Τελευταία Νέα

Friday, 12/15/17, 12:17Γαβρόγλου: Yπήρχαν σχολεία που στα χαρτιά ήταν δυσπρόσιτα, ενώ δεν ήταν καθόλου δυσπρόσιτα

Δημοσιεύτηκε:

9:30 μμ Ιούνιος 13th, 2017

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

“Ανάμεσα στις άπειρες παθογένειες δεκαετιών που προσπαθούμε να θεραπεύσουμε, είναι να μπορέσουμε πάλι να βάλουμε κάποιους κανόνες για τα δυσπρόσιτα, διότι ξέρετε ότι και σ’ αυτό το θέμα παίχτηκαν διάφορα παιχνίδια, όχι πάνω στη Θράκη, αλλά υπήρχαν σχολεία που στα χαρτιά ήταν δυσπρόσιτα, ενώ δεν ήταν καθόλου δυσπρόσιτα”.

Tα παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας στο πλαίσιο απάντησής του στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Αχμέτ Ιλχάν προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τη διατήρηση στην κατηγορία των «δυσπρόσιτων» των Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Σαπών και του Ιάσμου Ροδόπης.

Ο Υπουργός συμπλήρωσε στην απάντησή του ότι “η αυστηρότητα που έχει επέλθει, έχει σχέση και με μία προσπάθεια να κανονικοποιηθεί όλο αυτό το καθεστώς των δυσπρόσιτων”, σημειώνοντας: “Πάντως, όπως σας είπα, δεν έχει σχέση με τα σχολεία πάνω στη Θράκη”.

Ακολουθεί αναλυτικά η απάντηση του Υπουργού Παιδείας:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Κύριε Ιλχάν, έχετε δίκιο. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.

Ξέρετε ότι η διαδικασία της αναμοριοδότησης γίνεται σε πολλά σχολεία. Δεν είναι στοχοποιημένα αυτά τα σχολεία. Γίνεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, πηγαίνουν στον Περιφερειακό Διευθυντή και μετά, με πρόταση του οικείου Ανώτερου Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, καθορίζονται τα σχολεία που λειτουργούν σε δυσπρόσιτες και απομονωμένες περιοχές.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία μετά τις διακοπές Χριστουγέννων

Πράγματι, τα σχολεία που αναφέρετε είναι σε δυσπρόσιτες περιοχές. Το έγγραφο, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, συνεχίζει να τα χαρακτηρίζει ως σχολεία σε δυσπρόσιτες περιοχές και δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί να μην συνεχίσουν να χαρακτηρίζονται έτσι, αν τα σημερινά στοιχεία συνεχίσουν να υφίστανται. Νομίζω ότι δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος ανησυχίας.

Σας ευχαριστώ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Είναι σοβαρό αυτό που είπατε, δηλαδή ότι η περιοχή έχει πολλά προβλήματα. Όπως γνωρίζετε, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά από τα προβλήματα, όχι όλα. Υπάρχουν δυσκολίες σ’ αυτά. Δεν θέλω να επανέλθω, γιατί είναι ένα άλλο ζήτημα τα εκπαιδευτικά προβλήματα που υπάρχουν στη Θράκη και πρέπει να επιλυθούν.

Θα ήθελα να σας πω κάτι. Ανάμεσα στις άπειρες παθογένειες δεκαετιών που προσπαθούμε να θεραπεύσουμε, είναι να μπορέσουμε πάλι να βάλουμε κάποιους κανόνες για τα δυσπρόσιτα, διότι ξέρετε ότι και σ’ αυτό το θέμα παίχτηκαν διάφορα παιχνίδια, όχι πάνω στη Θράκη, αλλά υπήρχαν σχολεία που στα χαρτιά ήταν δυσπρόσιτα, ενώ δεν ήταν καθόλου δυσπρόσιτα.

Άρα, η αυστηρότητα που έχει επέλθει, έχει σχέση και με μία προσπάθεια να κανονικοποιηθεί όλο αυτό το καθεστώς των δυσπρόσιτων. Πάντως, όπως σας είπα, δεν έχει σχέση με τα σχολεία πάνω στη Θράκη.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Απάντηση Τομεάρχη Παιδείας Ν.Δ. Νίκης Κεραμέως προς τον Υπουργό Παιδείας για τον προϋπολογισμό 2018. Κε Υπουργέ μάθετε τις στήλες του Προϋπολογισμού

 

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία μετά τις διακοπές Χριστουγέννων

Αντίστροφα μετρούν οι μαθητές για τις διακοπές των Χριστουγέννων και την Παρασκευή ...

Μοιράσου!