Home / Featured / Ειδική συνεδρίαση του Σ.Δ. ακόμα και με έναν μόνιμο εκπαιδευτικό!

Ειδική συνεδρίαση του Σ.Δ. ακόμα και με έναν μόνιμο εκπαιδευτικό!

Δημοσιεύτηκε: 7:00 μμ Ιούνιος 20th, 2017  


Σχόλιο xenesglosses.eu
To Υπουργείο Παιδείας αφού καθάρισε με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αφού εξαιρούνται από τη διαδικασία, τώρα ενημερώνει ότι ακόμα και ένας μόνιμος εκπαιδευτικός μπορεί να συνεδριάσει (μόνος του) για τη διαδικασία επιλογής υποψήφιου διευθυντή….
Από ενημερώσεις Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, που προωθούν αιρετοί για να βοηθήσουν την ήδη περιπλεγμένη κατάσταση, ενημερωνόμαστε ότι:
 
Η συνεδρίαση είναι ειδική και πραγματοποιείται άσχετα από την ύπαρξη απαρτίας ή όχι.
(ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΧΑΙΑΣ : Διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία έκφρασης γνώμης του συλλόγου διδασκόντων για τους υποψηφίους διευθυντές) Αγραπίδης Γ. Αντώνης
«Σύμφωνα με τη ρητή διατύπωση του νόμου, οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που συνυπηρετούν με υποψήφιους/ες για τις θέσεις διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων δεν συγκροτούν συλλογικό όργανο με τη νομική έννοια του όρου, αλλά συνέρχονται σε ειδική συνεδρίαση. Συνεπώς δεν τίθενται θέματα πλειοψηφίας και απαρτίας. Οι μοναδικές προϋποθέσεις που υφίστανται για την ειδική αυτή συνεδρίαση είναι οι ρητώς αναγραφόμενες στον νόμο, δηλαδή ότι δεν συμμετέχουν οι αναπληρωτές, καθώς και οι υποψήφιοι/ες και οι συγγενείς τους».

Επίσης απο την ίδια ενημέρωση:
2) Οι υποψήφιοι Διευθυντές δε συμμετέχουν καθόλου στην ειδική συνεδρίαση, ούτε για να εκφράσουν γνώμη για άλλον υποψήφιο από το ίδιο σχολείο.
3) Η συνεδρίαση είναι ειδική και πραγματοποιείται άσχετα από την ύπαρξη απαρτίας ή όχι.
4) Οι εκπαιδευτικοί που δηλώνουν κώλυμα (π.χ. λόγω συγγένειας) θα παραδώσουν υπεύθυνη δήλωση (π.χ. ότι είναι συγγενείς β΄ βαθμού με τον τάδε υποψήφιο) στον πρόεδρο κατά την έναρξη της συνεδρίασης και θα αποχωρήσουν.
5) Σε περίπτωση που κάποιος ορισμένος στον πίνακα ως πρόεδρος δηλώσει κώλυμα συμμετοχής (π.χ. γιατί είναι συγγενής με κάποιον υποψήφιο) ορίζεται αυτοδίκαια ως πρόεδρος, ο επόμενος αρχαιότερος, σύμφωνα με την ημερομηνία του ΦΕΚ διορισμού. Για το λόγο αυτό οι πίνακες που σας έχουν αποσταλεί είναι κατά ημερομηνία αρχαιότητας σύμφωνα με το ΦΕΚ. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο νέος πρόεδρος δηλώνει την αιτία αποχώρησης του ορισμένου από τη Δ/νση προέδρου και ότι αναλαμβάνει ο ίδιος λόγω αρχαιότητας. Σε περιπτώσεις που οι επόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν την ίδια ημερομηνία στο ΦΕΚ διορισμού θα πρέπει να γίνει επιτόπου κλήρωση στο σχολείο για να οριστεί ο πρόεδρος.
Σε κάθε περίπτωση, για να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση απαιτείται η συμμετοχή της πλειοψηφίας των μονίμων εκπαιδευτικών. Όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, δεν υπάρχει απαρτία  και καμία διαδικασία δεν μπορεί να υλοποιηθεί ούτε συμπληρώνονται φύλλα αποτίμησης.

ΔΟΕ: Ομολογία ήττας και απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...