Σύμφωνα με το συμπληρωματικό μνημόνιο το υπουργείο Παιδείας δεσμεύεται:
1.να ευθυγραμμίσει τον αριθμό των ωρών διδασκαλίας ανά εκπαιδευτικό
2.και τις αναλογίες μαθητών ανά τάξη και ανά εκπαιδευτικό,
με βάση τις βέλτιστες πρακτικές στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη σχολική χρονιά 2018-2019 και θα συνδυαστούν με την υπό κατάρτιση έκθεση του υπουργείου Παιδείας με τον ΟΟΣΑ για τα μεγέθη και τις ανάγκες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.
Να τονίσουμε ότι τα παραπάνω που αναφέρονται στο συμπληρωματικό μνημόνιο δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς στο νόμο 4336/2015 αναφέρονταν:
Με βάση τις συστάσεις της επανεξέτασης, οι αρχές θα εκπονήσουν επικαιροποιημένο εκπαιδευτικό σχέδιο δράσης και θα υποβάλουν προτάσεις για δράσεις το αργότερο έως τον Μάιο του 2016, οι οποίες θα εγκριθούν έως τον Ιούλιο του 2016, και εφόσον είναι δυνατόν, τα μέτρα θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ πριν από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Ειδικότερα, οι αρχές δεσμεύονται να ευθυγραμμίσουν τον αριθμό διδακτικών ωρών ανά μέλος του προσωπικού, καθώς και την αναλογία μαθητών ανά τάξη και ανά εκπαιδευτικό, με τις βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2018. Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων θα συνάδει με το γενικό σύστημα αξιολόγησης της δημόσιας διοίκησης. Οι αρχές θα διασφαλίσουν τη δίκαιη μεταχείριση όλων των φορέων παροχής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών ιδρυμάτων, καθορίζοντας ελάχιστα πρότυπα.
Υπουργείο Παιδείας περι αύξησης ωραρίου
To Yπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του διέψευσε τα δημοσιεύμετα περί αύξησης ωραρίου:
Δεν τίθεται κανένα θέμα αύξησης ωραρίου εκπαιδευτικών ή αναλογίας μαθητών προς εκπαιδευτικούς. Τίποτε τέτοιο δεν έχει συμφωνηθεί στην διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, ούτε είναι στις προθέσεις του Υπουργείου.
Προβλέπονται μειώσεις μαθητών ανά τμήμα
Το Υπουργείο Παιδείας στον προγραμματισμό του προβλέπει τη σταδιακή μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στα 20 προνήπια/νήπια ανά εκπαιδευτικό, με βάση τις διεθνείς πρακτικές.
Σταδιακή μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, από 25 σε 22 σε δημοτικά, μείωση σε 25 των μαθητών/ τριών των τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού του ΓΕΛ και των Ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ.
η αύξηση του διδακτικού ωραρίου λειτουργεί σε βάρος των μαθητών γιατί οι εκπαιδευτικοί αδυνατούν -λόγω ιδιαίτερων συνθηκών-να τα βγάλουν πέρα.Μην περιμένετε καλυτέρευση γιατί ο ταρ-ταρούγας καθηγητής κουράζεται και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης σας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεστε τους όρους μας.ΣυμφωνώΠερισσότερες πληροφορίες
η αύξηση του διδακτικού ωραρίου λειτουργεί σε βάρος των μαθητών γιατί οι εκπαιδευτικοί αδυνατούν -λόγω ιδιαίτερων συνθηκών-να τα βγάλουν πέρα.Μην περιμένετε καλυτέρευση γιατί ο ταρ-ταρούγας καθηγητής κουράζεται και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.