψουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά της αίτησης τους, μόνο σε μορφή pdf στα κατάλληλα πεδία που θα βρουν στην ανωτέρω ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων:

1) Αντίγραφο πτυχίου
2) Πιστοποιητικό σπουδών στο οποίο να αναγράφεται και ο βαθμός του πτυχίου
3) Απόφαση περί ισοτιμίας τίτλων σπουδών της αλλοδαπής από ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ (μόνον για τους τίτλους της αλλοδαπής)
4) Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας
5) Βιογραφικό σημείωμα με αναλυτική αναφορά στις σπουδές και (εάν υπάρχει) την επιστημονική δραστηριότητα
6) Επιστημονικές δημοσιεύσεις (αν υπάρχουν, πιστοποιούμενες είτε με ένα (1) ανάτυπο ή αντίγραφο της δημοσίευσης είτε με βεβαίωση του εκδοτικού οίκου/διευθυντή περιοδικού/επιμελητή, εάν το βιβλίο/άρθρο είναι υπό δημοσίευση)
7) Αποδεικτικό γλωσσικής επάρκειας (είτε στην ελληνική γλώσσα ή/και στην ξένη γλώσσα κατά περίπτωση)
8) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
9) μία (1) πρόσφατη φωτογραφία (τύπου ταυτότητας)

Περισσότερες πληροφορίες, πληροφορίες σχετικά με την γλωσσική επάρκεια (Παράρτημα Ε», προκηρύξεων ΑΣΕΠ) καθώς και η ορισμένη εξεταστέα ύλη της εισαγωγικής εξέτασης υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος www.philosophy.upatras.gr (link is external) ή παρέχονται και από την

Γραμματεία του Τμήματος
Τηλ: 2610 969830/2610 997155/ 2610 969300
Fax: 2610 969364
Email : philosophy@upatras.gr (link sends e-mail)

Ο Kανονισμός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (νέος 2015) είναι ανηρτημένος στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φιλοσοφίας www.philosophy.upatras.gr (link is external)

Υπεύθυνος:
Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Έρευνας
Τηλέφωνο:
2610 969043

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...