Home / HEADER-NEWS / Επιστημονικές Ενώσεις Γαλλικής-Γερμανικής: Σχετικά με τη στήριξη των Συνδικαλιστικών Οργάνων στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας

Επιστημονικές Ενώσεις Γαλλικής-Γερμανικής: Σχετικά με τη στήριξη των Συνδικαλιστικών Οργάνων στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας

Δημοσιεύτηκε: 6:27 πμ Ιούνιος 7th, 2017  


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΚΓ ΠΕ)  –  www.apf.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ)  –   www.pasykaga.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)  –  www.pdv.org.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστημονικές Ενώσεις Γαλλικής-Γερμανικής: Σχετικά με τη στήριξη των Συνδικαλιστικών Οργάνων στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στις 25.05.2017 στο ΥΠ.Π.Ε.Θ.

 Τα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΚΓ ΠΕ), του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΠΑΣΥΚΑΓΑ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕΚΑΓΕΠΕ), ευχαριστούν τα αντίστοιχα Διοικητικά Συμβούλια της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) για την έμπρακτη συμπαράσταση τους στον αγώνα των Επιστημονικών Ενώσεων Γαλλικής και Γερμανικής ενάντια στην υποβάθμιση της Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης και ειδικότερα στον αγώνα τους για ανάκληση των  Υπουργικών Αποφάσεων για την Πρωτοβάθμια («Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου» – ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1324/τ.Β΄/26-04-2016) και τη Δευτεροβάθμια («Επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας και συγκρότηση τμημάτων» – ΦΕΚ Αρ. Φύλλου  1171/τ.Β΄/4-4-2017) Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα ευχαριστούν τις ως άνω Ομοσπονδίες για την έκδοση ψηφισμάτων και την παροχή διευκολυντικών στάσεων εργασίας στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ05 και ΠΕ07 προκειμένου αυτοί να παραστούν στο Συλλαλητήριο της 25ης Μαΐου στο Υπουργείο Παιδείας και στο πλαίσιο αυτό την Πρόεδρο της ΟΛΜΕ κυρία Ελένη Ζωγραφάκη, το Γενικό Γραμματέα της ΟΛΜΕ κύριο Νικόλαο Παπαχρήστο, καθώς και τα μέλη Δ.Σ. της αυτής Ομοσπονδίας κυρία Άννα Μπαχτή και κύριο Δημήτρη Αχτύπη για την ταυτοπρόσωπη παρουσία τους στο Συλλαλητήριο  και τη συνδρομή τους στις συζητήσεις των εκπροσώπων μας με Αξιωματούχους του Υπουργείου.

Θεωρούμε δε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός, ότι η πρώτη αυτή επίσημη και έμπρακτη υποστήριξη των δίκαιων και λογικών αιτημάτων μας από τα Συνδικαλιστικά μας Όργανα, όχι μόνο κινείται στην λογική στήριξης και αναβάθμισης της Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης, αλλά και στην λογική μιας ισότιμης, δίκαιης, αξιοπρεπούς και ανάλογης του ευαίσθητου τομέα στον οποίο δραστηριοποιούνται αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ05 και ΠΕ07, που αριθμούν περί τα 4.500 μέλη και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.

Σε συνάρτηση με τα παραπάνω, τα Διοικητικά Συμβούλια των Επιστημονικών Ενώσεων Γαλλικής και Γερμανικής αισθάνονται επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους Συλλόγους  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης «Χρυσόστομος Σμύρνης» και N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης», καθώς και τις ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης και Μοσχάτου, Πειραιά, Αργολίδας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΚΙ) και Χανίων, καθώς και τις Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας για την έκδοση ψηφισμάτων σχετικά με τη διδασκαλίας της Β’ Ξένης Γλώσσας και το αίτημα ανάκλησης των Υπουργικών Αποφάσεων για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ομοίως ευχαριστούν και για την στο πλαίσιο αυτό παροχή διευκολυντικών στάσεων εργασίας και παρουσία εκπροσώπων των ως άνω στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας.

Κλείνοντας, και δεδομένου του γεγονότος ότι δεν έχει δοθεί –τουλάχιστον μέχρις ώρας- λύση στα πολυάριθμα, χρόνια και πιεστικά προβλήματα των εκπαιδευτικών των κλάδων Γαλλικής (ΠΕ05) και Γερμανικής (ΠΕ07) Φιλολογίας θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε την ανάγκη συνέχισης και διεύρυνσης της στήριξης, τόσο των Ομοσπονδιών της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, όσο και το δυνατόν περισσότερων Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) και Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) στον καθόλα δίκαιο αγώνα μας και στην κλιμάκωση αυτού που θα λάβει χώρα το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Τα Δ.Σ. των Επιστημονικών Ενώσεων των Εκπαιδευτικών

Γαλλικής (ΠΕ05) και Γερμανικής (ΠΕ07) Φιλολογίας

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...