Home / HEADER-NEWS / Γαβρόγλου – Τι είπε για τη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων και για τα ολιγοθέσια σχολεία

Γαβρόγλου – Τι είπε για τη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων και για τα ολιγοθέσια σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 10:57 μμ Ιούνιος 6th, 2017  


Ερωτηθείς σήμερα (στο Ραδιόφωνο 247) για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία και την επιλογή των διευθυντών ο κ.Γαβρόγλου είπε πως το Υπουργείο επιθυμεί τη γνώμη των συλλόγων για τις ικανότητες του ατόμου που θα διευθύνει ένα σχολείο, επιμένοντας βέβαια πως πρόκειται για γνωμοδότηση που δεν μοριοδοτεί τον υποψήφιο διευθυντή και η τελική επιλογή είναι στα χέρια ειδικής αρμόδιας επιτροπής.

Από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται όπως είπε τα μικρά σχολεία μιας και η εφαρμογή της διαδικασίας εκεί δεν έχει ιδιαίτερο νόημα.

Ο κ.Γαβρόγλου χαρακτήρισε «αμαρτωλή ιστορία τη συνέντευξη» και είπε πως θα επιχειρηθεί να δοθεί ξανά νόημα στην όλη διαδικασία.

Για τα ολιγοθέσια σχολεία

Στα ολιγοθέσια σχολεία αν θέλει να βάλει κάποιος υποψηφιότητα είναι προφανές ότι υπάρχει μία δυσκολία γιατί είναι είτε ελάχιστοι άνθρωποι είτε δυο τρεις και δεν μπορούν να εκφέρουν γνώμη για τον συνάδελφό τους. Η μεγάλη όμως πλειοψηφία των σχολείων  (έχει συλλόγους) και εμείς θέλουμε οι σύλλογοι να γνωμοδοτήσουν για την  ποιότητα του ατόμου που πάει να γίνει διευθυντής.
Δηλαδή, έχει αυτός ο άνθρωπος δυνατότητα να συνεργάζεται με άλλους; Είναι επιστημονικά καταρτισμένος; Παίρνει πρωτοβουλίες;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ. Μένουν εκτός τα ολιγοθέσια  από αυτή τη διαδικασία;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Υπάρχουν ολιγοθέσια που έχουν περισσότερους από έναν δύο καθηγητές. Αυτά που έχουν μικρό αριθμό,προφανώς   μένουν απέξω.
Αλλά κοιτάξτε να δείτε: Συνεκτιμάται η γνώμη του συλλόγου δε μοριοδοτείται .
Άρα όταν έρθουμε στην συνέντευξη έχουμε και την άποψη του Συλλόγου(….)
Η Συνέντευξη γίνεται από ανθρώπους ιδιαίτερα υπεύθυνους.
Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν παίρνουν και τις απόψεις του Συλλόγου. Εάν ένας Σύλλογος λέει πως ο Γαβρόγλου με κανένα τρόπο δεν είναι κατάλληλος  ως υποψήφιος Διευθυντής πρέπει να τον πάρουν υπόψιν , διότι η Συνέντευξη όσο δομημένη και να είναι , όσο καλών προθέσεων να είναι βασίζεται και στην κρίση, όσων κάνουν συνέντευξη, έτσι δεν είναι;
Για τις Πανελλαδικές
«Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά που δίνουν έναν σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό για τη ζωή τους, αγώνα. Με ψυχραιμία και ηρεμία να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι τη διαδικασία που αποτελεί έναν μόνο σταθμό στην πορεία της κατάκτησης της γνώσης. Όταν η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, προτρέπω τους νέους μας να επιλέξουν τις σπουδές που πραγματικά θέλουν, γιατί για να πετύχεις στη ζωή πρέπει να κάνεις αυτό που αγαπάς. Ευθύνη της Πολιτείας είναι να δημιουργήσει προϋποθέσεις επαγγελματικής αποκατάστασης μέσα στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης. Και για αυτό εργαζόμαστε.
Οι υποψήφιοι να έχουν τη βεβαιότητα ότι το Υπουργείο έχει διασφαλίσει πλήρως το αδιάβλητο του συστήματος και στις φετινές εξετάσεις. Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και στους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Υπουργείου που συμβάλλουν στην επιτυχή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Καλή επιτυχία σε όλους!»

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...