Home / HEADER-NEWS / Εγγραφές-μετεγγραφές μαθητών στα ΕΠΑΛ

Εγγραφές-μετεγγραφές μαθητών στα ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε: 7:07 μμ Ιούνιος 16th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τις Εγγραφές – Μετεγγραφές μαθητών/τριών στα Επαγγελματικά Λύκεια. Σε αυτήν αναφέρονται μεταξύ των άλλων ότι:

Οι εγγραφές των μαθητών/τριών ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑ.Λ. για κάθε σχολικό έτος, πραγματοποιούνται μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων στις σχολικές μονάδες των ΕΠΑ.Λ., σε ημερομηνίες που καθορίζονται
με εγκύκλιο από τη Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. αφού προηγηθεί η ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.
Κατ’ εξαίρεση μπορεί να γίνει εγγραφή το μήνα Σεπτέμβριο μέχρι και την έναρξη των μαθημάτων:
α) για τους παραπεμπόμενους μαθητές/τριες στην ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.
β) ειδικά για τους αποφοίτους ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. οι οποίοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του προηγούμενου σχολικού έτους από αυτό της εγγραφής τους στα ΕΠΑ.Λ.
γ) ειδικά για το σχολικό έτος 2017-2018, των απόφοιτων Σ.Δ.Ε. του σχολικού έτους 2016-2017
δ) για τους μαθητές/τριες που εμποδίστηκαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. λόγοι υγείας, σοβαροί οικογενειακοί λόγοι κ.α.). Στην εν λόγω περίπτωση, η κατ’ εξαίρεση εγγραφή πραγματοποιείται σε τμήματα που ήδη λειτουργούν.
3. Εκπρόθεσμη εγγραφή, σε τμήματα που ήδη λειτουργούν, είναι δυνατόν να εγκριθεί από τον Διευθυντή Διεύθυνσης Δ.Ε. το πολύ 10 ημέρες μετά τη λήξη των κατ’ εξαίρεση εγγραφών του Σεπτεμβρίου.
4. Σε κάθε περίπτωση εκπρόθεσμων εγγραφών σε ΕΠΑ.Λ. οι μαθήτριες/τές εντάσσονται σε τμήματα που ήδη λειτουργούν.
5. Οι απουσίες των μαθητών/τριών για το διάστημα από την έναρξη των μαθημάτων ως την ημέρα της εκπρόθεσμης εγγραφής υπολογίζονται στο ακέραιο.
6. Οι εγγραφές Ελλήνων μαθητών και Ελληνίδων μαθητριών από ξένα σχολεία της αλλοδαπής και αλλοδαπών μαθητριών/τών αναφέρονται στο άρθρο 9 της παρούσας υπουργικής απόφασης.
7. Στις σχολικές μονάδες των οποίων η λειτουργία αρχίζει μετά την έναρξη του σχολικού έτους, οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο από την έναρξη της λειτουργίας τους.
8. Οι κηδεμόνες ή οι ίδιοι οι μαθητές/τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, οφείλουν να ανανεώνουν την εγγραφή τους κάθε σχολικό έτος, εντός των προθεσμιών που ορίζονται για τις εγγραφές.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...