Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 12/04/2021, 10:10


Home / Featured / Τι έγινε στην συνάντηση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων με τον Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας

Τι έγινε στην συνάντηση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων με τον Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 9:14 μμ Ιούνιος 28th, 2017  


Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (Εικαστικών Μαθημάτων, Μουσικής Αγωγής, Θεατρολόγων, Φυσικής Αγωγής, Ειδικής Αγωγής και Πληροφορικής) έξω από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι εκπρόσωποι των ενώσεων συναντήθηκαν με τον Γιώργο Αγγελόπουλο, που τελεί χρέη γενικού γραμματέα του υπουργείου, ωστόσο, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν πήραν κάποια απάντηση για τα αιτήματά τους. Ωστόσο, ο κ. Αγγελόπουλος δεσμεύθηκε να εξετάσει το ζήτημα και να προγραμματιστεί εκ νέου συνάντηση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων για το Voucher των 200 ευρώ για τους μαθητές

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων ζητούν την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που δίνει τη δυνατότητα να διδάσκονται τα μαθήματα της Αισθητικής Αγωγής (Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή), της Φυσικής Αγωγής και της Πληροφορικής από εκπαιδευτικούς που δεν ανήκουν στις συγκεκριμένες ειδικότητες, καθώς επίσης και να μην δίνονται ώρες παράλληλης στήριξης για συμπλήρωση ωραρίου και να καλύπτονται οι ώρες αυτές αποκλειστικά από ειδικούς παιδαγωγούς.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Oι συντελεστές για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Σημειώνεται, ότι εκκρεμεί και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο έχουν προσφύγει οι εκπαιδευτικοί κατά της υπουργικής απόφασης Φίλη, η οποία αφορά την άρση της αποκλειστικότητας της διδασκαλίας διδακτικών αντικειμένων.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οδηγίες προς αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ

Οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το ...