Home / Featured / Τι είπε ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης για τη τεχνική εκπαίδευση. 45.000 οι δηλώσεις στα ΕΠΑΛ

Τι είπε ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης για τη τεχνική εκπαίδευση. 45.000 οι δηλώσεις στα ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε: 9:00 μμ Ιούνιος 22nd, 2017  


O Υφυπουργός Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης στην τηλεόραση της ΕΡΤ1

Στην τηλεόραση της ΕΡΤ στη ζωντανή εκπομπή Δέκα στην Ενημέρωση παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης σήμερα Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Δ. Μπαξεβανάκης τόνισε ότι για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιείται ηλεκτρονικά η δήλωση προτίμησης των μαθητών/-τριών στα Επαγγελματικά Λύκεια από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου 2017.

Αναφέρθηκε στον αυξανόμενο καθημερινά αριθμό των ηλεκτρονικών δηλώσεων που έως τώρα ξεπερνά τις 45.000, γεγονός που δημιουργεί θετικές προσδοκίες για τον τελικό μαθητικό πληθυσμό.

Όπως επισήμανε ο κ. Μπαξεβανάκης η αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αποτελεί βασικό στόχο του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό να μπορούν οι απόφοιτοι των Γυμνασίων να κατευθύνονται ισότιμα προς τα επαγγελματικά λύκεια για στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διεξόδους που τους παρέχονται. Ως προς τις εκπαιδευτικές τους δυνατότητες οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. μπορούν να εισαχθούν από φέτος και σε Πανεπιστήμια παράλληλα με τα ΤΕΙ, ως ίσχυε.

Επιπλέον με την απόκτηση του απολυτηρίου από το ΕΠΑ.Λ. και του πτυχίου Ειδικότητας, που έχουν επιλέξει, μπορούν να εγγραφούν στο «Μεταλυκειακό έτος- τάξη Μαθητείας» και να εκπαιδευτούν για 9 μήνες στο χώρο εργασίας με αμοιβή και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο Υφυπουργός διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα αυτό συμβάλλει στην εργασιακή προοπτική των αποφοίτων των ΕΠΑΛ,  αποτελεί μια εκπαιδευτική διέξοδο που απαντά στις διεθνείς και ευρωπαϊκές εκπαιδευτικές επιταγές και εκπαιδεύει τους μαθητευόμενους σε πραγματικές συνθήκες εργασίας αλλά σε καμία περίπτωση οι ανάγκες της αγοράς εργασίας δεν καθορίζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών της μαθητείας.

Ο κ. Μπαξεβανάκης ανέφερε ότι 1200 μαθητευόμενοι συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα μαθητείας, το οποίο ξεκίνησε φέτος τον Μάρτιο και είναι υπό εξέλιξη ενώ φιλοδοξία του Υπουργείου από τον προσεχή Σεπτέμβριο είναι να υπάρξουν θέσεις μαθητείας για πολύ περισσότερους αποφοίτους και στις νέες ειδικότητες που ανακοινώθηκαν, ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη επαγγελματική εμπειρία που συχνά απαιτείται κατά την προσπάθεια των νέων να βρουν εργασία.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...