Home / HEADER-NEWS / Τι είπαν στον ΠΑΣΑΔ πολιτικά πρόσωπα και το Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με μόνιμους διορισμούς

Τι είπαν στον ΠΑΣΑΔ πολιτικά πρόσωπα και το Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με μόνιμους διορισμούς

Δημοσιεύτηκε: 10:55 μμ Ιούνιος 6th, 2017  


Την Τετάρτη 17/5/2017 ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του ΠΑΣΑΔ μαζί με την συντονίστρια του συλλόγου Καρανάσιου Χρύσα συναντήθηκαν με τους κ. Ρήγα Παναγιώτη, Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ και την κ. Καλαμαρά Έφη, συντονίστρια του τμήματος Παιδείας.

Απ την μακρά συζήτηση παραθέτουμε συνοπτικά μεν, με ακρίβεια δε, όσα μας ανέφεραν για μόνιμους διορισμούς.

-«Είναι δύσκολο να γίνουν μόνιμοι διορισμοί την φετινή χρονιά καθώς η χώρα βρίσκεται υπό επιτροπεία» μας ενημέρωσαν, όμως εδώ ο σύλλογος ως αντεπιχείρημα πρόβαλε τις εξαγγελίες για μονιμοποίηση των συμβασιούχων του δημοσίου (στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι αναπληρωτές) και το ότι ενώ οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην εκπαίδευση αγνοούνται γι άλλη μια φορά κι αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας.

-Πιθανόν το 2018 ν ανοίξει η συζήτηση για μόνιμους διορισμούς (την σχολική χρονιά 18/19) με κριτήρια, χωρίς διαγωνισμό, καθώς είναι αντίθετοι, είπαν, μ αυτόν τον τρόπο πρόσληψης.

-Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους τα κριτήρια κατάταξης των εκπαιδευτικών στους πίνακες του ΑΣΕΠ που θα μοριοδοτούνται είναι:

α) προηγούμενος γραπτός ΑΣΕΠ

β) προϋπηρεσία στην οποία θα μπει ταβάνι, υψηλό, «διότι αλλιώς θα μπουν όλοι όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα»

γ) βαθμός πτυχίου

δ) διδακτορικά (με πολλά μόρια)

ε) μεταπτυχιακά

στ) ξένες γλώσσες

ζ) αντίστροφη μοριοδότηση στον χρόνο απόκτησης πτυχίου. Δηλαδή μοριοδότηση στους απόφοιτους που από την στιγμή που έχουν πάρει το πτυχίο είναι άνεργοι μέχρι κ σήμερα, διότι πιστεύουν ότι «δικαίωμα στον μόνιμο διορισμό έχουν και οι νέοι».

-Ενδιαφέρον έχει εδώ πως όλα τα παραπάνω μας παρουσιάστηκαν ως πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ!

-Κλείνοντας σας παραθέτουμε ως σημείο αξιολογικής κρίσης το παρακάτω:

Στην ερώτησή μας, πώς γίνεται να εξαγγέλλεται η μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα κι ο κ. Αθανασόπουλος (σύμβουλος του Υπουργού για την Α/βάθμια), πριν δυο μήνες, να μας ενημερώνει πως μέχρι το 2019 θα πάμε σε τμήματα των…28plus μαθητών καθώς ο ΟΟΣΑ δεν δέχεται τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της χώρας, πήραμε την απάντηση να μην ακούμε τι λένε οι…συνεργάτες αλλά τι λέει ο Υπουργός κι ο Πρωθυπουργός!

Συνάδελφοι, δεν είναι η κοροϊδία των… συνεχώς μετατιθέμενων διορισμών, τα όσα απαράδεκτα και προκλητικά αποκαλούνται… κριτήρια κατάταξης στους πίνακες, ο παραλογισμός του ότι για να έχει δικαίωμα ο νέος απόφοιτος στην εργασία πρέπει κάποιος από εμάς…να μείνει άνεργος, είναι το πως όλα τα παραπάνω θεωρούνται λογικά, τίμια, ηθικά και πως προάγουν την ισονομία και τη δικαιοσύνη μεταξύ των…εκπαιδευτικών( ; )

ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ!!!

Περιμένουμε την απάντηση της ΔΟΕ στο αίτημα για απεργία και κινητοποίηση των αναπληρωτών, που έχουμε στείλει και που φανερώνει και τον προσανατολισμό των κινήσεων του Συλλόγου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...