Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 30/06/2022, 04:56


Home / HEADER-NEWS / Ξεκινάνε οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και στα Ειδικά Μαθήματα

Ξεκινάνε οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και στα Ειδικά Μαθήματα

Δημοσιεύτηκε: 9:26 μμ Ιούνιος 17th, 2017  


Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξέτασης των ειδικών μαθημάτων, προκειμένου όσοι υποψήφιοι το επιθυμούν να αποκτήσουν δικαίωμα επιλογής τμημάτων που τα απαιτούν.

Θα διενεργηθούν από 22 Ιουνίου μέχρι και 30 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις στα Αγγλικά θα διενεργηθούν στα εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Διευκρινίσεις

Στην Αθήνα θα εξεταστούν οι υποψήφιοι (και αυτοί με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες) που κατέθεσαν Αίτηση – Δήλωση σε Λύκεια της Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα εξεταστούν οι υποψήφιοι (και αυτοί με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες) που κατέθεσαν Αίτηση – Δήλωση σε Λύκεια της Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΔΩ

Οδηγίες προς υποψηφίους

– Ο χρόνος εξέτασης των ξένων γλωσσών και της «Αρμονίας» είναι τρεις ώρες και του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου έξι ώρες. Ειδικά για το μάθημα «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» η διάρκεια εξέτασης είναι περίπου 20 λεπτά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  113 ενστάσεις κατά των πινάκων Μη Δεκτών υποψηφίων για του Συμβούλους Εκπαίδευσης

– «Γραμμικό Σχέδιο»: Δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50Χ0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50Χ0,58 μ.

Ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, απαραιτήτως σε διάσταση Α4), μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιχα, ξύστρα – καμπάνα κ.λπ.). Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει μεγεθυντικό φακό.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα ονόματα των εκπαιδευτικών για αποσπάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και φορείς

*Απαγορεύεται, όμως, να χρησιμοποιεί συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λπ.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων και κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα : είκοσι, ένα : πενήντα κ.λπ.), μοιρογνωμόνιο, καθώς και υπολογιστικές μηχανές (κομπιούτερς).

– «Ελεύθερο Σχέδιο»: Δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50Χ0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50Χ0,50 μ.

Ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιχα, ξύστρα.

Επίσης, επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης.

* Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σπρέι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...