Home / HEADER-NEWS / Τι κρύβεται πίσω από τις fast track διαδικασίες εγγραφής των μαθητών στα ΕΠΑ.Λ.;

Τι κρύβεται πίσω από τις fast track διαδικασίες εγγραφής των μαθητών στα ΕΠΑ.Λ.;

Δημοσιεύτηκε: 9:15 μμ Ιούνιος 14th, 2017  


Γ. Μαυρωτάς: «Τι κρύβεται πίσω από τις fast track διαδικασίες εγγραφής των μαθητών στα ΕΠΑ.Λ.;»

Με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκληθεί από την έκδοση εγκυκλίων που αφορούν στις εγγραφές μαθητών στα Επαγγελματικά Λύκεια, ο βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου.

Η άνιση μεταχείριση των μαθητών της επαγγελματικής εκπαίδευσης όσον αφορά τη διαδικασία εγγραφών τους, όπου θέτονται πολύ αυστηρότερες προθεσμίες, από ότι στις εγγραφές στα Γενικά Λύκεια και η υποχρεωτική εγγραφή με ηλεκτρονικό τρόπο, είναι στην κατεύθυνση που εφαρμόζει εδώ και καιρό η Κυβέρνηση, προκειμένου να καταστήσει την τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση το «αποπαίδι» του εκπαιδευτικού συστήματος.

Και είναι πραγματικά περίεργο πως γίνεται στη δημόσια διοίκηση να υπερισχύουν οι εγκύκλιοι, που ο ρόλος τους είναι ερμηνευτικός, σε σχέση με την Υπουργική Απόφαση που καθορίζει την διαδικασία εγγραφών μαθητών/τριών στα ΕΠΑ.Λ. Οι ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας θα οδηγήσουν στο να εγγραφούν λιγότεροι μαθητές στην επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς εφαρμόζονται διαδικασίες «fast track», έτσι θα λειτουργήσουν λιγότερες δομές και τελικά θα προσληφθούν και λιγότεροι εκπαιδευτικοί, σε βάρος χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...