Home / HEADER-NEWS / Η Ένωση Γονέων Χανίων έστειλε επιστολή στον Υπουργό για την β ξένη γλώσσα

Η Ένωση Γονέων Χανίων έστειλε επιστολή στον Υπουργό για την β ξένη γλώσσα

Δημοσιεύτηκε: 2:55 μμ Ιούνιος 25th, 2017  


 

Προς:

1. Γραφείο Υπουργού ΠΕΘ

2. Περιφερειάρχη  Κρήτης

3. Περ. Δντη Εκπαίδευσης Κρήτης

4. Δντη Π.Ε. Χανίων

5. Δήμαρχο Χανίων

6. Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης

7. Συλλόγους Γονέων Δ. Χανίων

    Χανιά, 22 Ιουνίου 2017

ΘΕΜΑ: Επίλογη στη Διδασκαλία της Β’ Ξένης Γλώσσας

Αυτή τη μεταβατική χρονιά που όλοι προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες αναφορών σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της νέας Υπουργικής Απόφασης (ΥΑ αρ. 53476/ΓΔ4/28-3-2017).

Καταβάλετε, ομολογουμένως, από όλους τους φορείς η μέγιστη προσπάθεια προκειμένου να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία κανονικά και σύμφωνα με τους κανονισμούς. Ένα από τα προβλήματα με τις περισσότερες αναφορές  αυτών των ημερών ήταν η επιλογή και η τελική κατανομή των μαθητών στο μάθημα της Β’ ξένης γλώσσας.

Η καλή γνώση ξένων γλωσσών στην εποχή μας είναι αναγκαίο μορφωτικό εφόδιο για τον καθένα. Το γνωρίζουμε όλοι, χρόνια τώρα, και εμείς οι γονείς το διεκδικούμε σταθερά. Η πολιτεία οφείλει λοιπόν να εξασφαλίσει την ουσιαστική εκμάθηση τους μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα, με ενιαία (για τα 12 χρόνια του σχολείου) συστηματική διδασκαλία, τις αναγκαίες ώρες, με προγράμματα και δωρεάν βιβλία υψηλής ποιότητας, μόνιμους εκπαιδευτικούς με τακτική επιμόρφωση και στήριξη.

Επιπλέον με την νέα ΥΑ δυσχεραίνεται το διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών γαλλικής και γερμανικής φιλολογίας αφού συγκροτούνται πολυπληθή και ανομοιογενής τμήματα, γεγονός που δυσκολεύει τη παροχή μιας επαρκούς και ποιοτικής διδασκαλίας. Συγχρόνως καθίσταται αναποτελεσματική ή και αδύνατη, λόγω της ασυνέχειας στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας, η επιτυχής σύνδεσης της με το Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας.

Οδηγεί πλέον στη σύσταση αποκλειστικά γαλλόφωνων ή γερμανόφωνων τάξεων και σχολείων σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης προκειμένου να μη γίνουν νέα τμήματα, επιβάλλοντας ότι η επιλογή της Β΄ ξένης γλώσσας θα γίνεται από το Δημοτικό κι όχι στο Γυμνάσιο, μέχρι τις 10 Ιούνη χωρίς ο μαθητής να μπορεί να αλλάξει επιλογή στο Γυμνάσιο χωρίς σοβαρή αιτία και έγκριση της Δνσης εκπαίδευσης.

Τέλος πλήττει καίρια τον οικονομικό προϋπολογισμό των γονέων, ωθώντας τους στην Ιδιωτική Ξενόγλωσση Εκπαίδευση, αδιαφορώντας για τις δυσμενέστατες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουν.

Για τους παραπάνω λόγους:

– Στηρίζουμε κάθε κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των λειτουργών της που αφορά το θέμα

– Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των ΥΑ που αφορούν την συγκρότηση των τμηματων της Β’ ξένης γλώσσας και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.

Για το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων                                                                                           

Γρηγόρης Γκουλούσης

Πρόεδρος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...